Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Velký průvodce Letní Letnou: Co neprošvihnout & kam zadarmo

doporučujeme | 10. 8. 2017

LETní LETná ovládne na dlouhých čtrnáct dní (od 17. srpna do 3. září) Prahu. Na LETenské pláni vystoupí LETos létající akrobati, žongléři, mimové i kanadští vousáči. Nebuďte LEDabylí a na tenhle LETní fesťák se včas připravte. Poradíme vám, na co si už teď rezervovat lístky i na jaká představení se dostanete úplně zadarmo. LET the party begin!

dukto.jpg

Zahájení a zahraniční hvězdy

Festival otevře ve čtvrtek 17. srpna večer pro Letní Letnou speciálně připravený open-air program BESTIARIO / BESTIÁŘ - společná prezentace domácích i mezinárodních artistů pod taktovkou renomované režisérky Firenzy Guidi ze světoznámého velšského souboru Nofit State Circus. Pod letní oblohou tak vyvrcholí týdenní workshop propojující zahraniční i české artisty a umělce. Vstup zdarma.

Výjimečné zážitky na letošní Letní Letné slibují představení zahraničních souborů. Secesní dřevěný Spiegeltent letos opanují hvězdní kanadští vousáči z Cirque Alfonse, kteří nabídnou provokativní burleskní kabaret plný humoru a siláckých kousků BARBU. Francouzsko-belgický soubor Colectiff Malunés přepíše v představení Forever, happily zákonitosti světa pohádek. 

Katalánský Escarlata Circus oslaví v Praze svoje třicátiny lahůdkovým představením, jehož hlavními ingrediencemi budou skoky, balancování, obratnost, krutost a spousta zeleniny. Letenským divákům dobře známý věhlasný francouzský Atelier Lefeuvre & André bude opět svádět svými nejsilnějšími zbraněmi: humorem, nezaměnitelnou poetikou, absurditou i cirkusovým mistrovstvím

Tuzemské soubory

Letní Letná je tradičně i největší přehlídkou domácí novocirkusové scény a nadcházející program obohatí premiéry hned čtyř tuzemských souborů:
►oblíbení Losers Cirque Company zpracovávají téma nadmíru aktuální v představení Kolaps 
►mezinárodní projekt Hit, Tell the difference je o nárazech jednotlivých poetik Cirku La Putyka a rwandských Future vision Acrobat
Duo Hand to Violin uvede představení s environmentální tématikou Hello, Polly!
►v pražské premiéře pak své nové představení Hrdinky uvede Cirkus TeTy.

 

Šaty na Zoot.cz


Tři výjimečné festivalové večery

Už v předchozí letech připravili organizátoři pro návštěvníky komponovaný program zaměřený na nastupující generaci novocirkusových artistů s názvem Cirksession. V letošním roce posunuli tuto myšlenku ještě o krok, tedy o dva, dále a tematické večery chystají hned tři! 

1/ Cirksession  
Cirkusové miniatury ve velkém stylu. Setkání českých novocirkusových umělců představujících novou vlnu cirkusové tvorby u nás. Unikátní představení komponované pouze pro festival Letní Letná vám zajistí jedinečný vizuální zážitek a skvělou relaxaci.

 

Cirksession

Letní Letná

26.08. 20:00

2/ Junglesession
Poprvé v historii festivalu Letní Letná se uskuteční ryze žonglérský večer. Pečlivě vybraní hosté předvedou žonglérská čísla, která vás přesvědčí o tom, že žonglování je svébytný umělecký směr a nejen klaunské klišé. Přes den se můžete těšit na kreativní dílnu výroby míčků, žonglérské soutěže i výukové hodiny. Celý žonglérský den završí GALA SHOW ŽONGLÉRŮ.

3/ Mimsession
Pěkná řádka mimů vám ukáže, jak dneska vypadá pantomima. Jak ostřílení profíci, tak nastupující mladá krev představí své krátké výstupy v různorodé skladbě večera. Můžete se těšit na kusy autorské, ale i klasické, na humorné, poetické, sólové i skupinové.

 

Mimsession

Letní Letná

23.08. 20:30



Beznazvu%2817%29.jpg
 

Cirkus pod letním nebem a ZDARMA

Jedinečnou atmosférou, originálními příběhy i vynikajícími hereckými a artistickými výstupy lákají open-air představení Letní Letné každoročně tisíce diváků. I v letošním roce chystají organizátoři kromě úvodního open-air hned několik dalších „pouličních“ představení a rozhodně doporučujeme alespoň některé z nich navštívit a prožít magické chvíle pod letní oblohou.

tYhle a Studio Alta uvedou 21. 8. LEGOrytmus, představení inspirované sportem, olympiádou a spartakiádou. 23. 8. oslaví Cink Cink Cirk v open-air s názvem Dukto léto, odlišnost a šílenství. Chybět nebude ani oblíbená VOSTO5 a jejich Stand'artní kabaret. Bratři v tricku se vprostřed léta vydají na běžky a hned dvakrát vezmou návštěvníky na svou Běžkařskou odyseu (25. a 31. 8.).

 

tYhle a Studio Alta (CZ, FR) - LEGOrytmus

Letní Letná

21.08. 20:30


 

Cink Cink Cirk (CZ) - Dukto

Letní Letná

23.08. 19:00


 

VOSTO5 (ČR) - Stand'artní kabaret

Letní Letná

28.08. 20:30



 

Vyrážíte na Letní Letnou s dětmi?
TADY  jsou tipy na představení a workshopy pro vás.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!