Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Prohlédněte si Kasárna Karlín dřív, než se otevřou světu

doporučujeme | 21. 6. 2017

V Praze je sice hic, že se i vrabcům lepí potem zobáky k sobě. Kdyby ale ptáci mohli, tak si štěbetají, že se v pátek večer veřejnosti otevřou kasárna v Karlíně. Multifunkční objekt, který má ambici stát se hlavním náměstím letošního léta v metropoli. Vypravili jsme se obhlídnout místo budoucích činů ještě před premiérou. Máte tak unikátní možnost nahlédnout za fasádu pětipodlažní klasicistní budovy.
 
Text, foto: Lukáš Rozmajzl

 

Kasárna Karlín

Kavárna, galerie, kino, divadelní scéna a hudební klub na jednom místě. Otevřeno od...



clanky4/DSC_0768_FB.jpg

V úterý, kdy jsem byl na vizitě, mělo beach volejbalové hřiště ještě tvar postmoderní kupky (na fotce vlevo). Dominantou nového náměstí ve vnitrobloku je rozhledna od Čestmíra Sušky.


clanky4/DSC_0781.jpg

Za touhle bránou začíná zábava. Dřív tu byli vojáci, teď tu rozkazy rozdává "kulturní developer" Matěj Velek, který dřív vzkřísil Nákladové nádraží Žižkov.


clanky4/DSC_0754.jpg

Za plechovými vraty s čísly byly původně stáje, pak garáže, teď tam bude zaparkovaná divadelní stage, kavárna a toalety. Areál zdobí i druhá kovová socha od Čestmíra Sušky.


clanky4/DSC_0745.jpg

Sice malý, ale unikátní vnitřní bazén. Voda v něm byla naposledy při povodních. Výhledově se plánují uvnitř dělat site-specific divadelní představení nebo promítání filmů spojených s vodou.


clanky4/DSC_0755.jpg

Velká část venkovního prostranství bude zasypaná pískem, aby si děti měly kde hrát. Kovové tyče ozdobí unikátní dřevěná instalace.


clanky4/DSC_0762.jpg

Pohled z rozhledny - vlevo byla automyčka, nově v ní bude bar. Na place vpravo od něj se budou po setmění promítat filmy.


clanky4/DSC_0772.jpg

Stačí na tyče natáhnout plátno, donést židle a odcválat s poníkem a letní kino je hotové.


clanky4/DSC_0776.jpg

Jedním z nejzachovalejších objektů je kinosál v patře. Bude se tu samozřejmě promítat, ale hlavně v chladnější dny a po sezóně.


 

Otevíráme Kasárna Karlín

Kasárna Karlín

23.06. - 25.06.


 

Íránský rave v Kasárnách Karlín

Kasárna Karlín

23.06. 21:30



přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!