Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Světlušky ve Stromovce, hudba v metru i Loop festival

doporučujeme | 16. 4. 2017

Nový pracovní týden bude příjemně kratší. Navíc během něj bude v metru znít hudba, ve Stromovce bude tančit tisíce světel a na Letné se otevře nový kulturní prostor. V neposlední řadě dostanete možnost ochutnat vietnamské speciality.

svetluska.jpgBěh pro Světlušku

Co s volným (Velikonočním) pondělím

V pondělí rozhodně doporučujeme vyrazit na koledu. Komu se nechce, může zajít alespoň na velikonoční oběd do Lokal bloku. Budou se podávat jehněčí žebírka na rozmarýnu a česneku nebo pečené jarní kuřátko plněné kopřivovou nádivkou.

 

Velikonoce v Lokal Bloku

Lokal blok

17.04. 11:00

Kam v týdnu zajít, když...

A)    bude venku hezky
Vyběhněte do Stromovky. Pokud náhodou neradi sportujete sami, počkejte si na čtvrtek, kdy se koná Běh pro světlušku. Od 18.30 startuje na pódiu hudební program, ve 20.00 vystoupí Lenny a ve 21.00 se ozve výstřel ze startovací pistole. 

 

Noční běh pro Světlušku 2017

Nadační fond Českého rozhlasu

20.04. 18:30

B)    bude venku hnusně
Festival Film Music Prague uvede tři galakoncerty filmové hudby. V pátek zabrnká na romantickou strunu a především dámy dojme hudbou z filmů Láska nebeská, Moulin Rouge, Velký Gatsby, Romeo a Julie nebo třeba Atlas mraků.

 

Film Music Prague 2017

Film Music Prague

21.04. - 23.04.

Slušné kousky za neslušně nízké ceny budou k sehnání na ZOOTletu v Holešovicích. Se slevou se budou prodávat kousky bez visaček, sem tam bez knoflíčku nebo s jinou malou vadou na kráse.

 

Jarní ZOOTlet

ZOOT

21.04. 09:00

Akce, kam se dostanete zadarmo

Cestování metrem nikdy nebylo příjemnější. Ve vybraných vestibulech metra zahrají ve čtvrtek amatérští ale i profesionální hudebníci (podrobný program najdete zde). Začínají v osm hodin ráno, takže do práce vyrazte až tak na devátou.

 

Nalaďte se v metru 2017

Dopravní podnik hl. m. Prahy

20.04. 08:00

Trochu jiná muzika rozburácí Strahov. V rámci festivalu SHOW (Silicon Hill Open Wednesday) tu vystoupí studentské kapely. Chystá se také soutěž Silicon Hill Strongest Man a hrát se bude Bubble Football.

 

Show 2017

SHOW Strahov

19.04. 14:00

silicon2014.jpg
Takhle to vypadalo na jednom z předchozích ročníků SHOW Strahov.

Kde se dobře najíst 

Na malou cestu po Vietnamu vás zve Buddha Café Norská. Těšit se můžete na Phở Bo, Chem chép nướng mỡ hành, Bo Nuong La Lot, Banh Xeo a další speciality. Máte odvahu?

 

Degustace: Vietnam

Buddha Café Norská

21.04. - 22.04.

BONUS: Nejšílenější akce týdne

Na Letné se Loop festivalem otevírá nový kulturní prostor. To jak prostor vypadá i "hudba", kterou na festivalu uslyšíte, vás zaručeně ohromí.

 

Loop Festival – otevření nového prostoru na Letné

Školská 28: Komunikační prostor

18.04. - 19.04.

loop.jpg
Prostory, kde se bude Loop festival odehrávat.

Filmové premiéry a další akce v kinech

První festival filmů o duševním (ne)zdraví a mysli navštíví kino Lucerna. Kromě sledování filmů se můžete zúčastnit i diskuzí s experty, lelkovat v chill out zóně nebo vyzkoušet virtuální realitu.

 

Festival NA HLAVU

Kino Světozor

20.04. - 23.04.

Z nášupu filmových premiér doporučujeme snímek Naprostí cizinci, který odhalí, co se stane, když se skupina přátel během večeře rozhodne dát mobilní telefony na stůl a sdílet každou SMS i každý příchozí hovor. Za vidění stojí i československé drama Špína, krimi komedie Loupež ve velkém stylu nebo animák Mimi šéf.

 

Naprostí cizinci - Premiérový víkend

Film Europe

20.04. - 23.04.


 

Špína - Premiérový víkend

FALCON a.s.

20.04. - 23.04.


 

Loupež ve velkém stylu - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

20.04. - 23.04.


 

Mimi šéf - Premiérový víkend

CinemArt

20.04. - 23.04.



 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!