Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kolik stojí jídlo v restauracích s Michelinským oceněním

doporučujeme | 8. 3. 2017

Prestižní Michelinskou hvězdu ve výběru na rok 2017 obhájily tři pražské restaurace. Sedm podniků pak dostalo “hvězdu nižší kategorie”, tedy ocenění Bib Gourmand za dobré jídlo za dobrou cenu. Nově je mezi nimi i karlínská Eska ze sítě restaurací Ambiente.

Text: Lukáš Rozmajzl

clanky4/field.jpg

Pokrm, kterým vás překvapí v restaurantu Field.

Restaurace s * Michelinskou hvězdou

Alcron
Základní menu je o 4 až 7 chodech, adekvátně tomu se zvyšuje i cena z 2300 Kč na 2600 Kč (bez vinného doprovodu). Můžete ochutnat třeba marinovaného lososa (plus krém z avokáda, červený pomeranč a wasabi marshmallow) nebo pomalu vařenou chobotnici a k ní je chorizová emulze, tapenáda z černých oliv a křupavé kapary.

 

Alcron

Restaurace Alcron byla již od svého otevření v roce 1932 místem vybrané kuchyně...

La Degustation Bohême Bourgeoise
Servírují šesti- nebo jedenácti- chodové menu z českých surovin, které obměňují podle sezony. První varianta vás bude stát bez vín 2450 Kč, rozšířené menu je za 3350 Kč.

 

La Degustation Bohême Bourgeoise

Restaurace je zaměřená na českou kuchyni. Využívá receptů a rad z kuchařské knihy z...

Field
Degustační menu vás přijde na 2 800 Kč (bez párování s vínem nebo nealkem). Z à la carte menu si můžete jako předkrm objednat třeba čtyřkombinaci křepelka, cibule, lipový květ, sláma (350 Kč), jako hlavní jídlo candáta s kapustou, čočkou a smrkem (590 Kč).

 

Field Restaurant

Restaurace se snaží propojit prvotřídní pokrmy s uvolněnou atmosférou a zážitky...



Restaurace s oceněním Bib Gourmand

Aureole
Začít můžete silným hovězím vývarem (masové knedlíčky, Hoi Sin, Shiitake, zelenina). Pak si poručíte steak z býčí svíčkové 200 g připravený na grilu s japonským pepřem Sanshō a jako dezert crème Brûlée variace s madagaskarskou vanilkou, Tonka beans, Yuzu sorbet.
Celkem: 200+790+200 = 1190 Kč.

 

Aureole

Unikátní projekt ve 27. patře nejvyšší budovy v Praze, restaurace se nachází ve výšce...

Divinis
Degustační menu o pěti chodech vás bude stát 1850 Kč (bez vín), ale můžete si dát i "hotovky" jako třeba grilovanou chobotnici s konfitovanými brambory grenaille, rajčatovým ragú a bůvolí mozzarellou (495 Kč) a jako dezert italské tiramisu (175 Kč).

 

Divinis

Užijte si to nejlepší z italské kuchyně v Divinis, útulné a stylové restauraci Zdeňka...

Eska
Eska je restaurace s pekárnou. Tamní chleba (bochník i jeden krajíc s oblohou) stojí přibližně 80 korun. Za hlavní jídlo utratíte 225 až 398 korun. Menu je psané opět pouze výčtem ingrediencí třeba zasušená červená řepa, pšenice, tvaroh, řeřicha (235 Kč), nebo brambory v popelu, kapr, sušený žloutek, kefír (225 Kč).

 

Eska

Restaurace s pekárnou v Karlíně náležící ke skupině Ambiente....

Maso a Kobliha
Chcete-li něco menšího jako třeba vepřové kůžičky a pálivé avokádo, připravte si 95 peněz. Za větší pokrmy, jako je třeba sumčí burger se zauzeným lardem, budete chudší o 210 Kč. Jo, a kobliha s vanilkovým krémem je za 55 korun.

 

Maso a kobliha

Řeznická hospoda. Řeznictví. Pivní lednice....

Na Kopci
Restaurace podává speciality francouzské a české kuchyně. Čtyřchodová degustace stojí 750 korun, nebo si dejte "kusovky" jako bažantí vývar se Sherry, zeleninou a bylinkovými nočky (za 90 Kč), hovězí tatrák s hranolkami a salátem (za 350 Kč) a jako sladkou tečku tvarohové knedlíky plněné švestkami a marcipánem s omáčkou bombardino (za 125 Kč). 

 

Restaurace Na Kopci

Příjemná rodinná restaurace nabízející speciality francouzské a české kuchyně v...

Sansho
Předkrm stojí 150–200 korun, hlavní jídlo 190–245 korun, na dezert si připravte 120–150 korun. Ceny se však týkají pouze obědového menu, u večeře si připlatíte.

 

Sansho

Šéfkuchař Paul Day vám přináší zábavná, funky asijská jídla, která vás budou bavit a...

SaSaZu
Holešovické SaSaZu má sice na webu zavěšený jídelní a nápojový lístek, ale cenovky u všech položek chybí. Za hlavní jídlo ale obvykle neutratíte víc než 500 Kč.

 

Restaurant & Club SaSaZu

Jedinečná restaurace, VIP Imperial Lounge a Klub....

Kam za nejlepším jídlem v Praze

 

 

přehled článků

Můžete surfovat, hrát si (třeba na bojovníky), nechat se vystrašit, zajezdit si na motokárách, prozkoumat (pod)mořský svět, vyzkoušet si lukostřelbu...

V minulém měsíci v Praze na svět vykouklo hned 45 nových podniků. Tak vyrazte na kremroli, vietnamské či taiwanské speciality, do fitka v korunách stromů nebo pro luxusní parfém.

Nasbírali jsme pro vás 32 nováčků. Pochutnají si na nich vegetariáni, masožravci, ale i milovníci květin, nakupování nebo únikovek. Otevíraly se totiž (vegetariánské) restaurace, květinářství, obchody s módou i místa, kde se zaručeně pobavíte.