Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Unikátní výstava ze skutečných lidských těl míří do Prahy

doporučujeme | 15. 2. 2017

Více než 20 celotělových a k tomu dalších 300 exponátů pocházejících ze skutečných lidských těl bude od středy 22. února až do konce června k vidění na výstavě Body The Exhibition. Pokud se do areálu holešovického výstaviště chcete podívat zadarmo, čtěte dál a zapojte se do soutěže o 4 volné vstupenky.

album/News_Model_News/1369/BodytheExhibitionJVS3.jpg

 

Body The Exhibition

Výstaviště Praha

22.02. - 23.07.



album/News_Model_News/1369/BodytheExhibitionJVS1a.jpg

album/News_Model_News/1369/BodytheExhibitionJVS5.jpg
 

"Od producentů výstavy se nám podařilo zajistit výstavu ve velikosti, která u nás dosud nikdy nebyla prezentována. Chceme vzít návštěvníky na průzkum lidského těla, a ukázat jim ho do všech detailů. K dokonalosti vzdělávacího procesu na výstavě budou v každé galerii připraveni medici, kteří vysvětlí a odpoví na dotazy návštěvníků," prozradila k výstavě Lucie Nouzová z pořádající agentury JVS Group.

album/News_Model_News/1369/BodytheExhibitionJVS2.jpg

album/News_Model_News/1369/BodytheExhibitionJVS6a.jpg

Výstava pochází z dílny amerických producentů, kteří ji do Prahy přestěhují z Las Vegas. Všechny exponáty pochází od dobrovolných dárců - tedy z reálných lidí. Jednotlivé části těl prošly procesem plastinace, při které je tělní tekutina nahrazena silikonem.

album/News_Model_News/1369/BodytheExhibitionJVS4.jpg
 

Mezi exponáty, které budou do Prahy přivezeny, je například i kompletní kůže z celého člověka, kosterní systém, svalstvo, nervový systém včetně mnoha detailů mozku, pohlavní orgány, vývoj lidského plodu, ale také ukázka ledviny s ledvinovými kameny, játra napadená rakovinou a mnoho dalšího.

Úvod výstavy bude patřit historii medicíny a lékařství. JVS GROUP připravuje také část expozice věnovanou českým úspěchům ve světové medicíně a výzkumu. Návštěvníci se sami zapojí v interaktivní části, kde si názorně vyzkouší první pomoc nebo budou moci zkusit nahmatat rakovinový nádor na připraveném trenažéru.

SOUTĚŽ - již skončila

Soutěž o 4 volné vstupenky na výstavu Body The Exhibition.
Soutěžní otázka: Kolik kilometrů cév má v sobě v průměru lidské tělo?
A) 3 kilometry
B) 100 kilometrů
C) 96 000 kilometrů

Nápovědu najdete na webu výstavy Body The Exhibition.

Svůj tip na správnou odpověď posílejte do pátku 17. února 2017 do 15 hodin na email citybee@citybee.cz. Do předmětu napište SOUTĚŽ. Vyhrává 10., 20., 30. a 40. správná odpověď. (Výherní vstupenky mají platnost do 31. března a opravňují ke vstupu jen od pondělí do pátku, nikoli o víkendu.)

 

Body The Exhibition

Výstaviště Praha

22.02. - 23.07.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!