Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Víkend v Praze: Zdarma do Národní galerie i na Super Bowl

doporučujeme | 3. 2. 2017

Letošní leden byl nejchladnější za posledních 11 let. První únorový víkend by měl podle předpovědi teplotní průměr vytáhnout nad nulu. Ale bude to těsné, tak jsme tentokrát do CityBeekendu vybrali akce ledové i na zahřátí.

clanky4/FotorCreated_Zrzavy.jpg
Jan Zrzavý a přesto bezbarvý. O víkendu k vidění zdarma.
Foto © Národní galerie v Praze

Dva celovíkendové tipy

Umění zdarma: Národní galerie slaví 221. výročí založení. V sobotu i v neděli se na všechny výstavy podíváte grátis. Doporučujeme Zimní variace nebo výstavu děl Jana Zrzavého.

Týden vína: V trojici vinných barů Vinograf můžete za 300 korun degustovat 12 medailových vín se značkou Prague Wine Champion.

clanky4/kruhy.jpg
Samara se naučila prolézat i z notebooku. Točí se vám kruhy před očima?
Foto: © Paramount Pictures

Kde v PÁTEK založit na víkend?

Veganské bistro: Už před polednem se na Andělu otevře vegetariánské a veganské bistro Vegg-Go. Až do 20 hodin platí sleva 20 % na vše. (Jdeme vyzkoušet hned na oběd.)

Svatební veletrh: Když svatební veletrh, tak rovnou ten největší v republice. Všichni vdavkůchtiví, nechť se dostaví do hotelu Diplomat. (Pokračování i v sobotu.)

Kruhy v kině: Ze studny opět vylezla ta nemluvná holka, co by potřebovala péči kadeřníka a vizážisty. Dost lidí se jí bojí. Obzvlášť v kině.

Výstava o filmu: Pokud jste ještě neviděli, doporučujeme k navštívení interaktivní výstavu především o historii filmu. Je to dobrý počin, psali v časopisu Cinema.

Kde strávit SOBOTU?

Farmářské trhy: Teploměry stranou! Náplavka znovu ožije farmářskými trhy. Bude pečivo, sýry, maso, uzeniny, koření…  

2× bleší trh: Skoro nové skoro všechny možné věci seženete skoro celý den na Vinohradech, nebo odpoledne v Kavárně co hledá jméno (výtěžek ze zdejší akce jde organizaci UNICEF).

Kam na procházku: Venkovní zahrady Botanické zahrady v Troji jsou přístupné zdarma (tedy pokud ledovka povolí).

Strach z neznámého: Tento týden začala v Národní technické knihovně výstava o uprchlících. Pokud jste dosud žádného neviděli, přijďte se podívat. Otevřeno 10–16 hodin.

clanky4/16426030_1334188600058238_668429672202446112_n.jpg

V NEDĚLI zkuste něco nového

Filmový brunch: Zajděte dopoledne do kina Bio Oko. K promítanému filmu vám obsluha až do sálu bude nosit jídlo a pití. Zůstanete-li do večera, natrefíte zde ještě na knižní bazar.

Pro ledofily: Na kryathlon doporučujeme jít se jen podívat. Odvážlivci budou v Chuchli bojovat v trojkombinaci sportů: plavání v ledové vodě, běh na sněhu a běh na lyžích.

Labutí jezero v kině: Kino Lucerna odpoledne promítá živě baletní klasiku v podání Bolšoj těatr. Vstupenky rychle mizí, máte-li zájem, pa-de-dé k rezervaci!

Super Bowl: V noci na pondělí se odehraje finále Americké fotbalové ligy. Tzv. Super Bowl můžete živě sledovat v Hard Rock Café. Na večer je nachystán koncert i speciální menu. Vy si připravte výmluvu, proč v pondělí přijdete pozdě do práce. #sorryjako

clanky4/2be5abf949bffcc0dedb848700cca17e.jpg
Ruské baletní labutěnky v akci. Foto: Andrei Melanyin

news

VELKÝ PŘEHLED: Kam vyrazit v únoru v Praze zadarmo

Nejočekávanější filmové premiéry roku 2017

INFOGRAFIKA: Jak by mohla vypadat mapa globálního metra

Jíst budeme sever a pít divnopiva. My vám to říkali už před rokem!
 

víkend  

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!