Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

12 tipů na originální VÁNOČNÍ DÁRKY (1. díl)

doporučujeme | 28. 11. 2016

Dali jsme hlavy dohromady, prohledali ty internety a obešli moře obchodů, abychom vám i letos poradili, co si přát pod vánoční stromek nebo čím obdarovat někoho jiného. Tady je prvních 12 tipů (třeba na designové papuče, super odolný batoh nebo autíčko na dálkové ovládání, co umí jezdit po stropě). A tím to rozhodně nekončí! V příštích dnech zveřejníme další články a v nich ještě víc tipů. Stay tuned!

album/News_Model_News/1309/darky1_web.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-01.jpgGuma na skákání

Pokud jste nikdy neskákali gumu, tak jste se narodili po roce 2000 nebo bez nohou. Legendární parkovou a pouliční zábavu si teď můžete znovu užívat, ať už je vám libovolný počet let. Pruženka je k dispozici v různých barvách a navíc s obsáhlým českým návodem skoků a sestav.

Pruženka
cena: 190 Kč
více info na www
album/News_Model_News/1309/pruzenka.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/brown-02.jpgNejodolnější batoh

Ideální dárek pro všechny cestovatele. Batoh TrustBag je vyrobený ze stejného materiálu jako neprůstřelné vesty, takže se dovnitř nedostanete ani nožem nebo kleštěmi. Navíc má zabudovaný jednoduchý systém zavírání na zámek, čili ho můžete připnout třeba k lavičce v parku a v klidu si jít zaházet frisbee. Inovativní ruksak vyrábí jeden německý startup, bez poštovného ho posílá kamkoli po světě.

TrustBag
cena: 149 dolarů (asi 3800 Kč)
více info na www

album/News_Model_News/1309/trustbag.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Gold-03.jpgDiáře z recyklovaného papíru

Diář je klasika, která pod stromečkem nezklame stejně jako láhev vína. Proč ale nesáhnout po něčem originálním? Podívejte se třeba na produkty firmy Skoba, což je chráněná dílna, kde diáře vyrábí ručně a navíc je potahují starými recyklovanými materiály. Většina diářů jsou proto unikáty vyrobené pouze v 1 kusu. Kamenný obchod Skoby najdete na Žižkově.

 

Skoba

SKOBA jsou ručně vyráběné sešity, zápisníky a diáře z recyklovaných materiálů a...


 

Diáře Skoba
cena: 249-399 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1309/Skoba_fotor.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/brown-04.jpgMotivační diář

A pokud hledáte úplně jiný diář, sáhněte po Dolleru. Je nedatovaný, můžete tedy začít kdykoli a dopisovat si čísla k jednotlivým dnům a měsícům. Podle tvůrců slouží jako “organizovaný nástroj seberozvoje a sebemotivace”. Můžete si do něj zaznamenávat nejen schůzky, ale taky si plánovat úkoly na daný den nebo dlouhodobější sny a pravidelně mapovat jejich plnění.
P.S.: My v redakci už Doller máme a testujeme na vlastní kůži.

Doller
cena: 399 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1309/doller.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/red-05.jpgVelká stírací mapa světa

Mapa všech zemí světa o rozměrech 59,4 × 82,5 centimetrů. Je navíc pokrytá stříbrnou stírací fólií, podobně jako třeba výherní losy, takže k ní přibalte i minci, aby si obdarovaný mohl vyznačovat všechny státy světa, které již navštívil.

Velká stírací mapa světa
cena: 1 029 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1309/mapa_Zoot.jpeg

%C4%8D%C3%ADsla/green-06.jpgPapuče s hard-core designem

Pantofle? Kdo by chtěl najít pod stromečkem pantofle? Než tenhle odstavec přeskočíte, zamyslete se - nechtěli byste doma chodit v pohodlných papučích, které ale nejsou nudně šedé, ale jejichž design odpovídá vaší aktuální náladě? Tak přesně pro takové lidi jsou tu Slippsy. Pantofle navržené v Praze a vyrobené v Česko-Slovensku. K dostání v 10 verzích jako unisex.

Pantofle Slippsy
cena: 490 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1309/slipssy.png
 

%C4%8D%C3%ADsla/orange-07.jpgDřevěné kuželky

Set obsahuje sadu 12 dřevěných kolíků a jeden házecí. Princip hry je takovým mixem kuželek a petanque. Úkolem není shodit všechna kolíky naráz, ale pouze jeden z nich. Pravidla jsou jednoduchá. Hra Mölkky je vhodná především do venkovního prostředí, v interiéru ji raději nezkoušejte. :-)
P.S.: Pokud nechcete kuželky kupovat, můžete si je poměrně snadno (nechat) vyrobit.

Dřevěné kuželky Mölkky
cena: 829 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1309/Molkky.jpg

%C4%8D%C3%ADsla/Black-08.jpgAntigravitační autíčko

Dálkově ovládané autíčko, které dokáže jezdit po jakémkoli povrchu a to nejen vodorovně, ale taky kolmo po zdi nebo dokonce po stropě. Neptejte se nás, jak to funguje, ale prostě to funguje, viděli jsme to na vlastní oči.

Hamleys Wall Rider
cena: 999 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1309/wallrider2.jpg

 

The Playground

Vítej ve světě plném neuvěřitelných atrakcí a senzačních dárků. U nás zažiješ ten...

%C4%8D%C3%ADsla/pink-09.jpgUltra plochá lahev

Zapomeňte na neskladné PETky nebo nevzhledné sportovní lahve. Pokud hledáte něco opravdu praktického do každé kabelky nebo batohu, sáhněte po Slimbottle. Průhledná nádoba je vyrobená z biologicky rozložitelného plastu. Tloušťka lahve jsou necelé tři centimetry. K dostání ve třech variantách o objemu 375, 750 a 1250 ml.

Slimbottle
cena: 339-399 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1309/slimbottle.png

%C4%8D%C3%ADsla/purple-10.jpgZvukový strom

Tohle je tip na hodně netradiční hudební “nástroj” pro děti. Asi 65 centimetrů vysoký dřevěný strom má sedm pater různě barevných a velkých listů. Když nahoře pustíte kuličku, seskakuje ve spirále dolů a vydává odstupňované zvuky. Hloubka tónu se mění úměrně s velikostí listu.

Zvuko-strom
cena: 760 Kč
více info na www
 

%C4%8D%C3%ADsla/purple-11.jpg3 × Knížky

Knížky jsou sázka na jistotu. Neznáme člověka, kterého by nepotěšily. Navíc, kdo by pohrdl tvrďošem? Vybrali jsme tři různé tituly. Jednak autorizovaný životopis Věry Čáslavské od spisovatele Pavla Kosatíka, který je prostě skvělý. Ke čtvrtým narozeninám vyšly souborně Opráski sčeskí historje f koztce. Na 464 stranách najdete i ty kapitoly z českých dějin, které dosud nevyšly. A pro babičky doporučujeme titul “Babičko, vyprávěj”, což není kniha úplně ke čtení, ale spíš návod, aby prarodiče sepsali své paměti.

album/News_Model_News/1309/knihy_fotor.jpg

Věra Čáslavská (autorizovaný životopis)
cena: 251 Kč
více info na www

Opráski sčeskí historje f koztce
cena: 499 Kč
více info na www

Babičko, vyprávěj
cena: 390 Kč
více info na www

%C4%8D%C3%ADsla/orange-12.jpgPolštář do letadla

A když už jsme v tomto přehledu zmínili několik tipů pro cestovatele nebo lidi v pohybu, nemůžeme opomenout unikátní nafukovací polštář do letadla Apus Relax. Narozdíl od klasických polštářových límců ve tvaru písmene U, si na Apusu vaše krční páteř skutečně odpočine. Je to český výrobek, ale můžete si ho klidně koupit na Amazonu.

Apus Relax
cena: 676 Kč
více info na www

album/News_Model_News/1309/apus_018.jpg

 

Dalších 10 tipů na vánoční dárky najdete ZDE:

clanky4/Vanoce2_FB-kopie.jpg

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!