Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Tapas, sýry, jablka v županu i kaviár za „totáče“

doporučujeme | 16. 10. 2016

Vysoukejte se z županu (stačí, že se do něj v tomto týdnu navléknou jablka) a nacpěte si břicha španělskými dobrotami nebo italskými sýry. S dětmi zajděte na výprodej deskovek, s literární múzou na workshop tvůrčího psaní. Servírujeme nejzajímavější akce v tomto týdnu.

FotorCreated-topka.jpg

Pondělí

Na tomhle fesťáku možná dostanete depku, ale docela určitě taky chuť dělat věci jinak. Bez palmového oleje, bez půlhodinového sprchování horkou vodou nebo bez masa. Dostavte se bez předsudků a klidně i bez peněz. Projekce i diskuze jsou zadarmo.

 

6. Life Sciences Film Festival

Life Sciences Film Festival

17.10. - 23.10.

Na Hollar si přijďte napsat láskyplný dopis svému oblíbenému diktátorovi, ať už je to Putin nebo tchýně. Workshop kreativního psaní se koná v rámci festivalu demokracie Forum 2000 a vytvořené texty budou doručeny na patřičná velvyslanectví či ambasády. Budete-li chtít.

 

Literární workshop: Adolfe, má lásko!

Na Hollaru

17.10. - 19.10.

Úterý

Dneska k babičce chodíte na kuře a na řízek, ale víte, na čem si vaši prarodiče pochutnávali za totáče? Nebo spíš, víte, na čem si pochutnávat chtěli a co považovali za vrchol luxusu? Bouchněte šáňo, série vizuálních přednášek v Kavárně Liberál v rámci projektu „Rok jídla“ právě začíná.

Středa

Je libo „pět deka, deset deka, dvacet deka, třicet deka, kilo chleba, kilo cukru, jeden rohlík, jedna veka“, nebo radši tři kila deskovek? Poslední zmiňované neprodává Michal Tučný, ale obchod Hras v Pasáži Rokoko na Václaváku. Kdo dřív přijde, ten hraje, na koho se nedostane, ať si říká: „Člověče, nezlob se!“

 

Kilo za kilo

Hras

19.10. - 20.10.

Zvířecí koncert s pořadovým číslem 2000 je tu! Těšte se na staré zvířecí hitůvky, šlágroffky, evergrýny i polozapomenuté laskominy. Zaskočte si zaskákat do Paláce Akropolis a pomozte kapele posunout tenhle barák alespoň o pět metrů níž k Vltavě.

 

Sto zvířat

Palác Akropolis

19.10. 19:30

Studenti se po prázdninách vrací na koleje a Gaudeamus Alkotour zpátky do haly. Drinking battle největších pražských univerzit i vystoupení Vladimíra 518 s Mikem Trafikem proběhne v Křižíkových pavilonech na Výstavišti. Bude to Legen... Wait for it... Dary!

 

Gaudeamus Alkotour

Gaudeamus Alkotour

19.10. 20:00

13312820_1086130141426372_904283609717002513_n.jpg
Kdo paří nejvíc? Chemici, technici nebo medici? 

Čtvrtek

Ve čtvrtek vyrazte stejně jako Španělé za gastronomickým dobrodružstvím. Ochutnejte tapas v uličkách Starého Města, u Vltavy, na Královských Vinohradech nebo vyrazte do Mekky pražských foodies - do Karlína. Objevujte, srovnávejte, potkávejte.

 

Tapas den - El dia de la tapa

Incider Bar

20.10. 13:00

Svou tapas procházku můžete zasypat i trochou italského sýra. Stačí, když se zastavíte v některém z podniků, který v rámci festivalu Pravá Chuť Dolce Vita přichystal speciální sýrové menu. 

 

Festival Pravá Chuť Dolce Vita

Pravá Chut’ Dolce Vita

10.10. - 22.10.

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli. Jestli ho chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Čtvrteční gastro nářez zapijte v pátek (nebo klidně i v sobotu) na náměstí Jiřího z Poděbrad ciderem nebo moštem. A pokud nemáte jídla dost, zakousněte se tu do jablek v županu, jablečného závinu, koláče nebo si dejte jablečné müsli.

 

Jablečné slavnosti, festival moštu a cideru

Trhy na Jiřáku

21.10. - 22.10.

Pragovka se mění na sneakers chrám plný street fashion storů, shows a laboratoří kreativních umělců. Přes den tu ulovíte nové tenisky, večer zažijete pořádnou jízdu s Rytmusem, Indy & Wich & LA4, NobodyListen a dalšími.

 

Teniskology 2

Strojírna

21.10. - 22.10.

Novinky v kinech:

Prší? Nacpěte si pupky popcornem v temných sálech kin. Premiéru má tento týden mysteriózní thriller Devátý život Louise Draxe, film Jack Reacher: Nevracej se s Tomem Cruisem, komedie z fesťáku v Cannes s názvem Toni Erdmann, drama Krásné dny v Aranjuez, životopisný Monsieur Chocolat, český biják Ostravak Ostravski i animák Lichožrouti.

Divadelní premiéry:

Tajemná záře nad vilou ozáří Štvanici, audiovizuální taneční show Resolution roztančí NoD, v Divadle Kampa vás rozesmějí (a pak i rozpláčou) Paralelní vesmíry a po návštěvě Divadla Pod Palmovkou možná skončíte v posteli s Donem Juanem

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!