Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Netradiční závody: Zvládnete armádní běh nebo výklus se Zombíky?

doporučujeme | 9. 10. 2016

Běhání po oválu nechte křečkovi. Běžecká závody po silnici jsou fajn, když jste bytostně přesvědčeni, že jste se narodili jako jízdní kolo značky Favorit. Pokud chcete zažít opravdu adrenalinový běh, obtáhněte si lihovkou svoje nový tetování, utáhněte si čelenku pevně kolem čela, aby vám po něm nesjížděla rozpálená čelovka, a vyběhněte do městské džungle. Vybrali jsme několik závodů, kde zažijete větší vzrušení než při průběhu Pařížskou při finiši vašeho prvního maratonu coby závodníka s pořadovým číslem 37 215.

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: Army Run


clanky4/14444984_1178861262172744_7239104197904422439_o.jpg

ARMY RUN - 15. října

ARMY RUN je extrémní překážkový běh. Čtyřicet překážek na desetikilometrové trati navrhli organizátoři ve spolupráci s vojenskými experty, takže nic pro bažanty. Ostatně doporučeno je obléct si rukavice a triko s dlouhým rukávem, jelikož se tím dá zabránit některým odřeninám. Pokud některou z překážek nezdoláte, jako trest si dáte 30 angličáků (výskok + klik). Startovné lze koupit v sobotu na místě za 1590 korun.

 

Army Run Praha - NATO

Army Run

15.10. 08:00


 

Jak to v létě vypadalo na Army Runu ve Vyškově.

CITY CROSS - 16. října

Pokud přežijete sobotní válení v bahně a houpání na řetězech, v neděli už si můžete dát výklus po městě. Zapomeňte ale na rovinky podél Vltavy. City Cross vás provede 16kilometrovou tratí z Petřína do Bohnic, poběžíte tak sice v centru metropole, ale několika parky, Jelením příkopem a budete muset zdolat i několikerá schodiště. Startovné stojí 750 Kč.

 

City Cross Run

City Cross Run Czech Republic

16.10. 11:00



clanky4/chlupatybeh_letak.jpg

CHLUPATÝ BĚH - 16. října

Nebo v neděli můžete udělat dobrý skutek a běžet pro blaho čtyřnohých mazlíčků. Veškerý výtěžek ze startovného Chlupatého běhu (4,2 km v Milíčovském lese) jde na projekt “Nekupuj! Adoptuj!”. Registrovat se můžete buď on-line (jenom do středy!) za 150 korun, nebo na místě za 200 korun. Proběhnout se můžete i se psem (není to podmínka, ale mají pro tyto běžce zvláštní kategorii.)

 

Chlupatý běh pro Nekupuj. Adoptuj.

Nekupuj. Adoptuj.

16.10. 11:00

PREDATOR RUN - 29. října

“Čeká na tebe minimálně 7 km běhu a 7 překážek! Ale znáš nás,” varují, nebo lákají pořadatelé, podle toho, jak to berete. Predator Run je soft verze armádního běhu a taky odlehčenější varianta známého závodu Predator Race. Za nezdolanou překážku si dáte trestné kolečko běhu navíc (200-500 metrů). Tahle sranda vás přijde na 1290 korun.

 

Predator Run

Alternative Sports s.r.o.

29.10. 08:00

Alespoň malá ochutnávka z Plzně, co vás může čekat při pražském závodění s Predátory.

ZOMBIE NIGHT RUN - 29. října

Událost známá údajně jako “nejděsivější a nejstrašidelnější běh na světě”. Při nočním pětikilometrovém pobíhání v parku na Vítkově na vás čeká tunel strachu, krvavé schodiště i hrad zombie. Od 16 hodin je připravená i mírnější bojácná verze závodu pro děti. Na start závodu se dostanete zaplacením 600 korun startovného, z čehož 50 korun jde nadaci Kapka naděje. 

 

Zombie Night Run

NIGHT RUN

29.10. 17:30

 

VELKÁ KUNRATICKÁ - 13. listopadu

A pokud vám ještě zbudou síly, zajeďte si v listopadu do Kunratického lesa. Na mapě se sice dnes už legendární tříkilometrová trať může jevit jako nuďánkování na odpolední procházení, ale při tomhle běhu poznáte jak podzimní přírodu, tak svoje fyzické a morální limity z hodně malé vzdálenosti. Navíc jestli už napadne první sníh, je o zábavu postaráno.

 

Velká Kunratická 2016

Atletický klub Spartak Praha 4

13.11. 08:30

 

Podívejte se, co vás čeká. Velká kunratická (celá trať) z pohledu běžce.

A jestli jste si nevybrali, zkuste o fous normálnější běžecké závody

 

Prague Park Race

Prague Park Race

29.10. 11:00


 

Podzimní prokopský nočník

Stopni To

25.10. 18:00


 

Loap Pražská běžecká tour

VAŠE LIGA

22.10. 11:00



[autoripodpisy/LukasRozmajzl.jpg]

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!