Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Prahu rozzáří Signal Festival i Bollywood plný barev

doporučujeme | 10. 10. 2016

V novém týdnu se podzim pořádně vybarví. Postará se o to pestrobarevný festival bollywoodských filmů i zářící a blikající Signal. Všechny zimomřivce zveme na teplou polévku na Anděl nebo na podzimní véču do Café AdAstra. Jen ta obloha bude zřejmě celý týden v nudně šedém hávu...

FotorCreated-b.jpg

Pondělí

Od pondělí do čtvrtka vás zahřejí polívky na Andělu, v pátek vás musí hřát už jen pomyšlení na blížící se víkend. A co se bude nalévat? V pondělí celerový krém, v úterý asijská exotika, ve středu ryzí oranžový podzim a ve čtvrtek drůbeží vývar nebo polévka z pečených rajčat.

 

Polívková smršť

ERGO Aktiv, o.p.s.

10.10. - 13.10.

Vylovte z knihovny Klub rváčů nebo Prokletí a nechte si je podškrábnout přímo od autora. Chuck Palahniuk je v Praze! Kdo nestíhá, ať dorazí v úterý v pět na křest a autogramiádu komiksové novinky Klub rváčů 2 do Světozoru.

 

Autogramiáda Chucka Palahniuka

Palác knih Luxor

10.10. 15:30


Úterý

Putujte zemí plnou gejzírů, bouřlivých řek, vodopádů, jezer, ledovců, majestátních hor, vulkánů a skalních útvarů až k Hoře Osudu jako Frodo Pytlík. Nenechte se vyděsit zlým Sauronem ani tradičním bojovým tancem Maurů, jenž se tančí s vyplazeným jazykem. Vaše cesta tam a zase zpátky právě začíná.

 

Cestovatelské kino: Nový Zéland

Kino Aero

11.10. 20:30

Středa

Pospěšte si a ulovte poslední lupeny na koncert týpka, který spolupracoval se Stingem, Rolling Stones, Michaelem Jacksonem i Lucianem Pavarottim a jehož hity znají lidé na obou stranách Atlantiku. V Praze Zucchero zatím zahrál jen dvakrát, teď to bude do třetice všeho dobrého.

 

Zucchero live 2016

Forum Karlín

12.10. 21:00

Čtvrtek

Ve čtvrtek přistane na pultech knihkupectví extra silná patnáctka. Vychází např. Zápisky obviněného/Diář Václava Havla 1977, Aristokratka na koni od Evžena Bočka i Pohádky o nezbedných mašinkách. Na pokec s autory letošních novinek zajděte do Městské knihovny.

 

Velký knižní čtvrtek - podzim 2016

Městská knihovna v Praze

13.10. 17:00

Signální pestrobarevnou procházku Prahou si hoďte do diáře hned na čtvrtek a vyhněte se tak těm největším davům. A co vás letos čeká? Seznámení s obřími zářivými humanoidy, brnkání na laserové struny i spoustu dalších cool instalací.

 

Signal Festival

SIGNAL Festival

13.10. - 16.10.

clanky4/AmandaParer.jpg Už brzy budou tihle obří bělásci v Praze. 

Dejte si stylovou podzimní véču, nechte si k ní zahrát na klavír a pomozte tak lidem s handicapem. Podávat se bude tříchodové dýňové menu podle Slepičárna-blog (dýňový krém s kokosovým mlékem, burger s trhanou vepřovou plecí a coleslaw, mini palačinky s karamelizovanou dýní).


 

P.S.: Ve čtvrtek taky vychází nový CityBeekend - tipy na nejzajímavější akce o víkendu v metropoli. Jestli ho chcete dostat do mailu, zaregistrujte se. Je to samozřejmě grátis. ;-)

Pátek

Světozor na čtyři dny rozproudí bollywoodské filmy, ale především provoní Bollywood Mela. V předsálí kina vznikne jarmark. Najdete na něm indickou restauraci, stánky s cetkami, kořením, čaji, ale i módou a šperky. Čekání na film nikdy nebylo zábavnější. 

 

Bollywood Mela

Kino Světozor

14.10. - 16.10.

V pátek do obchoďáku místo pro chleba nebo pro boty vyrazte pro zážitky. Arkády Pankrác se mění v obří klub, ve kterém na vás čekají dvě stage obsazené nejprestižnějšími jmény současné taneční scény. Headlinerem letošního ročníku je světoznámé duo Bassjackers.

 

Gravity Festival

OC Arkády Pankrác

14.10. 22:00


Speciální tip na deštivé dny

Ve čtvrtek se otevírá nový výstavní prostor plný fotek, na který plynule naváže restaurace, atelier, učebna, fotografický archiv snímků z historie Czech Press Phota, venkovní galerie a korzo s novou plastikou Davida Černého Trifot.

 

Slavnostní otevření CZECH PHOTO Centre

Czech Photo Centre

13.10. 18:00

clanky4/Trifot_CPC4586274.jpgNový Trifot od Davida Černého už stojí před Czech Photo Centrem v Nových Butovicích.

Novinky v kinech:


 

Inferno - Premiérový víkend

FALCON a.s.

13.10. - 16.10.


 

Radio Dreams - Premiérový víkend

Artcam

13.10. - 16.10.


 

Hedi - Premiérový víkend

Film Europe

13.10. - 16.10.


 

Zilionáři - Premiérový víkend

Forum Film Czech, s.r.o.

13.10. - 16.10.

Divadelní premiéry:

 

Švihla - Premiéra

Ponec - divadlo pro tanec

12.10. 20:00


 

Bonnie & Clyde - Premiéra

Hudební divadlo Karlín

13.10. 19:00


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!