Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

CityBeekend: Tipy, kde se schovat před podzimním nečasem

doporučujeme | 7. 10. 2016

clanky4/41.jpg

Když počasí o víkendu dovolí, vyrazte na Břevnovské posvícení. Pokud vám vítr s deštěm pleskající do tváře nevykouzlí na obličeji radostný úsměv z přicházejícího podzimu, schovejte se na přehlídce těch nejlepších festivalových filmů z Berlína, Benátek a Cannes. Jo, a taky jsou volby, tak BĚŽTE VOLIT, protože slovo “volby” NEMÁ svůj základ ve slově VŮL, ačkoli mnozí politici se v předvolebních videích snažili dokázat opak.

P.S.: Roztrhl se pytel s dýněmi. Ochutnávat, dlabat či pouze instagramovat je můžete v botanické zahradě, ve Střešovicích nebo v Horních Počernicích.

P.S.2: Tipy na nejzajímavější akce vám můžeme posílat na mail. Stačí se zdarma registrovat.

clanky4/DUP36.jpg
Interiér nově otevřeného DUP36 na Národní. Funguje jako antikvariát i skvělá zašívárna před ruchem města.

PÁTEK VEČER
V pátek po práci/po škole se zašijte v novém úžasném sklepním prostoru DUP36 na Národní třídě, kde budou večer k vidění nejlepší studentské filmy. Druhou možností je trochu (víc) experimentální projekt Zářící město, v rámci kterého se bude divadelní performance promítat na okna paneláku a zvuk vám půjde rovnou do sluchátek. (Norové slibují, že pršet nebude.) V nákladovém nádraží na Žižkově si můžete prohlédnout čerstvé umění. A když se vám nějaká grafika nebo socha bude líbit, prostě si ji zadarmo můžete odnést domů. Takhle funguje Free Art Friday.

clanky4/14612494_1790031817935969_5772798754271874139_o.jpg
Chcete ochutnat čokoládové a citrusové pivní gelato? Nasměrujte své kroky na Prague Beer Week.

SOBOTA
V sobotu, na kterou mimochodem připadá Světový den pirohů, doporučujeme dopoledne navštívit staročeské řemeslné trhy na Kubánském náměstí. Dámy pak mohou pokračovat na jeden z fashion marketů, kterým se staročesky říkávalo blešák či sekáč, třeba do kavárny Alibi nebo DAMU. Pánové jsou zváni na finálové kolo degustace pivních specialit Prague Beer Week, což staročeši dřív označovali jako pivní lázně.

NEDĚLE
Nedělních 10 stupňů Celsia můžete vytáhnout na snesitelnější teplotu degustací čajů z celého světa v botanické zahradě. (“Promiňte, panstvo, nemáte někdo chuť na dobré brazilské Té ?”) V pražírně Coffee Source můžete v rámci programu Kavárny naživo na vlastní kůži poznat, že kafe má nejenom aroma, ale i tělo, a že cupping není žádná nová sexuální praktika. (Pozor, na akci zbývá několik volných míst!) Nebo můžete jít sbírat jablka do petřínských sadů a pak si sklizeň vypít a zasoutěžit v zatloukání hřebíků na čas. Případně si udělejte výlet z města - odpoledne se běží Velká pardubická (Váňa sice pojede, ale Josef Váňa mladší.)

clanky4/card_noname_10_1474641175.jpg
V parku Parukářka na kilometrové trase na vás i vaše děti budou číhat nejrůznější strašidla z pohádkové říše.

PRO DĚTI
Podzimní počasí je na draka? Tak ho pusťte do oblak! V sobotu odpoledne je pod Petřín naplánovaná nejen drakiáda, ale létat tam budou i ptačí dravci, bubliny a horkovzdušný balón. V parku Parukářka se zase vynoří Strašidelný pohádkový les. Národopisné muzeum pak připravilo řemeslnou dílnu pro děti, tentokrát s výukou tvorby pečiva.
Tento týden taky začala výstava ilustrací Obrázky kouzelné i havětné. V neděli odpoledne si s dětmi můžete zacvičit na narozeninách Monkey´s Gym.

news

Vše, co o Signal festivalu musíte vědět, ještě než začne
Kam vyrazit v říjnu v Praze zadarmo
ROZHOVOR: V Holešovicích chceme vybudovat novou ulici​
Kam bych vzal cizince v Praze? Rozhodně na Žižkov!

víkend

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!