Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Knoflíkoví válečníci z Dyzajn marketu

doporučujeme | 23. 9. 2016

Podzimního Dyzajn marketu se účastní více než 180 designérů. Ve stručné vizitce vám představíme alespoň jedno studio, které o víkendu 24. a 25. září bude na piazzettě u Národního divadla prodávat unikátní pestrobarevné knoflíky, které k saku nebo do košile připevníte bez jediného vpichu jehly s nití. Módní revoluci rozpoutali kluci z Cnoffs. A o víkendu představí novou kolekci v pastelových barvách.

clanky4/Cnoffs3.jpg


 

Jak jste se k tvorbě vlastních knoflíků bez nití vlastně dostali? 
Vhodným spojením našich různých tvůrčích schopností vypadl vyměnitelný knoflík bez nitě, který může fungovat jako perfektní stylový doplněk. Věříme, že v každém jednotlivci je síla, ale takovou pecku dokáží vymyslet jen čtyři chlapi v hospodě.

Tam vznikl i název vaší značky?
Název Cnoffs [knofs] na první poslech evokuje knoflíky. My jsme ale chtěli do názvu schovat další rozměr. S trochou důvtipu odhalíte, že uvnitř je slovo “off” a zároveň pozpátku slovo “on”. Proto je písmeno “n” v našem logu otočené. On. Off. On. A značka Cnoffs je na světě.

Čím se cítíte být víc? Tvůrci, návrháři, designéři, výtvarníci, autoři…?
No přece cnofflíkáři! :-) K naší tvorbě potřebujeme být pokaždé někým jiným, takže se dohromady snažíme kombinovat naše schopnosti, abychom zvládli bez cizí pomoci co nejvíce činností. Od grafiky a ručních návrhů přeskakujeme k číslům a zákonům, abychom se pak postavili za fotoaparát, videokameru a někdy i před ně.


 

Dyzajn market podzim

Dyzajn market

24.09. - 25.09.


 

Živíte se tvorbou na plný úvazek?
Vzhledem k tomu, že jsme na trhu teprve krátce, ještě nás to neživí. Tvorbě ale věnujeme 110 procent našeho volného času.

Co vás na vaší práci nejvíc trápí?
My se tím vyloženě bavíme a užíváme si, že po nás něco zůstává. Jediné, co nás trápí, je množství podnikatelských překážek, které na začínající podnikatele klade nadbytečně složitý právní systém.


clanky4/Cnoffstym.jpg 

To jsou oni - cnofflíkáři!

Vidíte ve vaší práci nějaký vyšší smysl?
Ukazujeme dámám i pánům, že něco – knoflík –, co existuje stovky let, mohou vidět v jiném světle, mohou vyřešit problém a ještě k tomu mít styl. Je to pro nás takřka poslání!

Kde vidíte svoji značku za několik let - o čem sníte?
Sníme o tom, že se jednou bude značka Cnoffs skloňovat na všech kontinentech.

VIDEO
Jak speciální knoflíky Cnoffs vlastně fungují?

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!