Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

ROZHOVOR: V Holešovicích chceme vybudovat novou ulici

doporučujeme | 13. 9. 2016

Tihle kluci fungují trochu jako urban-záchranáři. Opuštěným a zpustlým objektům vracejí život a dělají z nich výrazné body pražské scény. Podařilo se jim to s Radlickou kulturní sportovnou a Kavárnou co hledá jméno  na Andělu. Jako třetí v pořadí resuscitují bývalé tovární haly a garáže v Holešovicích. Už na konci října by se tu měl otevřít multifunkční prostor s designérským obchodem, kavárnou, tanečním studiem a minikinem. Vítejte a vstupte do Vnitroblocku !

Text: Lukáš Rozmajzl

clanky4/14258131_1757814211155967_7527519843437643015_o.jpg 

Interiér budoucí kavárny, která má být spolu s designovým obchodem srdcem nového Vnitroblocku. Foto: Soňa Rašková

“Tady bude prostor pro DJ, který by měl hrát každý den,” ukazuje Lukáš Žďárský do míst, kde je hromada cihel. O kus dál jdeme do interiéru budoucího obchodu s módou a designem - teď jsou tu jen neomítnuté zdi, ocelové nosníky a prázdné kolečko uprostřed. “Zajímavých prostor v Praze je pořád dost,” říká při prohlídce celého areálu jeden z hlavních autorů Vnitroblocku. Za necelé dva měsíce z něj chce udělat pulsující centrum holešovické čtvrti.

Zkus mi popsat, co všechno vlastně člověk ve Vnitroblocku najde?
Z ulice Tusarova vejdeš podchodem, ze kterého vede schodiště do kanceláří, kde sídlíme my a redakce magazínu SOFFA, a zároveň do ateliéru. Potom vejdeš do velké haly, kde by se měla prolínat kavárna s obchodem. Odtud můžeš jít buď do sklepa, kde bude minikino pro cca 15-20 lidí, nebo po schodech nahoru do tanečního studia Sector, což bude sál o ploše asi 120 metrů čtverečních plus zázemí.

A když projdu halou dál do dvora?
V druhé fázi plánujeme, že z haly v přízemí se bude pokračovat uličkou dál směrem k Dělnické ulici. Tam bychom rádi viděli koncept degustační pivotéky, možná pop-up tatérské studio, úplně na konec “naší ulice” plánujeme bistro. Zároveň v jedné z hal bychom v průběhu jara nebo léta chtěli vytvořit divadelně-kulturní prostor se zhruba 100metrovým jevištěm pro asi 300 lidí.

clanky4/fotozfacebooku.jpg 

Kuba (vlevo) a Lukáš (vpravo). Dva kluci původem z Žatce a Litvínova, kteří oživují staré pražské baráky.

Jako první se světu otevře taneční studio Sector?
Přesně tak. Většina kurzů začíná běžně v září, takže nechceme ztratit příliš času. Sector začíná už 19. září, v neděli před tím 18. září bude opening party. Brzy už spustíme rezervační systém, aby se lidé mohli začít hlásit. (Rozvrh lekcí najdete ZDE.)

 

Otevíráme SECTOR

SECTOR

18.09. 14:00

NÁKUPY SE ZÁŽITKEM
Hlavním prvkem Vnitroblocku bude obchod s kavárnou. V čem spočívá jejich koncept?

Koncept Signature Store & Café je postavený na tom, že jsme netradiční obchoďák s módou od začínajících nebo malých designérů, především z regionu střední Evropy, ale plánujeme sem tahat i nějaké zajímavé osobnosti ze světa. Jsou to designéři, kteří často nemají vlastní showroom, takže my bychom měli být často jediné místo, kde jsou jejich produkty k vidění a vyzkoušení.

Takže forma pop-up obchůdků, kde by mohli vystavit svou aktuální kolekci?
Celý obchod bude “náš”. Všechny věci bereme od designérů do komise a děláme za ně prodej i servis. Chceme nakombinovat jednotlivé věci tak, abychom měli celou škálu produktů od módy, přes doplňky až po interiérový design. Budou tady repasovaná stará kola stejně jako skleněné výrobky.

Proč spojení obchodu s kavárnou? Aby si lidi po nákupu dali za odměnu kafe?
Nechceme být další adresa pro nudné nakupování, chceme k němu přidat zážitek. Snažíme se ho tedy zkombinovat s kavárnou, aby si člověk místo čekání ve frontě na zaplacení mohl sednout ke kafi a my mu mezitím jeho zboží zabalíme. Chystáme spoustu akcí spojených s designem - člověk si bude moci vyzkoušet udělat vlastní sítotisk na tričko nebo si vyrazit do kůže podle raznice nějaké tvary. Bude si moct koupit triko a v něm vlézt do velké skleněné krychle, kde si ho podle svého vkusu pocáká barvami. Aby zkrátka člověk odcházel s pocitem kvalitně stráveného času, i když si nic nekoupí.


clanky4/14257593_1757814697822585_3030639765939687128_o.jpg 

Sector - nové taneční studio v patře Vnitroblocku se otevře světu už v neděli 18. září. Foto: Soňa Rašková

NEMÁME LIMITY
Kdy to budou moct lidi otestovat na vlastní kůži?

Prozatím je otvíračka Signature Store & Café naplánovaná na 23. října. Od pondělka 24. října startujeme pravidelný provoz.

Do startu už máte výrobky od designérů vybrané?
Ještě stále vybíráme. Nemáme žádné horní limity. Momentálně jsme domluveni asi s dvacítkou designérů. Míříme k tomu, abychom jich měli 30-40 na otevření. Věříme, že do konce roku jsme schopní jich tady přivítat více než 50 a nabídnout jim náš prostor. Spolu s obchodem by mělo začít fungovat i minikino.

Co bude promítat?
Přes den ten prostor vlastně může fungovat víc jako herna s PlayStationem pro chlapy, kteří přijdou doprovodit dámy na nákupy. Večer bychom chtěli na pravidelné bázi pořádat diskuzní večery k nějakému filmu nebo pořádat filmové maratony. Ale nic nefixujeme na 100 procent. Pokud lidi nebudou chodit na kino, ale budou mít vetší chuť na stand-up comedy, je možné, že se na ni zaměříme víc.
 

clanky4/WP_001551.jpg 

Zadní část Vnitroblocku, kde by v příštím roce mohlo vzniknout nové divadlo. Foto: Lukáš Rozmajzl

NOVÁ POLIKLINIKA A BAZÉN
Výhledově příští rok na jaře by se měla přidat druhá část Vnitroblocku?

Na jaře by se mělo začít se stavebními pracemi, takže druhou část spustíme nejdřív v létě 2017. O něco dřív by tu mohly začít fugnovat hudební zkušebny, o jejichž provoz se bude starat Michal Novák, zakladatel portálu Bandzone.cz. To on nás sem vlastně primárně pozval a seznámil s majitelem objektu.

Po Radlické kulturní sportovně, potom Kavárně co hledá jméno, a teď aktuálně Vnitroblocku, díváte se po nějakém dalším objektu, který byste rádi oživili, nebo jste momentálně plně zaměstnáni výstavbou třetího projektu?
Máme v šuplíku několik nápadů. Chtěli bychom se podívat na některé koncepty, které podle nás nefungujou nebo by se rozhodně daly uchytit zajímavěji. Hrajeme si třeba s myšlenkou cool polikliniky - uživatelský zážitek, který se v takovém prostředí dá vytvořit, je mnohem dál od toho, co se dneska předvádí. Čekárna nemusí být obyčejnou čekárnou, ale může to být zajímavý prostor, kde neztratíš dvě hodiny, ale můžeš si tam v příjemném prostředí dát schůzku nebo kafe. Personál se k tobě bude chovat jako k zákazníkovi, nikoli k někomu, kdo přišel otravovat.

Co dalšího ještě podle vás Praze chybí?
Láká nás koncept letního bazénu s kulturním prostorem. Dneska jsi odkázaný na přeplněná koupaliště, kde všichni plavou v ideálním případě zprava doleva, nebo se můžeš jít koupat k řece či k rybníku. Chybí nám něco na úrovni, zábavného, kde by program mohl plynule přejít do večerní akce třeba s koncertem. Kde se můžeš klidně cachtat třeba jenom po pás ve vodě na osvěžení a s drinkem v ruce...

 

Vnitroblock

VNITROBLOCK je kreativní centrum Holešovic....


 

SIGNATURE store & cafe

Obchod, kde najdete nejen originální design, ale i dobrý kafe....


 

SECTOR

...


 

Radlická - kulturní sportovna

Prostor pro všechny, kteří mají rádi netradiční místo pro kulturu....


 

Kavárna co hledá jméno

Netradiční kavárna, kde najdeš mnohem víc než jen výběrovou kávu a domácí dobroty....

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!