Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Olympijské Rio na náplavce i Prague Pride

doporučujeme | 7. 8. 2016

V novém týdnu se bude sportovcům fandit i na skluzavce drandit. Na náplavce vyroste malé Rio a v parku na Hůrce se objeví vodní skluzavka. Celé město se pak obleče do barev duhy. Bude to zkrátka pohádkový týden.

pride.jpg

Pondělí

Olympiáda měla svůj oficiální start už v pátek, vltavská náplavka se v malé Rio změní v pondělí. Bude se tu fandit, sportovat i koncertovat. Vstup je zdarma.

 

Rio v Praze 5

Městská část Praha 5

08.08. - 19.08.

Hoďte předsudky za hlavu a vyrazte na barevný festival. Konkrétně v pondělí doporučujeme láskyplnou výstavu fotografií queer rodin s dětmi nebo ještě láskyplnější výstavu Orgasmické portréty. Na Střeláku proběhne zahajovací koncert.

 

Prague Pride

Prague Pride

08.08. - 14.08.

Zdá se, že se super akcemi se v pondělí roztrhl pytel. Popadněte nafukovací kruh nebo krokodýla a vyrazte se klouzat na Hůrku. Water slide akce, které se pravidelně konají třeba v San Francisku nebo na Novém Zélandu, konečně přiklouzaly i do Prahy.

 

Slide Festival

Slide Festival

08.08. - 14.08.

Pocházíme všichni z okurek? Tak nejen na to se bude ptát pouliční představení souboru Cink Cink Cirk, které se odehraje přímo v kolejišti. Vstupné do klobouku!

 

Cink Cink Cirk: BUM

Nákladové nádraží Žižkov

08.08. 20:30

Úterý
Na Kampě u Karlova mostu, v barokním kostele sv. Mikuláše na Staromáku a v Českém muzeu hudby budou znít flašinety. Cool Praha se na jeden den změní v oldschool Prahu. Vstup na všechny koncerty je volný.

 

Flašinet žije!

Národní muzeum - České muzeum hudby

09.08. 10:00

Středa
Ve Stromovce budou tančit prostovlasé, možná trochu prostořeké, ale hlavně bot prosté víly. Jestli si také chcete vyzkoušet tanec naboso a trsání pak zakončit piknikem v trávě, hurá do parku.

 

Tanec naboso

naboso

10.08. 19:30

Čtvrtek
Na prvním ročníku Vinoř se Festu to rozbalí Circus Problem, Are You Local?, WolfFraM 859, MoveBreakers a další. Chcete-li říkat, že jste u tohohle fesťáku byli od plenek, musíte do Hoffmanova dvora.

 

Vinoř se Fest

Hoffmanův dvůr

11.08. 18:00

Víte, co dělají vaši čtyřnozí miláčci, když nejste doma? Díky filmu Tajný život mazlíčků to zjistíte. Tahle animovaná komediální lahůdka vás stoprocentně rozesměje. Ostatně figuruje i v našem výběru pěti letních blockbusterů, které vám zvednou náladu i adrenalin.

Pátek
Nemusíte mít dokonce ani průkazku do knihovny a na Střeláku vám zdarma půjčí živou knihu. Dostanete šanci popovídat si s těmi, se kterými byste se jinak nesetkali – s Romy, lesbami, migranty nebo s lidmi s hendikepem.

 

Živá knihovna na Prague Pride 2016

Amnesty International

12.08. 15:30

Páteční disco na Kulaťáku bude pod hvězdami. Místo stropu bude obloha, místo reproduktorů bezdrátová sluchátka a místo cigaretového dýmu se můžete těšit na čerstvý letní vánek.

 

Silentdisco party na Šesťáku

Šesťák

12.08. 19:30

Novinky v kinech:


 

Nejkrásnější den - Premiérový víkend

Bontonfilm

11.08. - 14.08.


 

Komorná - Premiérový víkend

Aerofilms

11.08. - 14.08.


 

Prach - Premiérový víkend

Artcam

11.08. - 14.08.


 

Mělčiny - Premiérový víkend

FALCON a.s.

11.08. - 14.08.


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!