Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Divocí Iron Maiden i Divoké historky v Letňáku

doporučujeme | 4. 7. 2016

Nový týden je sváteční. V úterý si připomeneme Cyrila a Metoděje, ve středu mistra Jana Husa. Pokud nevyrážíte na vodu, na Šumavu nebo prostě někam mimo město, zajděte třeba do letního kina, na koncert nebo do muzea. Nemusíte-li o svátcích vůbec do práce, možná stihnete všechno.

FotorCreated%2830%29.jpg

Pondělí

V centru Prahy nedávno otevřela první venezuelská restaurace. Naleznete tu latinskoamerické chutě ve všech svých podobách a hlavní roli tu hrají produkty z kukuřice jako árepas a cachapas.  Vyzkoušejte!

 

La Arepería en Praga

První venezuelská restaurace v České republice....

Úterý
V úterý Praha schytá pořádný heavymetalový nářez od kapely Iron Maiden. Hrát se budou songy z nového dvojalba "The Book of Souls" i staré hity, které kapelu vynesly na heavymetalový trůn.

 

Iron Maiden

Sinobo Stadium

05.07. 20:00

Mezinárodní varhanní festival sice může na první pohled vypadat jako velká nuda, ale usínat na téhle akci rozhodně nebudete. V katedrále sv. Víta během čtyř festivalových večerů vystoupí čtyři renomovaní varhaníci. Magickým prostorem se rozezní čtyři a půl tisíce píšťal.

 

Svatovítské varhanní večery

Pražský hrad

05.07. - 26.07.

Národní technické muzeum slaví narozky a návštěvníky pouští dovnitř za pouhých 50 korun. Pokud tedy o svátcích zůstáváte ve městě, popadněte tuhle příležitost za pačesy a běžte se mrknout na auta, mixéry či astronomické přístroje.

 

Národní technické muzeum za 50 Kč

Národní technické muzeum

05.07. 09:00

Středa
Letní kino na Střeleckém ostrově si své první letošní promítání schovalo na státní svátek. Film Jan Hus tu sice neuvidíte, ale s Divokými historkami to tu bude neméně dramatické. Vstupné stojí stovku.

 

Letní kino na Střeláku: DIVOKÉ HISTORKY

Letňák – Léto pro Pražany

06.07. 21:00

Čtvrtek
Tančíte, zpíváte, fotíte, hrajete na klavír nebo hrajete divadlo? Dělejte to ještě lépe, a to díky ProART Festivalu, který nabízí workshopy doslova pro všechny. 

 

ProART Festival 2016

ProART o. s.

07.07. - 10.07.

Výjimečnosti týdne se dvěma státními svátky si je vědom i Containall, a proto přichystal selekci skladeb, které u nich (ani nikde jinde) jen tak neuslyšíte. Těšte se na hudební přesahy, od downtempa přes future garage až k world music.

Pokud jste se před týdnem nedostali na koncert Lucie, můžete tenhle týden zajít do kina na film o téhle kapele. Byly 30 let spolu i 30 let bez sebe. Na plátnech uvidíte příběh lidí, kteří spolu leckdy nedokázali sedět v jedné místnosti, a přesto jim to na jevišti klapalo.

Ve čtvrtek se na Letné otevírá Stromka centrum. Přijďte si zacvičit (klidně i s dětmi) nebo si poslechnut povídání o přirozeném pohybu, zdravých nohách či superpotravinách. Na závěr se bude bubnovat ve Stromovce. 

 

Stromka den

Stromka centrum

07.07. 10:00

Pátek
Přijďte na náměstí Republiky zakusit, jak chutná Latinská Amerika. Naservírují vám tu speciality z Mexika, Venezuely, Argentiny, Kolumbie, Peru a Bolívie, kubánské koktejly a pivo, ale i mexický folklor, salsu nebo středověké skladby v románských jazycích.

 

Sabor Latino 2016

Sabor Latino Praha

08.07. - 09.07.

Novinky v kinech:

 

Short Skin - Premiérový víkend

Film Europe

07.07. - 10.07.





 

Legenda o Tarzanovi - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

07.07. - 10.07.


 

Belgica - Premiérový víkend

Artcam

07.07. - 10.07.

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!