Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v červenci v Praze zadarmo

doporučujeme | 1. 7. 2016

Hurá, většina akcí zdarma, které se budou v červenci konat, je venku. Léto je konečně tady a v ulicích, na náplavkách i parcích to bude žít. Šetřete na dovolenou a užijte si akce, které vás nebudou stát ani korunu.

FotorCreated%2829%29.jpg

1. červenec - Warm Up Party Hypno Open Air

Párty, na které můžete buď surfovat nebo si užívat rap a trap music, jste ještě zaručeně nezažili. Vstup na párty je zdarma, abyste se svezli na vlně, nějaké ty kačky už musíte mít.

 

Warm Up Party Hypno Open Air

Surf Arena - UZAVŘENO

01.07. 16:00

1. červenec - Tom Holič (live)/ Disco Møreti/ Psj
Stále skloňovanější houseový talent Tom Holič se svým live vystoupením, které vyšperkuje vlastním vokálem a hrou na trumpetu, vystoupí na Cargo Gallery. Čeká vás noc plná nezapomenutelných beatů a skvělý mejdan.

 

Tom Holič (live)/ Disco Møreti/ Psj

Cargo Gallery

01.07. 22:00

2. červenec - Stand-up show
Komici z Underground Comedy budou na náplavce servírovat dávku ostrého nekorektního humoru. Žádné role, žádné skeče, jen komici, kteří vystupují sami za sebe.

 

Stand-up show - Náplavka 2016 vol.1

(A)void Floating Gallery

02.07. 20:00

2. červenec - Brazilian Show
Spektakulární brazilská show pohltí Stromovku. Představí se capoeiristé z různých koutů světa, tančit se budou (ne)tradiční brazilské tance a chybět nebudou ani nějaké ty exotické dobroty.

 

Brazilian Show v Praze

Tiskárna na Vzduchu

02.07. 21:00

2. červenec - Šesťáku, obleč se (blešák) - vol. II
Praskají vám skříně ve švech? Pusťte staré oblečení ven a nové dovnitř! Přijďte se obléknout do nových letních modelů na blešák do Dejvic a zbavte se všeho, co už nenosíte. K vybírání hadříků vám bude hrát pohodová muzika.

2.  -  3. červenec - Mistrovství Evropy ve stromolezení
Během soboty a neděle se ve Stromovce o titul mistra Evropy utkaní stromolezci z celé Evropy. Připraven je i doprovodný program (komentované prohlídky Stromovky, akce pro děti), tak přijďte zavzpomínat na dětství, kdy jste na stromě byli pečení vaření.

 

Mistrovství Evropy ve stromolezení

Společnost pro zahradní a krajinářsko…

02.07. - 03.07.

3. červenec - Letní pohádkové neděle na náplavce
Každou prázdninovou neděli si vaše děti užijí pohádky a další program na náplavce. Pohádky zahrají nebo odvypráví herci ze Studia Damúza, Divadla Kaká, Divadla pro Malý, Loutky bez hranic nebo Slovosledi. Jako první se bude hrát Lakomá Barka.

3. červenec - Letni Free Art Sundays
V Crossu se budou v létě zadarmo rozdávat obrazy (v červenci to bude nejen 3.7., ale i 17.7. a 31. 7.). Nejprve vždy proběhne vernisáž, potom si vybraná díla budou moci návštěvníci odnést do obýváku, kanceláře nebo kam jen budou chtít.

 

Letni Free Art Sundays

Cross Club

03.07. 14:00

3.  červenec - Veganská večeře 9
Uvařte, upečte nebo nakupte něco veganského a pak už jen ochutnávejte a ochutnávejte. Tentokrát večeře nemá téma, takže vaší kulinářské fantazii se meze nekladou.

 

Veganská večeře 9

Café Na půl cesty

03.07. 18:00

8. - 9. červenec - Sabor Latino 2016
Náměstí Republiky se na dva dny promění v Latinskou Ameriku. Ochutnat tu budete moci exotické pokrmy a nápoje, hrát bude živá hudba a tančit se bude v latino rytmu. Pro děti jsou připraveny workshopy a dílny.

 

Sabor Latino 2016

Sabor Latino Praha

08.07. - 09.07.

9. červenec - Ponorka na palubě - Cirkus bude!
Pivovarská loď Kapitán přivítá na palubě Ponorku. One man band Honzy Ponocného - autora hudby k filmům Revival, Perfect Days nebo Mamas & Papas – návštěvníky rozhoupe svou hravostí, improvizací a chytlavou melodií.

 

Ponorka na palubě - Cirkus bude!

Pivovarská loď Kapitán

09.07. 19:00

9. - 10. červenec - Prague International Streetball Cup 2016
V dolní části Václavského náměstí se o víkendu 9. a 10. července uskuteční již 14. ročník Prague International Streetball Cupu. Diváci budou mít šanci sledovat bitvy top evropských družstev v srdci stověžaté Prahy.

 

Prague International Streetball Cup 2016

Streetball-mania.cz

09.07. - 10.07.

10. červenec - Street Food Jam
Před Crossem se opět bude hodovat. Návštěvníky ale čeká nejen desítka stánků plných kvalitního street food ze všech kuchyňských koutů světa, ale tentokrát i koncert kapely Vasilův Rubáš. 

10. červenec - Ratha Yatra
Kola Ratha-játra vozu s bohatou květinovou výzdobou se rozjedou z Ovocného trhu a zastaví se až na Náměstí Republiky. Tady návštěvníky tohoto indického festivalu čeká zpívání manter, vegeratiánské občerstvení, módní přehlídka i soutěže pro děti.

 

Ratha Yatra

Níla Mádhava dás

10.07. 12:00

11. - 12. červenec - Bohemia Jazz Fest
Jazzoví hudebníci rozezní Staroměstské náměstí. V pondělí vystoupí Miriam Bayle a Charles Lloyd New Quartet, v úterý se můžete těšit na Jasper Blom Quartet, Niogi a Harold Lopez-Nussa Trio.

 

Bohemia Jazz Fest

Bohemia Jazz Fest

11.07. - 12.07.

11. -14. červenec - Za dveřmi
Ohňový punk, balet v podání těžkých strojů nebo jurtu se silent kinem přiveze do Prahy festival pouličního divadla Za dveřmi. Akrobati, herci, performeři i hudebníci oživí holešovické Výstaviště a okolí druhý červencový týden.

 

Za dveřmi

ART Prometheus

11.07. - 14.07.

14. červenec - Blogeři offline II
Přijďte se zasmát a užít si večer na autorském čtení blogerů v krásném prostředí umělecké galerie. Řeč bude o stereotypech mezi mužem a ženou, o rozdílech a spojnicích mezi Čechy a Vietnamci nebo o ztoskotancích a ztroskotávání.

 

Blogeři offline II

Nová galerie

14.07. 19:00

15. červenec - Otevření Café Trilobit
Na Smíchově otevírá nový hudební klub a slibuje prima posezení, hudební akce, autorská čtení, kávu i pivo. Pokud máte doma zkamenělinu trilobita nebo klidně jen odlitek, přineste ho, poslouží jako originální dekorace prostoru.

 

Otevření Café Trilobit

Café Trilobit

15.07. 16:00

15. červenec - Green Monster & Thunderbirds
Green Monster a jejich premiéra v Bajkazylu se chystá na pátek 15. července. Jako speciální host této vodnické seance vystoupí pražská řeznicko-speed rocková formace Thunderbirds. Letní rock´n´rollová romance u vody může začít.

 

Green Monster & Thunderbirds

Bajkazyl

15.07. 19:00

16. červenec - Otevření krytu Folimanka
Nahlédněte do krytu civilní ochrany Folimanka, který se svou rozlohou 1332 m² a kapacitou pro 1300 osob řadí k deseti největším v metropoli. Kryt má pancéřované dveře, vlastní studny a vlastní funkční elektrický agregát o výkonu 30 kW.

 

Otevření krytu Folimanka

Protiatomový kryt Folimanka

16.07. 09:00

16. červenec - Hrrr na ně! Husité na Vítkově 
Vrch Vítkov zavzpomíná na významnou bitvu, která se tu odehrála v roce 1420. Na kopec se vrátí husité i křižácké vojsko. Bude se bojovat, ale i hrát, tančit a chybět nebudou ani kejklíři.

 

Hrrr na ně! Husité na Vítkově

Městská část Praha 3

16.07. 10:00

16. červenec - Fair Fair Sunset ~ Finger Food Festival
Praha má konečně i svůj první noční food festival. Návštěvníky čeká Stromovka se zapadajícím sluncem, finger food speciality na Vzduchu a večerní kitchen cinema.

 

Fair Fair Sunset ~ Finger Food Festival

Tiskárna na Vzduchu

16.07. 18:00

16. červenec - Zahajovací Párty - DIY Hodinová dílna
Dílna DIY Praha se nově usídlila na Kolbence a pořádá zahajovací párty. Chystá se tombola se zajímavými cenami, tekuté občerstvení a chybět nebude ani hudba.

 

Zahajovací Párty / Opening party

DIY Hodinová dílna

16.07. 19:00

17. červenec - Minty blešení #4 
Jestliže toužíte po nových šatech, které cestou po Příkopech nepotkáte stokrát, po knížce, která procestovala svět, anebo po vysokých Leviskách, které už dlouho sháníte, přijďte hledat na Minty blešení do Containallu.

 

Minty blešení #4

Containall

17.07. 11:00

23. červenec - Žižkovské trhy
Žižkovské trhy vracejí život Prokopovu náměstí, které v minulosti sloužilo jako tržiště a těšilo se velké oblibě. První trh bude zaměřený na módu, oblečení a šperky.

 

Žižkovské trhy

Žižkovské Trhy

23.07. 10:00

24. červenec - Street Food Jam
Před Crossem se opět bude hodovat. Návštěvníky ale čeká nejen desítka stánků plných kvalitního street food ze všech kuchyňských koutů světa, ale tentokrát i koncert Xaviera Baumaxy. 

28. - 31. červenec - Pražské folklórní dny
Pražských folklórních dnů  se zúčastní desítky hudebních a tanečních souborů z různých zemí Evropy, Afriky a Asie.  Na programu je krojovaný průvod Prahou i vystoupení v centru. 

 

Pražské folklórní dny

Prague Folklore Days

28.07. - 30.07.

30. červenec - Open Dance Stage & Let's Dance Night
Mezinárodní festival Let's Dance nabízí kromě jiného i prostor pro improvizaci (Open Dance Stage) a možnost dát si letní drink a sdílet festivalové taneční zážitky (Let's Dance Night). Vstup na tyto části festivalu je volný.

 

Open Dance Stage & Let's Dance Night

Let´s Dance Prague International Fest…

30.07. 19:00

30. červenec - TRIPrague 2016
Triatlonu TRIPrague se sice zadarmo zúčastnit nemůžete, ale fandit zadarmo můžete. Závodníci budou plavat, šlapat na kole a poběží. To vše v historickém centru města - kolem Střeleckého ostrova.

 

TRIPrague 2016

TRIPrague

30.07. 07:00

Zadarmo je vstup i do mnoha letních kin nebo na akce konané v Containallu, na Stalinu, na Šesťáku

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!