Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Tipy týdne: Pizza, pivo, cider i jahody

doporučujeme | 13. 6. 2016

Nový týden potěší jedlíky, gurmety, ale i milovníky časů dávno minulých. Chystá se totiž jak spoustu voňavých akcí plných jídla, tak i retro výstava nebo nová únikovka přibližující život Karla IV. A aby toho nebylo málo, promítat začíná letní kino v Karlíně.

FotorCreated%2827%29.jpg

Úterý

Kozímu plácku v centru města můžete od úterý říkat Jahodový plácek. Budou se tu totiž podávat jahodové knedlíky, jahodová zmrzlina i jahodové tiramisu nebo cheescake. Odcházet budete zaručeně s červenou pusou.

 

Jahodové Reggae Na Kozím Plácku

Sousedské sdružení Kozí plácek

14.06. 17:00

Středa
Galerie Tančící dům se na čtyři měsíce vrací do éry 70. a 80. let v Československu. Na výstavě, kterou vás provede legendární pan Vajíčko, uvidíte instalace panelákových bytů i prodejny ze seriálu Žena za pultem, módní výstřelky Helenky Vondráčkové i Haničky Zagorové i originální obaly výrobků předních národních podniků.

 

Retro 70. a 80. let

Galerie Tančící dům

15.06. - 16.10.

Nechcete-li s návratem do současnosti spěchat, zajděte ještě do bývalé Pragovky. Dozvíte se tu nejen něco o historii místa, ale zjistíte také, jak se dnes vyrábí designové boty i modely do sci-fi filmů. V rámci workshopu si pak vyrobíte vlastní filmovou rekvizitu.

 

Dovýroby Praha Kolbenka

Dovýroby

15.06. 18:00

Koho ve středu nevtáhne kouzlo časů minulých, toho zaručeně smete metalová smršť. V Tipsport aréně vystoupí Korn, kultovní pankáči Bad Religion, Zebrahead i další hvězdy.

 

Aerodrome 2016

Sportovní hala FORTUNA

15.06. 15:00

Čtvrtek
Novoměstská radnice oslaví 700. narozeniny Karla IV. vskutku originálně. Párty se bude konat v podzemí a bude plná adrenalinu. Úkolem všech zúčastněných bude použít selský rozum, logiku, důvtip a do hodiny tuhle podivnou párty opustit. Je to vlastně párty nebo spíš úniková hra?

 

The Chamber - Poklad a tajemství Karla IV.

Novoměstská radnice

01.07. - 31.03.

Nějaký ten čas s Karlem IV. budete ve čtvrtek moci strávit i v Karlíně. Prvním filmem, který letos Letní kino Regina bude promítat, totiž bude historická veselohra Slasti Otce vlasti. Vstupné je tentokrát zdarma. 

 

Letní kino: Slasti Otce vlasti

Letní kino Regina

16.06. 21:30

Přestaňte škudlit, zavolejte mamce a vezměte ji na koncert Paula McCartneyho. Turné One On One nabídne úžasnou novou scénu i desítky klasických hitovek. Nebudou chybět velkoplošné projekce, lasery, ohňostroje a nouze nebude ani o překvápka.

 

PAUL McCARTNEY

O2 arena

16.06. 20:00

Pátek
Kam zaskočit v pátek na oběd, je už teď jasné - na Karlovo náměstí. Přesně v poledne tu startuje Pizza Festival plný italských pochoutek nejrůznějšího druhu. Na akci se představí celkem 40 podniků a vstup je zdarma.

 

Pizza Festival

Pizza Festival

17.06. - 18.06.

Dobré jídlo můžete skočit zapít na náplavku, a to ať už jste příznivci piva nebo dáváte přednost například cideru. Mezi Palackého mostem a Železničním na Výtoni na dva dny zakotví malé a mini české pivovary. Na Smíchovské náplavce potkáte až do neděle výrobce ciderů. Ochutnáte tuhle dobrotu a také se přesvědčíte, že vyrobit skvělý cider není procházka jablečným sadem.

 

Pivo na Náplavce

Archetyp o.s.

17.06. - 18.06.



 

Slavnost Cideru 2016

Slavnost cideru

17.06. - 19.06.

Novinky v kinech:

 

Podfukáři 2 - Premiérový víkend

Freeman Entertainment s.r.o.

16.06. - 19.06.



 

Hledá se Dory - Premiérový víkend

FALCON a.s.

16.06. - 19.06.


 

Ikarie XB1 - Premiérový víkend

Národní filmový archiv

16.06. - 19.06.

Divadelní premiéry:

 

Oidipus 11 minut

Divadlo Kámen

14.06. 19:30


 

Divadlo Vosto5: PROTON !!!

Jatka78

14.06. 19:30



 

Sen čarovné noci

Národní divadlo

16.06. 19:00


 

#Google generace

OLDstars

17.06. 20:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!