Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v květnu v Praze zadarmo

doporučujeme | 2. 5. 2016

Máj je tady a s ním konečně pravé jarní počasí! Užijte si nejen sluneční paprsky, ale taky spoustu zajímavých (nejen) open air akcí, které budou grátis. Takže klidně dál šetřete na dovolenou a přitom si užívejte atmosféru Prahy!

Text: tým CityBee
Foto: archiv akcí

fin.jpgFinger Food Festival


3.-13. května - Výstava Polní nemocnice Lékařů bez hranic
Na náměstí Míru ukážou Lékaři bez hranic, jak vypadá jejich práce ve více než 60 zemích světa. Dobrovolníci všem zvědavým jedincům prozradí, jaké vybavení se používá v ozbrojených konfliktech, přírodních katastrofách či při epidemiích.

 

Výstava Polní nemocnice Lékařů bez hranic

Lékaři bez hranic

03.05. - 13.05.

5. května - Den Evropy 2016
Na Střeleckém ostrově se bude tancovat, zpívat a také debatovat. Těšit se můžete na diskuze se zajímavými osobnostmi, stánky členských zemí EU, bohatý program pro děti i vystoupení Gypsy.cz a stand up komika.

 

Den Evropy 2016

Evropská komise - Zastoupení v České …

05.05. 13:00

5.-7. května - Sport Expo
Milovníci sportu by se měli zastavit na holešovickém Výstavišti. Mimo prodeje sportovních potřeb se zde odehrají sportovní klání a některé sporty si vyzkoušíte na vlastní kůži.

 

Sport Expo

Incheba Praha spol. s r.o.

05.05. - 07.05.

5.-9. května - Bitva národů
Mistrovství světa ve středověkém historickém boji se odehraje na Petříně. Kromě zajímavých klání týmů z více než 30 zemí se můžete těšit na dobový tábor, řemeslný jarmark, hudební představení a středověké pokrmy.

 

Bitva národů

Česká asociace HMB

05.05. - 09.05.

7. května - Pojď dál 2016
V prostorách Jedličkova ústavu a v parku Folimanka v Nuslích se bude letos konat už čtvrtý ročník festivalu Pojď dál. Na festivalu zahraje kapela Tam Tam Batucady, cimbálovka nebo The Tap Tap. Těšit se můžete i na slaňování Nuselského mostu na invalidním vozíku.

 

Pojď dál 2016

Pojď dál

07.05. 11:00

7. května - Velká hra o poklad Karla IV.
Pro všechny hračičky si Národní Pokladnice připravila zajímavou hru. Na území Prahy a v jejím okolí bude na místech spjatých s životem Karla IV. pečlivě uschováno sedm pokladů. Vaším úkolem bude je najít.

 

Velká hra o poklad Karla IV. již 7. května!

Národní Pokladnice

07.05. 09:00

7. května - Star Wars Den
Fandové Hvězdných válek najdou přátele se stejnou vášní v Crossu. Začne se pochodem Prahou, pokračovat se bude workshopy, hrami, přednáškami, promítáním a tematickým jídlem.

 

Star Wars Den 2016

Cross Club

07.05. 10:00

7.-8. května - Volkswagen Maratonský víkend
Zadarmo si sice tyhle závody nezaběhnete, ale fandění běžcům vás nic stát nebude. Samotný Volkswagen Maraton Praha patří k nejkrásnějším maratonům světa. Běžci startují ze Staroměstského náměstí a proběhnou i přes Karlův most.

 

Volkswagen Maratonský víkend 2016

RunCzech

07.05. - 08.05.

7. května - Million Marihuana March
Osmnáctý ročník demonstrace a happeningu Million Marihuana March, demonstrace za legalizaci konopí, se uskuteční v sobotu 7. května. Tentokrát se půjde z Karlova náměstí na Letnou, kde nebudou chybět koncerty, sety DJs, program pro prcky a fireshow.

 

Million Marihuana March 2016

Legalizace.cz

07.05. 12:00

7. května - Den otevřených dveří Ministerstva zahraničních věcí
Prozkoumat zákoutí Černínského paláce a zhlédnout výstavu s exponáty inspirované dobou Karla IV. můžete první květnovou sobotu. Pozor, poslední návštěvníky vpustí do paláce v 15 hodin.

 

Den otevřených dveří

Ministerstvo zahraničních věcí

07.05. 09:00

8. května - Den otevřených dveří Senátu
Tradičně se na státní svátek otevřou brány Valdštejnského a Kolovratského paláce. Dejte si pozor, vzhledem k maratonskému víkendu může být problém se do centra města dostat.

 

Den otevřených dveří Senátu Parlamentu ČR

Senát Parlamentu České republiky

08.05. 11:00

8. května - Den otevřených dveří Poslanecké sněmovny
Reprezentační sály, hlavní jednací síň, zasedací místnosti a kanceláře některých parlamentních výborů i další prostory sídla Poslanecké sněmovny budou opět přístupné veřejnosti.

 

Den otevřených dveří v Poslanecké sněmovně

Parlament České republiky

08.05. 09:00

10. května - Miss Agro 2016
Open air akce Miss Agro je každoroční soutěž o královnu krásy České zemědělské univerzity v Praze. Soutěž je prokládána koncerty a nejrůznějšími exhibicemi. Letos na akci vystoupí kapely Sto zvířat, Buty nebo Mydy Rabycad.

 

Miss Agro 2016

Česká zemědělská univerzita v Praze

10.05. 14:00

11. května - Mezi bloky
Studentský hudební festival Mez Bloky je tradiční akcí, která se koná v areálu kolejí Podolí ČVUT. Festival nese motto "Od studentů, pro studenty" a koná se v den rektorského volna ČVUT. Všichni účastníci se už teď mohou těšit na bohatý hudební i doprovodný program plný soutěží a atrakcí.

 

Mezi bloky

Mezi bloky

11.05. 14:00

11. května - Startup Festival
Startupy teď frčí. Od středy 11. května budou mít i svůj vlastní festival. Pronikněte do světa plného inovace, píle a pevné vůle. Chybět nebudou přednášky, workshopy, konzultace a výstava startupů.

 

Startup Festival

XPORT VŠE Business Accelerator

11.05. 09:00

11. května - Noc literatury
Letošní ročník Noci literatury se uskuteční v Karlíně! Číst se bude na 21 místech, třeba v čajovně Dharmasala, Kavárně Kočičí nebo ve studiu Českého rozhlasu. Číst se budou díla autorů z desítek evropských zemí.

 

Noc literatury

Česká centra

11.05. 18:00

11. května - Open air koncert s podtitulem Noc na Karlštejně
Koncert orchestru FOK na poctu Karla IV. proběhne na Staroměstském náměstí. Jednotlivá čísla budou ilustrovat významná životní údobí ze života krále. Zvonění týnských zvonů budou symbolizovat jeho narození, koncert zakončí suita z hudby k českému filmovému muzikálu Noc na Karlštejně

 

Open air koncert s podtitulem Noc na Karlštejně

Univerzita Karlova

11.05. 17:00

13. května - Praha žije hudbou
Nový pouliční festival zaplaví Prahu druhý květnový pátek. Na buskingových koncertech se vystřídají kromě profesionálních muzikantů jako Xavier Baumaxa nebo Lenka Dusilová také amatérští hudebníci. Užijte si perfektní atmosféru jako v Berlíně, Paříži nebo Římě.

 

Praha Žije Hudbou

Praha Žije Hudbou

13.05. 08:00

14. května - Open House Praha
Na jeden víkend v roce se otevřou sídla firem, úřadů či moderní technické stavby, okolo nichž lidé obvykle jen prochází a za jejichž zdi nemají šanci se podívat. V druhém roce festivalu se otevře přes 51 objektů s výjimečnými interiéry, se zajímavou historií i s neobvyklými výhledy na Prahu

 

Open House Praha 2016

Open House Praha

14.05. - 15.05.

14. května - Férová Letná
Fair trade neboli spravedlivý obchod usiluje o lepší pracovní podmínky lidí v zemích Afriky, Asie a Latinské Ameriky. Těšte se tedy na čerstvě praženou káva od fairtradových farmářů, koláče z lokálních surovin, férové květiny, hudbu, dílny pro děti a spousta dalšího férového jídla a pití.

 

Férová Letná

NPC VýLetná

14.05. 10:00

15. května - Street Food Festival
Další ročník gurmánských festivalů před Crossem zahajuje sezonu. Stánky s lahůdkami budou rozmístěny mezi ulicemi Argentinská a Plynární. K ochutnání budou třeba asijské knedlíčky, populární vietnamské bagety bahn-mí nebo sushi.

 

Street Food Festival

Cross Club

15.05. 10:00

16. května - Svatojánské slavnosti Navalis
Svatojánské slavnosti jsou oslavou nejznámějšího českého světce Svatého Jana Nepomuckého, patrona všech lidí od vody. V předvečer svátku se koná mše, procesí a barokní vodní koncert na hladině Vltavy u Karlova mostu. Nechybí ani další doprovodný program.

 

Svatojánské slavnosti NAVALIS 2016

Svatojánský spolek

16.05. 10:00

19.-21. května - Veletrh vědy
Jak může být vědy zajímavá se dozví všichni zvídaví jedinci ke konci května v Letňanech. Akce je připravovaná Akademií věd, takže určitě bude o co stát!

 

Veletrh vědy

PVA EXPO PRAHA

19.05. - 21.05.

21. května - Finger Food Festival
Kulturní program v Tiskárně na Vzduchu letos rozjede Finger Food Festival. Těšit se můžete na předkrmy, jednohubky, chlebíčky, tapas, dezerty. Zkrátka na jídlo, na které nepotřebujete příbor.

 

Fair Fair 3 ~ Finger Food Festival

Tiskárna na Vzduchu

21.05. 11:00

21. května - Restaurant Day
Restaurant Day je festivalem dobrého jídla a pití. Každý si může v předem určený den otevřít restauraci, kavárnu nebo bar, a to kdekoliv - doma, v kanceláři, na ulici, na pavlači, na dvoře, v parku, na nábřeží, v opuštěné tovární hale, v komunitním centru - fantazii se meze nekladou.

 

Restaurant Day

Restaurant Day Prague

21.05. 08:00

21. května - Korso Krymská
Další ročník pouličního festivalu Korso Krymská se blíží a s ním i bohatý program již v místních podnicích. Těšit se můžete na hudbu, tanec, jídlo, pití a hlavně spoustu zábavy po celý den.

 

Korso Krymská

Krymská

21.05. 11:00

25. května - S kočárkem Prahou
Další ročník rodinného happeningu se odehraje ve Žlutých lázních. Zábavná celodenní akce pro rodiče s dětmi nejen v kočárku upozorňuje na problémy, které trápí těhotné ženy a matky s kočárky v anonymním prostředí města.

 

S kočárkem Prahou

Žluté lázně

25.05. 10:00

25.-29. května - Dny Jeruzaléma
Letošní festival se zaměřuje zejména na mladé jeruzalémské umělce. Ti se představí v holešovické Tiskárně na Vzduchu. Chybět nebudou ani stánky s kulinárním uměním tamních kuchařů, mladí designéři, skateboardisti, filmové projekce a přednášky.

 

Dny Jeruzaléma

Dny Jeruzaléma

25.05. - 29.05.

28. května - RefuFest
Multikulturní festival má za cílem zdůraznit pozitivní přínos migrantů pro ČR a pomoci bořit zažité stereotypy. Těšte se na pestrobarevnou škálu hudebních a tanečních vystoupení, ochutnávky národních kuchyní, divadlo utlačovaných, workshopy, výstavu fotografií a diskuze.

 

RefuFest 2016 - Interkulturní festival

RefuFest-InBáze, z. s.

27.05. - 29.05.

28. května - Dyzajn market léto
Piazzeta Národního divadla přivítá další Dyzajn market. Již tradičně nás přivábí originální designové kousky a módní přehlídky, lahodné občerstvení a báječný doprovodný program jako divadlo a koncerty.

 

Dyzajn market léto

Dyzajn market

28.05. - 29.05.

28. května - RefuFest
Multikulturní festival má za cílem zdůraznit pozitivní přínos migrantů pro ČR a pomoci bořit zažité stereotypy. Těšte se na pestrobarevnou škálu hudebních a tanečních vystoupení, ochutnávky národních kuchyní, divadlo utlačovaných, workshopy, výstavu fotografií a diskuze.

 

RefuFest 2016 - Interkulturní festival

RefuFest-InBáze, z. s.

27.05. - 29.05.

Spoustu dalších bezplatných akcí najdete zde:
 


 

Podniky..

Park Cafe - Riegrovy sady
Rok se s rokem sešel, a tak je tu zase jaro a s ním venkovní zahrádky. Jako jeden z prvních otevírá Park Café v Riegráčích. Slibují tu větší sortiment, letní kino, přenosy z ME ve fotbalu a MS v hokeji. Vše se včas dozvíte.

 

Park Riegrovy sady

Vítejte v zeleném srdci Prahy! Přijďte k nám a užijte si krásný den plný skvělého...

Stalin
Jak to bude s Containallem, je zatím ve hvězdách. Jeho bratrský podnik Stalin pod kyvadlem na Letné se otevřel ke konci dubna. Součástí programu budou labužnické festivaly, beaty dýdžejů nebo třeba letní kino.

 

Stalin

Sezonní kulturní centrum pod kyvadlem...

Náplavka - Bajkazyl
Pomalu se ze zimního spánku probouzí i pražská Náplavka. Na začátku dubna pivo roztočil Bajkazyl. Na plácku u Vltavy nebudou chybět kapely, DJs, taneční worshopy, site specific  představení, cykloblešáky, odpolední brunche s hudbou a divadelní večerníčky pro děti. 

 

Bajkazyl

Věříme, že ulice může být nejlepším místem k životu....

Šlechtovka
Do Stromovky můžete přijít lenošit na deku, grilovat, sportovat či relaxovat. O kulturní program také není nouze. Všechny koncerty přednášky i mejdany jsou zdarma.

 

Bistro Šlechtovka

Nové bistro Šlechtovka od Together Restaurants....

Letecké muzeum Kbely
Vstup grátis slibuje také letecké muzeum, které sezónu zahájilo 30. dubna. Prohlížet si válečné letouny, stíhačky, vrtulníky i prezidentské speciály můžete až do 31. října.

 

Letecké muzeum Kbely

Početností a kvalitou sbírek patří k největším leteckým muzeím v Evropě....

Plynárenské muzeum
Věděli jste, že se v Praze nachází Plynárenské muzeum? Pod palcem ho má Pražská plynárenská, najdete v něm model michelské plynárny z roku 1937, dobové spotřebiče i plynovod z Karlova mostu z roku 1878.

 

Plynárenské muzeum

Návštěvník se seznámí s historií a vývojem světového a českého plynárenství od samých...

Armádní muzeum
Patříte mezi fanoušky vojenství? V Armádním muzeu na Žižkově se dozvíte víc o 1. a 2. světové válce, jak to bylo s vojskem mezi války i po únoru 1948.

 

Armádní muzeum

Armádní muzeum je umístěno v Praze na Žižkově v historických budovách Památníku...

Městská knihovna v Praze
Knihovna na Mariánském náměstí (stejně jako další pobočky) to mají s cenami tak padesát na padesát. Některé výstavy, přednášky či pohádky jsou grátis, za jiné si musíte zaplatit.

 

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze je všem přístupná veřejná univerzální knihovna, kterou...

Nikon Photo Gallery
Do umělecké galerie pod Petřínem se vstupné neplatí. Otevřeno mají od úterý do neděle, výstavy a besedy jsou samozřejmostí.

 

Nikon Photo Gallery

Umělecká galerie na Újezdu se vstupem zdarma...

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK​
Venkovní expozice jsou po celý rok volně přístupné každému. Pokud byste se chtěli podívat do útrob Botanické zahrady, dospělí zaplatí 55 Kč a děti, studenti a senioři 30 Kč.

 

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK

Ponořte se do tajů skleníkových i venkovních expozic...


Chceš mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!