Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Pole dance show i Noc reklamožroutů

doporučujeme | 22. 2. 2016

V tomhle týdnu je to jasné. S partnerem zajděte na Pole Dance Championship, děti vezměte na zmrzku, babičku a dědu na výstavu Vladimíra Jiránka plnou kreslených vtipů. Sami pak vyrazte třeba na přednášku Karla Janečka nebo do kina na noc plnou těch nejlepších reklam.

FotorCreated%2817%29.jpg

Pondělí

Začátek týdne nebude úplně veselý, ale zato bude hodně poučný. V pondělí totiž startuje mezinárodní festival proti totalitě, zlu a násilí, pro paměť národa. Letošní téma zní společenský, kulturní a duchovní život dětí a mládeže v době nesvobody. Přijďte se zdarma (nebo za pár korun) dozvědět něco o době, kdy toho zadarmo (a vlastně ani za peníze) moc nebylo.

 

Mene Tekel

Mene Tekel

22.02. - 28.02.

Veseleji než na Mene Tekel, bude na festivalu nového divadla Malá inventura. Letošní ročník nabídne výběr nejvýraznějších inscenací v oblasti nového divadla, představí nováčky i ostřílené matadory. Speciálně doporučujeme zahraniční představení Cow Love plné gagů a vtipů nebo představení Nikoli Križkové /CZ/ a Damiana Ottavia Bigi /IT/ Give Me 10 Seconds

 

Malá inventura

Malá Inventura - festival nového diva…

22.02. - 29.02.

Úterý
Co mají společného Bob a Bobek s Patem a Matem? Na tuto otázku vám odpoví retrospektivní výstava "Včera a dnes" v Tančícím domě. Zatímco děti budou obdivovat králíky z klobouku a připomínat si je i jako maskoty Mistrovství světa v ledním hokeji 2015, vy se díky stovce kreslených vtipů zase jednou pořádně zasmějete.

 

Vladimír Jiránek - Včera a dnes

Galerie Tančící dům

23.02. - 05.06.

Volnočasové centrum Plechárna na Čerňáku zažívá restart a jako první otevírá kavárnu. K pití vám nabídnou Plechárna Cappuccino, Masala, French press, Zelené maté i domácí limonády.

 

Slavnostní otevření kavárny

Kavárna Plechárna

23.02. 18:00

Středa
Středa je trochu plonková, doma ale rozhodně sedět nemusíte. Jaro je cítit ve vzduchu a chybí už jen dokonalá zmrzlina. A právě takovou najdete v první pražské pobočce legendární rodinné zmrzlinárny 2AD, která otevřela tenhle měsíc na Vinohradech.

 

Zmrzlinář

Nekompromisní zmrzlina, bez chemie, s láskou....

Čtvrtek
Nepřítel korupce, podnikatel, matematik, inovátor, miliardář, filantrop, pedagog a génius Karel Janeček vymyslel hlasovací systém, který vede k mnohem efektivnějším volebním výsledkům, s nimiž je spokojeno mnohem více lidí. Přijďte se o systému Demokracie 2.1. dozvědět něco víc.

Karel Janeček asi bude správnej chlap. Nebo ne? Jak se to vlastně pozná? O konstrukcích mužských hrdinů ve fan fiction dívčích autorek, o mužích ve školách nebo maskulinitách jako středobodu genderového a sexuálního řádu promluví na slovo vzatí odborníci i na slovo vzaté odbornice.

 

Jak se pozná správnej chlap?

Feministická společnost UK

25.02. 18:00

Pokud zrovna ve čtvrtek máte vzdělávání a nalejváren dost, máme pro vás oddechovější program - koncert britského dua Hurts. Kluci přivezou své třetí album Surrender a než vylezou na pódium, můžete si užít hudbu domácí party The Fellas.

 

Hurts

Výstaviště Praha

25.02. 20:00

Pátek
Pánové pozor! Vsadíme se s vámi, o co chcete, že na tenhle kulturní program vás partnerky dostanou. V divadle Hybernia se totiž koná nejlepší světová pole dance show ve spolupráci se světovým šampionem Alexem Shchukinem. Jen pozor, abyste během večera nezapomněli dýchat.

 

Pole Dance Championship

Divadlo Hybernia

26.02. 19:00

Noc reklamožroutů můžete navštívit i pokud zrovna držíte dietu. Nebude se totiž konzumovat jídlo, ale ty nejlepší světové a české reklamy. Budou chytré, inteligentní, exotické, ale také kontroverzní, podpásové či historické. Letošek se pyšní speciálním blokem reklamy ze 60. let.

 

PlayStation Noc reklamožroutů

Palác Lucerna - Velký sál

26.02. 19:00

Novinky v kinech:

 

Brooklyn - Premiérový víkend

CinemArt

25.02. - 28.02.


 

Řachanda - Premiérový víkend

CinemArt

25.02. - 28.02.


 

Bohové Egypta - Premiérový víkend

Bontonfilm

25.02. - 28.02.


 

Osm a půl - Premiérový víkend

Asociace českých filmových klubů

25.02. - 28.02.


 

Chůvák - Premiérový víkend

Fénix Distribution s.r.o.

25.02. - 28.02.

Divadelní premiéry:

 

Smrt člověka-veverky - Premiéra

Divadlo Komedie

22.02. 19:30


 

Hurvínkovo přání - Premiéra

Divadlo Spejbla a Hurvínka

23.02. 18:00


 

Ruka a kapsa a jiné psí kusy - Premiéra

Divadlo Orfeus

24.02. 19:00



 

Laskavé bohyně - Premiéra

Divadlo pod Palmovkou

26.02. 19:00


 

Skugga Baldur - Premiéra

Studio Hrdinů

26.02. 20:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!