Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v únoru v Praze zadarmo?

doporučujeme | 1. 2. 2016

Každého jistě potěší, když ušetří nějakou tu kačku navíc. Přinášíme vám tipy na skvělé akce, výstavy i pozoruhodná místa, kde se vstupné neplatí. Vydejte se do pražských ulic za uměním, mejdany, festivaly, masopusty nebo třeba zajímavými přednáškami!

Autor: Petra Šarešová

barek2.jpg
360° Lounge Bar


1.-28. února - Z pokoje Do pokoje > únorová nábytková dílna
Na Letné si můžete během února opravit svůj oblíbený stolek, skříňku nebo třeba štokrlátko. Během večerů se chystají workshopy, promítání a přednášky o kráse věcí. Dílna je zdarma, některé specializované workshopy za příplatek.

 

Z pokoje Do pokoje > únorová nábytková dílna

Z pokoje do pokoje

01.02. - 28.02.

2. února - Úterní west coast swing party
Patříte mezi nadšené fanoušky swingu, kteří si nenechají ujít žádnou pořádnou párty? Zaswingujte si v originálním 360° Lounge Baru kousek od Václaváku. Už jste pili u otáčivého baru?

 

Úterní west coast swing party

360° Lounge Bar

02.02. 21:00

2.-13. února - Czech Press Photo
Výstava Czech Press Photo slaví 20. narozeniny, a tak chytří lidé dali hlavy dohromady a vymysleli malou oslavičku v podobě výběru těch nej 50 fotografií.

 

Czech Press Photo

Česká centra

02.02. - 13.02.

4. února - Release party - Vans Late Night Pack​
Mejdan v obchodě? Ve Footshopu žádný problém! K tanci i poslechu zahrajou dýdžejové, k zakousnutí budou připraveny hamburgery, burrita, donuty nebo pizza a k tomu si třeba domů odneseš nové tenisky.

4.-10. února - Eigasai
Podívejte se pod pokličku japonské kinematografii. Za komedie, historické filmy nebo třeba dokumenty musíte zaplatit, doprovodný program je bezplatný.

 

Eigasai

Kino Lucerna

04.02. - 10.02.

5. února - Aj Wej-Wej v Praze
Chcete na vlastní oči vidět jednoho z největších čínských umělců na vlastní oči? Aj Wej-Wej přijal pozvání do Prahy a zúčastní se diskuze o jeho umění, ale také o politické a lidskoprávní situaci v dnešní Číně. Vstup je volný, zájem obrovský!

 

Aj Wej-Wej v Praze

Knihovna Václava Havla

05.02. 16:30

6. února - Zahájení farmářského tržiště na Náplavce
Už se nemůžete dočkat, až si na farmářských trzích u Vltavy ulovíte lahodné sýry, ryby nebo třeba zeleninu? Pokud nenastanou nečekané mrazíky, dočkáte se první únorovou sobotu.

 

Zahájení farmářského tržiště na Náplavce

Farmářské tržiště - Náplavka

06.02. 08:00

6. ledna - Karlínský masopust
Veselí pro malé i velké ovládne Karlínské náměstí. Těšit se můžete na velkolepý průvod plný masek, masopustní speciality nebo písničky hned 6 kapel. 

 

Karlínský masopust 2016

Dům dětí a mládeže - Karlínské spektr…

06.02. 13:00

6. února - Letenský masopust
Pokud dorazíte do letenského průvodu v masce, můžete se jít zdarma podívat do galerie Scarabeus, Muzea kávy, Národního technického muze a Národního zemědělského muzea. Hudba, pouliční divadlo a tradiční pochoutky jsou samozřejmostí.

 

Letenský masopust

Národní zemědělské muzeum Praha

06.02. 12:00

6.-7. února - Oslava čínského nového roku 2016
Věděli jste, že rok 2016 patří Ohnivé opici? Přijďte se podívat na Výstaviště, jak se slaví v Číně - s tamní kuchyní, kulturou, tradicemi, řemesly a velkolepým ohňostrojem na závěr!

 

Oslava čínského nového roku 2016

Výstaviště Praha

06.02. - 07.02.

6.-9. února - Žižkovský masopust
Na Žižkově nejsou žádní troškaři. Když se slaví, tak pořádně, a to po 3 dny. Kromě jiného si pochutnáte na zabijačkových hodech U Vystřelenýho oka, v Aeru zkouknete film zadarmo nebo si v masce užijete průvod. Všechny masopusty najdete zde.

 

Žižkovský masopust 2016

Městská část Praha 3

06.02. - 08.02.

7. února - Knižní bazar
Vyčíhněte si úlovky do vaší knihovničky a na oplátku vypusťte do světa knížky, které jste už četli tolikrát, že je už skoro znáte nazpaměť! Přinést a odnést si můžete až 10 knih!

 

Knižní bazar

Bio Oko

07.02. 16:00

7. února - Veganská večeře
S akcemi pro vegany se v poslední době roztrhl pytel. Uvařte, upečte, nakupte, zkrátka doneste do kavárny Na půl cesty svoje výtvory a na oplátku ochutnejte dobroty od ostatních. Pokud se vám nechce vařit, můžete přispět drobnými.

 

Veganská večeře

Café Na půl cesty

07.02. 18:00

8. února - Super Bowl 2016
Nejdůležitější zápas roku se blíží! Pokud patříte mezi fandy amerického fotbalu, nenechte si ujít promítání v La Loce. Začíná se půl hodiny po půlnoci a k snědku budou americké dobroty. Přijďte zafandit těm nejlepším.

 

Super Bowl 2016

La Loca MUSIC BAR & LOUNGE

07.02. - 08.02.

11.-17. února - Festival bulharských filmů 2016
Pokud se vydáte na nejnovější bulharské bijáky do kina Lucerna, za lístky si zaplatíte. Naopak v kině Evropský dům je vstup zdarma. Nebojte se, že byste nerozuměli, filmy jsou opatřeny českými i anglickými titulky.

 

Festival bulharských filmů 2016

Bulharský Kulturní Institut

11.02. - 17.02.

12. února - Batsave Tribute to David Bowie
Je to jen pár týdnů, co nás opustila hvězda světového formátu, kterou už nikdo nenahradí, David Bowie. Připomeňte si všechny jeho podoby, mrkněte se na jeho filmy a poslechněte si Bowieho největší hudební hity zdarma v Basement baru.

 

Batsave Tribute to David Bowie

Basement bar

12.02. 20:00

14. února - Valentýnský běh 2016
Nepatříte mezi zamilované párečky, které si na Valentýna celý večer vyznávají lásku? Klidně jej oslavte jinak, třeba během! Pošmáknout si můžete na speciálním valentýnském menu - ke dvěma kávám a muffinu dostanete funkční běžecké tričko.

 

Valentýnský běh 2016

Running Mall

14.02. 11:00

15-21. února - Severská filmová zima 2016
Pokud chcete omrknout největší filmové pecky skandinávských zemí, musíte zaplatit. Zdarma bude vstup na besedu a autogramiádu spisovatele Erlend Loe, která bude následovat po promítnutí zahajovacího filmu podle jeho předlohy.

 

Severská filmová zima 2016

Kino Lucerna

15.02. - 21.02.

20. února - DownMall
Chceš se mrknout, jak největší borci sjíždějí na horskýh kolech eskalátory v obchoďáku? Pak se vydej do Arkád na Pankráci. Chybět nebudou ani freestyle exhibice MTB a BMX umělců. 

 

DownMall

OC Arkády Pankrác

20.02. 13:00

20. února - Otevření krytu Folimanka
Věděli jste, že byl bunkr Parukářka desítky let udržován v režimu utajení pro případ obecného ohrožení Pražanů, jako je třeba útok nebezpečnými chemickými látkami? Možná právě proto má pro dobrodruhy své kouzlo!

 

Otevření krytu Folimanka

Protiatomový kryt Folimanka

20.02. 09:00

20. února - Ponrepo #minidyzajn​
Už dlouho jste si neudělali radost? Přijďte si doplnit šatník do kavárny kina Ponrepo. S 19 designéry si můžete poklábosit u jejich tvorby, kávy nebo koláčku. A bonus? Krátké filmy, DJs, filmová dílna a vstup zdarma.

 

Ponrepo #minidyzajn

Kino Ponrepo

20.02. 12:00

20. února - 17. dubna - Matějská pouť
Jen co mrazíky ustoupí, už se opět na Výstaviště přižene Matějská pouť. Do areálu se o víkendu dostanete za 25 korun, během týdne je vstupné 10 korun, špunti do 120 cm mají vstup grátis. Za více než 120 atrakcí však musí platit všichni.

 

Matějská pouť 2016

Výstaviště Praha

20.02. - 17.04.

21. února - Restaurant Day
Po delší odmlce se o slovo hlásí populární Restaurant Day. Pokud jste si někdy přáli mít vlastní kavárnu, vinárnu, restauraci nebo bar, máte jedinečnou šanci si svůj sen splnit. Ať už to bude doma, v parku, na nábřeží, zkrátka kdekoliv si to domluvíte.

 

Restaurant Day

Restaurant Day Prague

21.02. 08:00

22.-28. února - Mene Tekel
Občas je dobré připomenout si hrůzy páchané v minulosti, abychom se jich vyvarovali v budoucnosti. Pokud se vypravíte na festival proti totalitě, zlu a násilí, čekají vás nejrůznější výstavy, koncerty, dokumentární filmy a další zajímavé akce.

 

Mene Tekel

Mene Tekel

22.02. - 28.02.

22.-29. února - Malá inventura
Patříte mezi zvědavce, kteří rádi objevují novinkyz prostředí nového divadla? Na festivalu Nová inventura je odhalíte. Vystoupení jsou placené, grátis se dostanete na kavárenské performance, festivalový večírek nebo na diskuzi ve Veletržním paláci.

 

Malá inventura

Malá Inventura - festival nového diva…

22.02. - 29.02.

25. února - Megaton Fashion Show 2015
Zajděte se podívat na vyhlášení soutěže o nejlepší hudební design a užijte si skvělý večírek! Uvidíte některé muzikanty v netradiční roli modelů a modelek. K tomu zahrají Vypsaná fiXa a Wild Tides, DJane Adlet, VJ m0rf von Kinocirkus a DJ Ed Bass. Vstupné dobrovolné.

 

Megaton Fashion Show 2015

Lucerna Music Bar

25.02. 20:00

Další akce grátis najdete zde:[zadarmo%282%29.jpg]
 

down%284%29.jpg
Downmall



Podniky..

SkiPark Chuchle
Dokud tomu počasí dovolí, můžete běžkovat na oválu dostihového závodiště v Chuchli. Jen na závodech se platí startovné, jinak můžete nechat peněženku doma.

 

SkiPark Praha

SkiPark Praha je venkovní lyžařská dráha s technickým sněhem, která poskytuje dětem i...

Armádní muzeum
Patříte mezi fanoušky vojenství? V Armádním muzeu na Žižkově se dozvíte víc o 1. a 2. světové válce, jak to bylo s vojskem mezi války i po únoru 1948.

 

Armádní muzeum

Armádní muzeum je umístěno v Praze na Žižkově v historických budovách Památníku...

Národní galerie
Národní galerie každoročně vyhlašuje dny volného vstupu. Letos to připadá na 5.-7. února (220 let od vzniku galerie), 18. května (den muzeí), 11. června (muzejní noc), 17. září (v rámci Zažít město jinak) a na svátky 28. září a 28. října.

 

Národní galerie

Národní galerie v Praze je nejvýznamnější sbírkou výtvarných děl v České republice....

ČNB - stálá expozice "Lidé a peníze"
Už jste byli na výstavě v bývalém trezoru? V České národní bance máte šanci. Prohlídky probíhají v úterý až v pátek vždy od 9, 11 a 13:30 hodin (ve čtvrtek i od 16h). Vstup je potřeba si rezervovat !

 

Česká národní banka

Centrální banka ČR...

České centrum Praha
Všechny výstavy pořádané v Rytířské ulici jsou zdarma. V současné době se můžete vypravit za fotografiemi Tassose Venetsanopoulose a Jana Šibíka nebo na to nejlepší z 20 let Czech Press Photo.

 

Česká centra

Česká centra prezentují Česko v široké škále kulturních a společenských oblastí. Mimo...

Městská knihovna v Praze
Knihovna na Mariánském náměstí (stejně jako další pobočky) to mají s cenami tak padesát na padesát. Některé výstavy, přednášky či pohádky jsou grátis, za jiné si musíte zaplatit.

 

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze je všem přístupná veřejná univerzální knihovna, kterou...

La Loca
Nekuřácký hudební bar najdete v přízemí funkcionalistické budovy Mosaic House. Ať jde o vystoupení vyhlášených DJs či koncerty skvělých kapel, za vstup (většinou) platit nemusíte.

Nikon Photo Gallery
Do umělecké galerie pod Petřínem se vstupné neplatí. Otevřeno mají od úterý do neděle, výstavy a besedy jsou samozřejmostí.

 

Nikon Photo Gallery

Umělecká galerie na Újezdu se vstupem zdarma...

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK​
Venkovní expozice jsou po celý rok volně přístupné každému. Pokud byste se chtěli podívat do útrob Botanické zahrady, dospělí zaplatí 55 Kč a děti, studenti a senioři 30 Kč.

 

Botanická zahrada Přírodovědecké fakulty UK

Ponořte se do tajů skleníkových i venkovních expozic...

Botanická zahrada hl. m. Prahy
Každoročně zahrada nabízí od 1. listopadu do konce února vstup na venkovní expozici zdarma. Nejinak je tomu i letos. Ceník najdete zde.

 

Botanická zahrada hl. m. Prahy

Unikátní spojení tropického skleníku a rozlehlé venkovní expozice zahrnující mimo...


Chceš mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!