Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Top 10 týdne: Konec cukroví, začátek Grand Restaurant Festivalu

doporučujeme | 11. 1. 2016

Nový týden potěší jak dámy (módní přehlídka, svatební veletrh), tak pány (ochutnávka absinthů). V páru pak bude možné zajít na Grand Restaurant Festival nebo na některý z filmových festivalů. Na sáňkování to moc nevypadá.

12039067_1086222541412635_928939853313332651_o.jpg

Pondělí

Nový týden = nový podnik. V objektu Zotavovny Vězeňské služby se v pondělí otevře nová moderní restaurace, do které můžete zajít, i když zrovna nepatříte mezi kriminálníky nebo hříšníky. Úplně postačí, pokud rádi hřešíte u prostřeného stolu. Rezervace nutná.

 

Slavnostní otevření "Restaurace KLUB"

Restaurace KLUB

11.01. 17:00

Úterý
Co má společného líbání Romů, kolektivní kojení nebo aerobik v burce? To se dozvíte v Dejvicích, kde bude představena kampaň proti rasismu a násilí z nenávisti s názvem HateFree Art. Těšit se můžete především na super videa. Vstup je zdarma.

 

NTKino: Hate Free Art

Národní technická knihovna

12.01. 20:15

Ani Palác Akropolis v úterý nepojede v zajetých kolejích. Zajít sem můžete na excentrickou show inspirovanou queer komunitou 80. let v Harlemu.  Na přehlídkovém molu se v nelítostném tanečním battlu utká Radim Vizváry a Irena Kristeková. Živá DJka nebude chybět.

 

Prague Mime - Prague Is Burning

Palác Akropolis

12.01. 20:00

Středa
Středa (a i několik následujících dnů) bude patřit filmům. V kině Lucerna, Atlas a Evald bude k mání horký severský koktejl filmů z Dánska, Finska, Švédska, Norska a Islandu. Festival zahájí film O kuřatech a lidech, černá komedie elitního dánského filmaře Anderse Thomase Jensena -film o shledání značně nekonformní pětice bratrů na zapadlém ostrově, kde se nejde pro ránu a vejce daleko.

 

Scandi

Kino Lucerna

13.01. - 19.01.

Pokud náhodou netrefíte do kina Atlas nebo Evald a zapadnete jinam, nevadí. Další pražská kina totiž ovládne Festival íránských filmů. Letos poprvé festival kromě filmů nabídne také výstavu výtvarného umění a filmových plakátů, divadelní představení a koncert.

 

Festival íránských filmů

Festival íránských filmů

13.01. - 17.01.

Čtvrtek
Holky pozor! Módní návrhářka Natali Ruden se poprvé ve své kariéře rozhodla vyslyšet prosby fanynek a část vstupenek na svou show poskytla k prodeji. Velkolepá módní přehlídka Natali Ruden: My Way bude obsazená hvězdami českého a slovenského modelingu. Moderátorské role se ujme Leoš Mareš.

 

Natali Ruden: My Way

Forum Karlín

14.01. 19:00

Zatímco dámy budou hltat Leoše Mareše, pánové si mohou dát hlt něčeho dobrého v temně sametovém cafe-baru Darkvelvet. Podávat se bude absinth (jemně medový hit „Mead Base“, exklusivní „Kyle Cannabis“ s konopím nebo třeba thujonový zabiják „Bestie Bartida“) i masové koláče.

 

Dark Party: Ochutnávka pravých Absinthů

Dark Velvet cafe bar

14.01. 18:00

Pátek
V pátek vystoupí v O2 areně legendární Ennio Morricone. Jelikož už ale došly volné vstupenky, našli jsme pro vás další skvělé akce. První je plná jídla. Je úplně fuk, jestli jste nacpaní ještě od Vánoc, protože tohle prostě nesmíte propásnout. Po celé republice se budou degustovat speciality nejlepších a nejzajímavějších restaurací z publikace Maurerův výběr Grand Restaurant 2016 za zvýhodněné festivalové ceny. V Praze zajděte třeba do Kobe Anděl, Bellevue, Secret of Raw, do restaurace Mlýnec a dalších.

 

Grand Restaurant Festival

MauMau

15.01. - 29.02.

Holky (zvláště ty, které našly prstýnek pod stromečkem) určitě nepohrdnou návštěvou svatebního veletrhu v Clarion Congress Hotelu. Veletrh nabídne inspiraci, ale i veletržní slevy, akce a ochutnávky.

 

Svatební dny

Clarion Congress Hotel Prague

15.01. - 16.01.

Pánové mohou vyrazit na Balkan Bashavel plný balkan beats, cikánské muziky, cumbie a reggae. Vítány jsou samozřejmě i dámy, kterým se podaří včas se vymotat ze záplavy bílého tylu na svatebním veletrhu.

 

Balkan Bashavel

Radlická - kulturní sportovna

15.01. 20:00

Novinky v kinech:


 

Ledová sezóna - Premiérový víkend

Bontonfilm

14.01. - 17.01.



 

O kuřatech a lidech - Premiérový víkend

Film Europe

14.01. - 17.01.


 

Roura - Premiérový víkend

Film Distribution Artcam

14.01. - 17.01.



Divadelní premiéry:
 

Případ zborcené páteře (Zpomeň na to!) - Premiéra

Divadlo Komorní Svět

13.01. 19:30


 

Swing se vrací neboli o štěstí - Premiéra

Divadlo Ypsilon

15.01. 19:30

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!