Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v lednu v Praze zadarmo?

doporučujeme | 5. 1. 2016

Vánoce nám všem pořádně provětraly peněženky. Tam, kde ještě v prosinci bývaly stohy bankovek, nacházíme jen pár floků. Určitě vás proto potěší, že se v lednu můžete skvěle bavit i zadarmo! A my vám řekneme kde.

Autor: Petra Šarešová

hubb.jpg
Impact Hub Praha

 

1.-31. ledna - Vstup do Botanické zahrady zdarma
Vždycky jste si říkali, že byste si rádi prošli Botanickou zahradu, ale nikdy vám to nakonec nevyšlo? Počkejte si na teplejší lednové dny a vydejte se prozkoumávat venkovní expozice zdarma! Vždy od 9 do 16 hodin.

 

Vstup do Botanické zahrady zdarma

Botanická zahrada hl. m. Prahy

01.01. - 29.02.

6. ledna - Tříkráloví otužilci
Zvládáte střídání sauny s mrazivou vodou na jedničku a vaší nejmilejší zimní zábavou je otužování v blízkém ledovém potoce? Nepropásněte tříkrálové plavání ve Vltavě. Za odměnu dostanete punč, diplom, lodní lístek a vstup do Muzea Karlova mostu.

 

Tříkráloví otužilci

Karlův most

06.01. 11:55

7. ledna - Beach s Markét Slukovou a Bárou Hermannovou
Vzhlíží vaše děti ke sportovním hvězdám? Vezměte je na Vítkov. Zahrají a zatrénují si s nejlepšími českými beachvolejbalistkami Markét a Bárou, které vyhrály poslední světovku v Turecku. A třeba ukořistí i společnou fotku!

 

Beach s Markét Slukovou a Bárou Hermannovou

Beach Service - Sport Vítkov

07.01. 15:00

8. ledna - Čaj se Sherlockem Holmesem
V lednu by nejslavnější detektiv oslavil 162. narozeniny. Připomeňte si Sherlocka na přednáškách, divadelních a filmových představeních v Městské knihovně! Pro vlastníky průkazky je akce zdarma, ostatní zaplatí 40 Kč.

 

Čaj se Sherlockem Holmesem

Městská knihovna v Praze

08.01. 17:00

10. ledna - Natáčení klipu Fast Food Orchestra
Jak se točí videoklip známé skáčkové kapely se dozvíte v dejvické Klubovně, aparaturu tu od 15 hodin rozloží Fast Food Orchestra. Kromě skvělého mejdanu vás čekají i drinky zadarmo. A pokud přijdete v oblečení á la 70. léta, budou vás kluci zbožňovat!

12. ledna - Kosmetika hrou
Nebaví vás neustále nakupovat předraženou kosmetiku plnou chemikálií? Na workshopu v kavárně Potrvá vám ukážou, jak se dá snadno, levně a v bio kvalitě vyrobit přírodní kosmetika. Nebojte se a přijďte očichávat!

 

Kosmetika hrou

Kavárna Potrvá 

12.01. 11:00

13.-17. ledna - Festival íranských filmů
Za zhlédnutí prvotřídních filmů v kině Lucerna, Bio Oko a Světozor si budete muset zaplatit. Na doprovodnou výstavu plakátů Cassry Abediniho ve Světozoru a obrazů Elhama Parsiana v Langhans galerii se dostanete zdarma!

 

Festival íránských filmů

Festival íránských filmů

13.01. - 17.01.

14. ledna - Jsem Sun mu: Kim Čong-un nemá pop-art rád
Su Mun je umělec, který utekl z KLDR do Jižní Koreje. Nyní propagandistické umění oslavující Kim Čong-una přetváří do satirického pop-artu. Na film o umělci, který kvůli bezpečnosti připravuje výstavy v utajení, mrkněte v Langhans galerii.

 

Jsem Sun Mu: Kim Čong-un nemá pop-art rád

Langhans Galerie Praha

14.01. 19:00

14. ledna - Dark Party: Ochutnávka pravých absinthů
Absinth nemusí být jen nechutná lihem páchnoucí tekutina, která slouží k rychlému opití. Jakmile na Dark Party okusíte poctivé absinthy, zjistíte, že mohou chutnat skvěle. Kromě toho vás čeká občerstvení a tvrdá muzika.

 

Dark Party: Ochutnávka pravých Absinthů

Dark Velvet cafe bar

14.01. 18:00

14. ledna: Kino v Obýváku: Putinovy děti 404
Mladí ruští gayové a lesby se kvůli "zákonu proti propagaci homosexuality" v roce 2013 stali chybou systému a jejich šikana získala posvěcení z nejvyšších míst. Podívejte se na autentické videodeníky, které vytvářejí děsivý obraz ruské současnosti.

 

Kino v Obýváku: Putinovy Děti 404

Studio Alta

16.01. 20:00

16. ledna - Nevhodný dárek
Dostali jste od Ježíška dáreček, který není podle vašeho gusta? Rozhodně ho neukládejte na dno skříně a radši ho přineste do Lajky. Třeba někomu udělá obrovskou radost a vy ho vyměníte za lepší!

 

Nevhodný dárek

Café Lajka

16.01. 17:00

16.-17. ledna - Krav Maga: Prezentační víkend zdarma
Slyšeli jste o perfektní sebeobraně zvané krava maga, ale nemáte páru, o co pořádně jde? Zejména pokud patříte mezi začátečníky, měli byste si ji přijít vyzkoušet. Díky krav maze se v noci na ulici už bát nebudete!

 

Krav Maga: Prezentační víkend zdarma

Krav Maga Praha

16.01. - 17.01.

17. ledna - Ochutnávka Raw dortů
Ještě jste neměli možnost ochutnat takzvaný syrový dort? Pak se přihlašte na ochutnávku v dejvické vegetariánské restauraci Vegetka. Uvidíte, že stále oblíbenějšímu způsobu přípravy jídla i dortíků přijdete na chuť!

 

Ochutnávka Raw dortů

Vegetka

17.01. 17:00

22. ledna - Světová novoroční party
Nevyšla vám oslava Silvestra na sto procent? Coworkingové centrum Hub vám dává druhou šanci. Převlečte se za indiána, Eskymáka nebo třeba Japonce a oslavte příchod nového roku ve velkém!

 

Světová novoroční párty

Impact Hub Praha

22.01. 19:30

23. ledna - Novoroční Foodie Market + Networking
Chcete zapadnout do světa milovníků jídla, foodblogerů, skvělých kuchařů a dalších inspirativních tváří z gasto světa? Vypravte se do holešovického studia Chefparade, kde vás čeká foodie market a následný pokec.

 

Novoroční Foodie Market + Networking

Chefparade +

23.01. 11:00

24. ledna - Retro & Vintage trhy
​Dostali jste od rodičů či prarodičů k Vánocům peníze? Nerozfofrujte je za alkohol a nekončící mejdany a radši si za ně kupte designové a dekorativní kousky vyrobené do roku 1989. Je libo sklo, nádobí nebo třeba kabelku?

 

Retro & Vintage trhy

Bio Oko

24.01. 14:00

25. ledna - Havel ve squatu Klinika
Underground za komunismu měl mezi některými lidmi své nezaměnitelné místo. Přijďte si do Kliniky poslechnout hudební nahrávky undergroundu za "Havlovy éry" a podzemní scény dneška. Třeba vy přijdete na to, jestli mají něco společného!

26. ledna - Terezín
Židovské muzeum v předvečer "Mezinárodního dne památky obětí holocaustu a předcházení zločinů proti lidskosti" pořádá divadelní představení s názvem Terezín. Studenti Gymnázia Jana Nerudy provedou diváky strastiplnou cestou terezínského ghetta očima dítěte.

 

Terezín

Židovské muzeum v Praze

26.01. 19:00

27. ledna - Buď hrdinou! - IMPRO live!
Vždy vás ty nejlepší hlášky a vyřešení celé situace napadnou o desítky minut později? Naučte se improvizovat! V Hubu se nejdříve podíváte na profíky a pak si improvizování sami vyzkoušíte. Vstupné je dobrovolné!

 

Buď hrdinou! - IMPRO live!

Impact Hub Praha

27.01. 20:00

29.-31. ledna - Ledová Praha
Pro děti všech věkových kategorií je připravena akce s názvem Ledová Praha. Díky ní se během pololetních prázdnin zadarmo dostanou na zajímavá místa, třeba na Pražský hrad nebo do Mořského světa.

 

Ledová Praha

Pionýr

29.01. - 31.01.

Další akce grátis najdete zde:[zadarmo%282%29.jpg]



Podniky...

Cross club
Kromě pátků a sobot nemusíte za filmová promítání, přednášky, divadelní představení, koncerty a mejdany v industriálním klubu platit!

 

Cross Club

Jídlo už jsme darovali potřebným a teď už jen doprodáváme pivo společně se sbírkou...

Storm club
Každou středu si můžete v multižánrovém Storm clubu užít dubstepové či drum & bassové beaty dýdžejů zdarma!

 

Storm Club

Multižánrový klub, který je úzce spjat s festivalem Let It Roll....

La Loca
Nekuřácký hudební bar najdete v přízemí funkcionalistické budovy Mosaic House. Ať jde o vystoupení vyhlášených DJs či koncerty skvělých kapel, za vstup (většinou) platit nemusíte.

Městská knihovna v Praze
Městská knihovna není jen místo, kde si můžete půjčit knížky či učebnice. Sama pořádá mnoho akcí v pobočkách po celé Praze, z nichž většina je zdarma.

 

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze je všem přístupná veřejná univerzální knihovna, kterou...

Chapeau Rouge
Tento klub má kromě baru v přízemí ještě dvě podzemní patra. Jedno z nich - Dance club - je věnováno taneční hudbě, hrají tu špičkoví zahraniční a domácí DJ's a za vstup se neplatí.

 

Chapeau Rouge

Chapeau Rouge, to jsou 3 patra, 4 bary, 3 stage a galerie. Každý den DJs, koncerty a...

Retro Music Hall
Klub má otevřeno ve středu, v pátek a v sobotu. Na všechny párty zejména českých dýdžejů je tu vstup zdarma.

 

Retro Music Hall

Jediné místo v Praze, kde zažijete opravdu tu nejlepší atmosféru a nejlepší mejdan ve...

Rock Café
Také v legendárním klubu blízko Národní třídy najdete akce, za které platit nemusíte. Jde o filmová představení, koncerty s ozačením "Freezone" nebo pokud se žádná akce nekoná a z klubu je Music bar.

 

Rock Café

Nejstarší hudební, nyní multikulturní (Hudba, Divadlo, Kino, Galerie) klub v Praze....


Chceš mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!