Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

30 akcí, které musíte stihnout ještě letos

doporučujeme | 21. 12. 2015

Nastává konec roku a s ním i doba bilancování. Jaký byl ten váš rok 2015? Ochutnali jste šneky, koupali se v ledové Vltavě nebo vyběhli na Makču Pikču? Jestli ne, tak nevěste hlavu, do Silvestra to ještě hravě stihnete.

Autorky: Petra Baumruková a Petra Müllerová

light-person-woman-fire-large.jpeg

 

21. prosinec

Kam jinam na šneky než do parku Stormovka? Místní Vozovna servíruje achátové krasavce v polévce, gratinované, dušené i smažené. Takže bon appétit! 

 

Šnečí hody ve Vozovně Stromovka

Restaurace La Gare

21.12. - 27.12.

David Koller, Chinaski, Miro Žbirka, Michal Hrůza, Janek Ledecký, Marek Ztracený a symfonický orchestr. K tomu hitovky od Nazaretu a máte Ježíška už 21. prosince. 

 

Vánoční Hvězdy v Karlíně

Forum Karlín

21.12. 20:00


22. prosinec

Netrpělivě čekáte v utajení na smluvený hvizd. V 19:56 se konečně ozývá z orloje. Bleskově tasíte ukrývaný polštář a peří se rozprskává na všechny strany. 

 

Polštářová bitva v centru Prahy 2015

Pražský orloj

22.12. 19:56

Na nových Star Wars jste už byli v kině minimálně třikrát, kafe pijete jedině z hrnku s Yodou a světelným mečem si pomáháte potemnělým bytem cestou na záchod? Tak to na muzikálové show Star Wars nesmíte chybět! POZOR: k mání je pár posledních vstupenek. 

 

Star Wars: a musical show

Rudolfinum

22.12. 20:00

Třem sestrám je třicet. Přijďte jim popřát do O2 Arény a zazpívat si s nimi o Průšovi, Vendovi a o jejich dalších nápadnících.

 

Tři Sestry “30”

O2 arena

22.12. 19:30


23. prosinec

Vedle unylého, sterilního hlášení o příjezdu vlaků uslyšíte na Hlaváku den před Štědrým večerem jadrné Hej, mistře, vstaň bystře! 

 

Rybovka na Hlaváku

Hlavní nádraží

23.12. 13:00

A kdo nemá na Rybovku čas kolem jedné, zastihne ji na Kampě ve tři hodiny. 

 

Rybovka na Kampě

Park Kampa

23.12. 15:00


24. prosinec

Cestou k vám domu, to Ježíšek vezme ještě přes ZOO. Byla zvířatka letos hodná? A co dostanou? Zajděte se kouknout a něco i přineste. 

 

Štědrý den v zoo

Zoologická zahrada hl. m. Prahy

24.12. 09:00

Také kytičky ve Fata Morganě mají Štědrý den, za vstupné tak nic neplatíte. 

 

Vstup do Fata Morgany zdarma

Botanická zahrada hl. m. Prahy

24.12. 09:00

Se sportem nečekejte až na novoroční předsevzetí. Natáhněte (o)tepláky a vyběhněte si na Makču Pikču nedaleko Motola. 

 

Běh za Ježíškem na Makču Pikču

Městská část Praha 13

24.12. 10:00

Nebo otestujte svou kondičku vytrénovanou za rok 2015 v Krčském lese. 

 

Štědrodenní kondiční běh

Behej.com, s.r.o.

24.12. 07:45

Střihnout si můžete i premiérově padesátku na běžkách. Ani se u toho nezapotíte, když nebudou v kinech nějak extra přitápět. 

 

Padesátka - Premiérový víkend

Bontonfilm

24.12. - 27.12.

A koho večer neudolá řízkování, cukrování, rozbalování a pohádkování, může nahodit čerstvě obdržený outfit a protančit se až na Boží hod. 

 

Christmas Party

Alibi cocktail & music bar Bar

24.12. 21:00


25. prosinec

Praha myslí na vaše zdraví. Místo vylehávání před vánoční televizní produkcí si zajděte na bowling, squash, lezeckou stěnu, brusle, beach, do bazénu a dalších sportovišť úplně zadarmo.

 

Týden sportu zdarma

Praha sportovní - MAGISTRÁT HL. M. PR…

25.12. - 31.12.

Kdo si nepotrpí na tak trochu punkovou pop-up Rybovku na Hlaváku nebo na Kampě, může si ji vychutnat se vší parádou v Obecním domě v podání Symfonického orchestru Hlavního města Prahy.

 

Česká mše vánoční

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK

25.12. 18:00


26. prosinec

Vy se možná klepete zimou, ale oni ne. Klidně naskáčou na Štěpána jen v plavkách do Vltavy a ještě se u toho budou usmívat. Loni se otužilci nořili do vody, která měla 6,5 °C a letos to pravděpodobně nebude o nic lepší. 

 

Memoriál Alfreda Nikodéma 2015

Městská část Praha 1

26.12. 11:30

Za trochou romantiky zajděte do Holešovic. Místo do ledové vody se ale ponořte do pomíjivého a křehkého světa barev a třpytu mýdlových bublin v nejrůznějších velikostech a obměnách. Vystoupení je vhodné pro malé i velké, po jeho skončení bude pro děti k dispozici bublinová dílnička.

 

Vánoční duhové bubliny

Letní Letná

26.12. 14:00

Pokud Vánoce radši než s Mrazíkem a Popelkou trávíte s filmem Sám doma nebo Láska nebeská, určitě zajděte do Obecního domu na koncert s názvem Christmas in Hollywood. Čekají vás tu ty největší (nejen) vánoční hollywoodské filmové pecky.

 

Christmas in Hollywood

Obecní dům

26.12. 20:00


27. prosinec

Jak se Johnny Depp vypořádá s partičkou solidně naštvaných Rusů, britskou MI5, teroristy a také svojí manželkou s nekřesťansky dlouhýma nohama, uvidíte v zimním kině v Crossu. Vstup je jako vždycky zdarma.

 

Zimní kino

Cross Club

27.12. 19:00


28. prosinec

Vánoční muzikál s živým orchestrem, na motivy jedné ze šesti nejkrásnějších pohádek dánského spisovatele, vás přenese škrtnutím zápalky do kouzelného světa přání. Na jevišti uvidíte např. Martu Vančurovou, Ivanu Chýlkovou nebo Kryštofa Hádka.

 

Děvčátko - Vánoční příběh

Studio DVA divadlo

28.12. 19:00


29. prosinec

Vydejte se s kronikářem Vyšehradským či autorkou pověstí Popelkou Biliánovou na bájemi opředený Vyšehrad. Možná ve vyšehradské pevnosti potkáte i Praotce Čecha, kněžnu Libuši nebo Čerty od čertových kamenů.

 

Za starými pověstmi českými na Vyšehrad

Muzeum pražských pověstí a strašidel

29.12. 15:00


30. prosinec

Zápasit v Lucerně kdysi znamenalo patřit k absolutní špičce boxu. Předposlední prosincový den tomu nebude jinak. V ringu se utkají např. Luboš Šuda, Petr Kareš - mistr světa v K1 2013 nebo Jiří Apeltauer - dvojnásobný mistr České republiky v kickboxu. Celý galavečer se ponese v duchu 30. let.

 

Galavečer profesionálního boxu a K1

Palác Lucerna - Velký sál

30.12. 19:00

První vteřiny Nového roku slavíte bujaře, ale první vteřiny posledního dne starého roku vždycky zaspíte?  V Divadle v Celetné si myslí, že je to chyba, a proto pořádají bujarou párty se šampaňským, kapelou a tanečním parketem. Nabízejí zkrátka jedinečnou možnost užít si Silvestr už od první vteřiny.

 

Silvestr od první vteřiny

Divadlo v Celetné

30.12. 20:30


31. prosinec

Pokud máte doma malé caparty, v žádném případě to neznamená, že musíte oslavu Nového roku vynechat. Naopak, slavit může začít už odpoledne třeba na bobové dráze. S dětmi se svezete úplně zadarmo, sami pak za 30 Kč

 

Silvestrovské odpoledne pro děti i rodiče

Bobová dráha Prosek

31.12. 12:00

Kino Aero na poslední den roku připravilo filmový ohňostroj složený z filmových novinek (Ztraceni v Mnichově, Star Wars: Síla se probouzí, Zbrusu Nový zákon). Diváci dostanou welcome drink a v baru bude celý večer filmově hrát DJ Ivoss

 

Silvestr v Aeru

Kino Aero

31.12. 15:30

Jeden z nejlepších pohledů na půlnoční Prahu oblečenou do ohňostrojového kabátu budete mít z Žižkovské věže. Navíc tu dostanete luxusní večeři (v OBLACA restaurantu) nebo luxusní nápoje a rautové dobroty (v Observatoři Tower Park.

 

Silvestr v oblacích

Tower Park Praha

31.12. 18:00

Luxus zažijete i v Opeře, kde váš čeká prvotřídní umělecký i kulinářský zážitek. Na programu je slavná Straussova opereta Netopýr, novoroční přípitek s předními umělci Státní opery, raut s neomezenou konzumací nealkoholických i alkoholických nápojů a tanec na jevišti v doprovodu orchestru až do brzkých ranních hodin.

 

Silvestr v Opeře

Státní opera

31.12. 19:00

Dáváte-li přednost spíše nedbalé eleganci před oblekem a kravatou, zkuste silvestr v šapitó. Užijete si celonoční cirkus plný hudby, tance, akrobatických čísel a šarmu, starosvětskou atmosféra cirkusu, taneční parket v manéži, maringotku plnou dobrot a štamprle grátis, pokud přijdete mezi prvními. 

 

Silvestr v šapitó

Letní Letná

31.12. 19:00

Z šapitó není daleko do kabaretu! The Amazing Cabaret Rouge slibuje jednu z nejbláznivějších oslav příchodu Nového roku, během které spolu diváci, umělci a performeři vytvoří představení. Pozor: večerní kostým povinný, kreativita povolena, džíny a tenisky zakázány.

 

The Amazing Cabaret Rouge

MeetFactory

31.12. 20:00

Protančete se do nového roku v Retro Music Hall. Pomozte vytvořit nezapomenutelnou atmosféru a oblečte si fosforující barvy a další vychytávky, které vtáhnou UW světlo přímo do středu děje. Nezapomeňte být pořádně vidět! Jinou příležitost stát se hvězdou už v roce 2015 nedostanete.

 

UV GLOW Silvestr !

Retro Music Hall

31.12. 22:00

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!