Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kompletní přehled nových podniků, které vás nesmí minout

doporučujeme | 23. 11. 2015

Vypadá to trochu jako předčasný Ježíšek. Nadílka nových podniků, které otevřely za posledních šest týdnů, je mimořádně pestrá a bohatá. Je libo ochutnat nové kavárny, bary či restaurace, navštívit nové galerie, obchody nebo vinárny? Všechno MÁME! Tentokrát jsme nové podniky rozdělili podle čtvrtí či městských částí.

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: Archiv podniků

[clanky4/doclanku.jpg]
KARLÍN

Eska
Vypůjčím si slova klasika, v tomto případě pana Cuketky, který o novém karlínském podniku jménem Eska napsal: “Možná nejnabušenější a nejambicióznější podnik z podzimních otvíraček v Praze. Nový podnik Ambiente Eska v sobě spojuje provoz pekárny, kavárny a restaurace.“ Co víc k tomu dodat? Běžte a ochutnávejte! A jestli ještě pokračujete ve čtení, vězte, že do konce listopadu jede Eska ve zkušebním režimu, od pondělka servíruje obědy, o víkendech brunche. Co rozhodně ochutnat? “Kvašenou červenou pšenici s houbami a vejcem,” nabádá Šárka Hamanová, manažerka komunikace

 

Eska

Eska opět peče. Zatím v testovacím provozu, ale i tak vám nabalí pečivo, udělají oběd...

 

Podolka Karlín
Sestra restaurace Podolka pod Vyšehradem. Základní podstata menu je stejná, tedy polovina jídelního lístku jsou vegetariánské pokrmy. “Upravili jsme přílohy, zařadili pár novinek a začali jsme péct pizzy v peci na dřevo. Krom vegetariánských, masových, bezlepkových jídel zkoušíme i nějaké Raw recepty a Paleo jídla,” vysvětluje Tomáš Vobořil. Čtenářům CityBee doporučuje ochutnat cuketové nudle právě ze sekce paleo.

 

Restaurace Podolka - Praha 8

Podolka, která se chystá na místě bývalé Vesuv Pizzerie....

 

Medvědárium
V centru Prahy je od půlky listopadu v provozu unikátní Medvědárium, kde prodávají staré plyšové medvídky, které opravili nebo jinak vylepšili. Aktuálně jich v nabídce mají kolem 400.  Zároveň plánují pořádat akce pro děti a dospělé a výtvarné dílny pro kohokoli.

 

Medvědárium Praha

Medvědí muzeum a obchod specializovaný na plyšové medvědy, knížky, rukodělné dárky,...

 

Na břehu Rhony - Za rohem
Na břehu Vltavy v Karlíně se otevřela už třetí pobočka vinných barů Na břehu Rhony, tentokrát s přídomkem Za rohem. Druhé zastavení najdete v Karlíně, třetí rovněž na Rašínovo nábřeží, ale funguje jako obchod.

 

A navíc se místním konečně otevřelo i zrekonstruované Karlínské náměstí!

HOLEŠOVICE

P7
Restauraci Park7 teď nově najdete pod názvem P7. Změnil se koncept podniku - nově přibyly hudební večery s živými muzikanty. Naopak nezměnila se nabídka především pizz, včetně celozrnných (každou sedmou dostanou pravidelní strávníci zdarma).

 

P7

Restaurace Park7 se v sobotu 7. listopadu oficiální mění na P7....


clanky4/P7_1.jpg 

Koncept Story
Koncept Story funguje jako umělecká galerie i obchod s designérskými předměty. Zároveň má ambice hrát roli jakéhosi inkubátoru, takže vždy na čtvrt roku u sebe přivítá hosty, kteří budou prezentovat svoji tvorbu.

 

Koncept story

Nový showroom KONCEPT STORY představí práci nastupující generace designérů....

 
 

PALMOVKA
Divadlo pod Palmovkou
Po dvou letech se znovu zvedla opona Divadla pod Palmovkou, která musela hostovat na jiných pódiích kvůli rekonstrukci své domovské scény. Její suterény včetně skladů dekorací a rekvizit totiž v červnu 2013 zaplavila voda. Malé plus mají už i za originální reklamní plakáty. Na prosinec chystají premiéru černá komedie o úskalích mužského středního věku nazvanou Fuk!

 

Divadlo pod Palmovkou

Silné a velké příběhy světového i českého repertoáru různých žánrů inscenované v...

 

ANDĚL & SMÍCHOV

Prolog
O novinkách na Andělu píšeme poslední dobou stále častěji (a jsme tomu rádi, jelikož zde sídlí i CityBee), dalším nováčkem je bar PROlog. Jeho koncept je inspirován londýnskými a americkými bary 30. let minulého století. V mnoha ohledech chce být výjimečný - například v rámci oficiálního křtu podniku 24. listopadu začne servírovat novou edici ročníkového rumu Diplomatico Vintage 2001, který bude letos k dipozici pouze v PROlogu. Vedle drinků je výjimečná i kuchyně, která funguje po celou dobu otevření baru. “Například takovou grilovanou divokou kambalu na dýňovém rizotu se špenátem a kaštanovým pyré si jen tak někde ve dvě hodiny ráno nedáte,” chlubí se manažer Radek Šmerda. “Z koktejlového menu bych rád upozornil na speciální koktejly Pipes and Dreams, kde se kombinace koňaku snoubí se švestkami a čokoládou a servíruje se do tabákem vyuzené karaf. Pro dámy je připraven koktejl s názvem Milky Way, ve kterém se snoubí chuťe čokolády, smetany a sicilské marmelády z citrusů a který zdobí šupinkami jedlého zlata.”

 
clanky4/CQpT0j7U8AIbAgw.jpg 

Pastva
Veganská a vegetariánská restaurace Pastva na Andělu (směrem k nádraží u Ženských domovů). Vaří tady vskutku zajímavě - třeba banánovou polévku s chilli nebo rýžový nákyp se švestkami, hruškami s vanilkou a mátou.

 

Pastva

Restaurace Pastva se specializuje na moderní podobu veganské kuchyně – v naší nabídce...

 

Purtes
Na Radlické naproti kinu Cinestar najdete nové bistro Purtes. Stylem a konceptem připomíná londýské Pret A Manger. “Nabízíme širokou škálu čerstvých salátů, baget, sendvičů, polévek a sushi, které se každý den připravují z čerstvých surovin.” Zároveň mají v nabídce i snídaně a poctivou kávu.

 

Purtes

...

 

Kafe Kolej
Okolí Smíchovského nádraží se konečně začíná měnit. Jedním z příkladů téhle “kávové renesance”, jak to vystihl pan Cuketka, je nenápadný stánek Kafe Kolej, neboli sesterský podnik kavárny Kafe Karlín. Otevřeno mají od 7 do 18 hodin, ke kafi servírují i sladké pečivo. 

 

KafeKolej

Espresso bar na Smíchovském Nádraží....

 
clanky4/KafeKolej2.jpg 

Neoluxor Style
V obchodním centru Nový Smíchov už nějaký ten pátek najdete dvě knihkupectví Neoluxor. Nově totiž funguje i jedno ve druhém patře vedle kina s označením Styl, kde seženete kromě knih i CD nebo vinyly.

 

Luxor Styl Nový Smíchov

Nejen knihy, ale i CD a vinyly....

 

Woox
Přes řeku na druhé straně řeky se začátkem listopadu otevřel nový obchod značky Woox, která prodává hodně kreativní oblečení hlavně pro snowboard a jemu podobné zimní kratochvíle.

VINOHRADY & ŽIŽKOV

KidDům
KidDům je první vzdělávací LEGO centrum v Praze. Připravuje kroužky pro děti ve věku 3-12 let, které si hrají a učí pomocí speciálních sad LEGO Education. “Už od pěti let děti přijdou do styku s prvními mechanismy, jako jsou ozubená kola. V šesti si sami sestrojí autíčko s využitím setrvačníku, v sedmi letech už mohou sestavit prvního robota s lehkým programováním na počítači,” uvádí provozovatelé. V prostorách funguje zároveň i LEGO koutek na hraní, brzy chtějí rozjet i LEGO školku pro děti ve věku 1-3 roky.

 

Kiddum

První mezinárodní vzdělávací LEGO Education centrum pro děti....

 
clanky4/12110034_943452895701696_8995165428296468284_o.jpg 

Rybistro
Na gastronomickou scénu u břehů Jiřího z Poděbrad připlulo před několika dny i nové Rybistro, které vozí mořské ryby, ústřice a další plody moře ze Středozemí i Atlantického oceánu. V prodeji má i rybí snacky jako bagely s lososem nebo sardinkovou pomazánku na cibulovém kváskovém chlebu.

 

Rybistro - ZAVŘENO

POZOR! Od září 2022 je bistro trvale uzavřené....

 

Fishway
A když popojdete několik desítek metrů směrem k Flóře po Vinohradské, narazíte na obchod Fishway, specializovanou prodejnu internetového obchodu CerstveRyby.cz.

 

Fishway

Čerstvé ryby....

 

Eggo
Od října má svou kamennou pobočku i obchod Eggo. Jakub Jarolím, mimochodem jeden z nejlepších českých skejťáků, v něm ručně vyrábí módní věci z kůže - kabelky, pásky nebo peněženky.

 

Eggo

EGGO jsou kožené produkty vyrobené tak, aby Vás provázely po dlouhá léta....

 
clanky4/strip1.jpg 

Ciro's Restaurant
Nově otevřená restaurace Ciro's nabízí hlavně italskou kuchyni. Po jídle si můžete zahrát kulečník či ping-pong.

 

Ciro's restaurant

Italská kuchyně a Pizza...

 

Pavillon du Vin
Pavillon du Vin - to je nová prodejna vína, která zároveň pořádá pravidelné degustační večery.

 

Pavillon du Vin

Prodejní galerie vín....

 

Little Fetish Shop
Little Fetish Shop - do nedávna pouze virtuální, teď i kamenný obchod s erotickými oděvy a doplňky od nezávislých tvůrců i ze zahraničí. Vhodné místo k návštěvě pokud se vám líbí latex, kůže, lack, punčochy, spodní prádlo, burlesque styl, fetish oděvy, BDSM, SM...

 

Little fetish shop

Lechtivý budoár....

  

Nana Vogue
Spojíte-li se se starší kolekcí oblečení značek jako Chanel, Prada, Valentino, Jean Paul Gaultier, pak nasměrujte své kroky do nového obchodu Nana Vogue.

 

Nana Vogue

Obchod s luxusní outlet a vintage módou NANA vogue v centru Prahy....

 
 

VRŠOVICE

Svět deskových her se
Svět deskových her se z Žitomírské přestěhoval na Kubánské náměstí, kde teď najdete hernu i obchod s hrami. Podnik tam oslavil i své letošní deváté narozeniny. “Nabízíme tisíce her z celého světa i hlavolamy,” chlubí se majitelé.

 

Svět deskových her

Svět deskových her nabízí moderní společenské hry a hlavolamy z celého světa....

 
 

CENTRUM & NÁMĚSTÍ REPUBLIKY 

Asian Temple
Už jenom podle interiéru se Asian Temple řadí mezi nejluxusnější restaurace s asijskou kuchyní v metropoli. Autorem projektu je Ari Munandar původem z Indonésie. 

 

Asian Temple

Objevte jedinečnou chuť Asie v té nejlepší restauraci!...

 
clanky4/12036386_1656905361244298_1607459595765858024_n.jpg 

Food Story Dlouhá 14
Tržnice Dlouhá 14 změnila koncept. Nově se jmenuje Food Story Dlouhá 14. Uvnitř s obchodem s delikatesami a potravinami z celého světa, dále s kavárnou, bistrem s otevřenou kuchyní nebo salátovým, mozzarella a tapas barem. V dolní části prostoru se otevře pivotéka Pípa, která nabídne až 160 druhů piv ( z toho až 10 na čepu).

 

Food Story Tržnice Dlouhá 14

Prodáváme jen to, co nám chutná, a proto hledáme ty nejlepší potraviny, a to na...

 
clanky4/InterierFoodStoryDlouha14(kopie).jpg 

Millionaire Gallery
Příkopy dál pěstují punc luxusní městské třídy. Na konci října se zde otevřela teprve pátá pobočka na světě Millionaire Gallery, kde vystavují a prodávají takzvané memorábilie, tedy předměty spojené se slavnými osobnostmi - třeba prototyp první klávesnice Steva Jobse (ta už se prodala za milion korun), košili Michaela Jacksona nebo kolekci fotek s podpisy všech šesti herců Jamese Bonda.

 

Millionaire gallery

Značka Millionaire Gallery působí úspěšně na světovém trhu přes 30 let....

 

Home Kitchen
Už je tomu šest let, co bylo v Jungmannově ulici otevřeno první bistro Home Kitchen. “Naší snahou bylo vytvořit místo, kde byste se cítili jako doma,” přiznávají autoři. Uspěli, čehož důkazem je druhá zastávka v Holešovicích a teď třetí podnik v Kozí ulici. Již brzy budou navíc podle našich informací i na Andělu

 

Petit Bateau
Na Příkopě byl otevřen nový dětský butik francouzské značky Petit Bateau, která má 120letou tradici.

 

Petit Bateau

Nový dětský butik francouzské značky Petit Bateau....

 

Claro
V rámci letošního Designbloku byl oficiálně světu otevřen i nový showroom značky Claro, která se zaměřuje na designová a přírodní svítidla.

 

Claro.

Showroom a e-shop s přírodními světly. Lampy a lampičky z kaučukovníku a jasanu....

Bejvávalo
Nedaleko Bílé labutě najdete i hospůdku Bejvávalo, která jede na vlně retro, čehož důkazem je i Pan Vajíčko jako maskot podniku.

 

Bejvávalo

Café bar Bejvávalo...


 

MÍRÁK & ÍPÁK

Aromi
Italská fine dining restaurace Aromi se v říjnu přestěhovala do nových prostor (kde dřív byla Cafe Sahara). Styl kuchyně i šéfkuchař zůstávají, nový je interiér s otevřenou kuchyní a i menu se změnilo. Součástí prostoru je navíc nově i bistro pro snídaně nebo odpolední dvojkombinaci kafe&dortík.

 

Aromi

Italská restaurace Aromi....

 
clanky4/_MG_1214.png 

Hostaria
Původní prostory po Aromi (na adrese Mánesova 78) rychle obsadila nová restaurace Hostaria, jež staví na italské fusion kuchyni. “Z jídel bych určitě doporučila Temaki z piemontského hovězího 'Fassona', plněné sezónními výhonky a lístky shiso s hořčično-jogurtovým dresingem. To je typický příklad filosofie naší kuchyně - recept je inspirovaný Japonskem, ale jsou na něj použity nejlepší italské suroviny,” vysvěltuje Klára Langová.

 

Hostaria

Nová hvězda v Praze na adrese Mánesova 78....

 


DEJVICE & HRADČANY & LETNÁ

Dlabačov
Po 13 letech znovu ožívá kino Dlabačov na Praze 6, v pověstném a výrazném hotelu Pyramida. Sál je vybaven 4K projektorem. Dramaturgii a provoz kina bude mít na starosti tým, který dříve působil v břevnovském kině Ořechovka. Krom toho se v Dlabačově občas odehraje nějaké to divadlo a součástí objektu je samozřejmě i kavárna.

 

Dlabačov

Multifunkční centrum Dlabačov....

 

Café Letka
V okolí Letenského náměstí bylo dlouhou dobu jedinou záchranou, kde si dát dobré kafe, Dům kávy v Jirečkově ulici. Letos přibylo Ye's Kafe Studio a teď nově v přízemí studentského Pidivadla za Národním technickým muzeem najdete Café Letka. Kdyby nic jiného, interiér se jim povedl!

 

Cafe Letka

Kafe, drink a koláč, nebo párek a pivo... naviděnou v Letce! Najdete nás hned za...

 
clanky4/WP_001201b.jpg 

Imagefactory
Nově otevřený salon Imagefactory, který pořádá semináře s tématikou líčení nebo typologie a vlasového poradenství, zároveň obě zakladatelky fungují jako vizážistky nebo stylistky.

 

Imagefactory

Kompletním poradenství v oblasti image a osobního stylu....

 

Mirellie
Po menší přestávce byla znovu otevřena restaurace Mirellie. Nový majitel přinesl nový design interiéru i menší změny v konceptu, to hlavní ale zůstává. Podnik se specilizuje na středomořskou kuchyni a mořské plody, z Itálie je dováží dvakrát týdně. Majitel doporučuje ochutnat třeba rissotto s mořskými plody. Mirellie staví na poctivých surovinách - vaří si vlastní těstoviny, peče i domácí chleba.

 

Galerie Nativ
Nová Galerie Nativ. První výstava Evoluce a kreativita právě skončila. V příštích dnech a týdnech se můžete těšit na výstavu fotografií, perličkových vánočních ozdob nebo přijít s dětmi na vánoční workshop.

 

Galerie Nativ

Současné umění z různých koutů světa formou výstav, workshopů a konferencí....

 
 

PŘEDMĚSTÍ & ZA MĚSTEM

Kartšok motokáry
Pokud hledáte, kde strávit část víkendu, máme pro vás tip - motokáry Kartšok v kryté hale v Uhříněvsi. “Nabízíme adrenalinové jízdy, noční jízdy pří neonovém osvětlení i podsvícené motokáry. Navíc paintball přímo v areálu nebo dokonce střílečky za volantem motokár,” popisuje Lukáš Švehla. K tomu si připočtěte ještě občasné auto-moto hudební párty.

 

Kartšok motokáry

Závodní motokárová dráha....

 

SportBoty.cz
Nově otevřený kamenný obchod e-shopu SportBoty.cz

 

Sportboty.cz

Začněte sportovat a změňte svůj život....

 

 

Pokud kdykoli objevíte nějaký nový podnik v centru nebo na okraji Prahy, cokoli od nové restaurace po dětské hřiště, dejte nám prosím echo na mail lukas@citybee.cz. Díky!

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!