Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v říjnu v Praze zadarmo?

doporučujeme | 1. 10. 2015

Je tu další měsíc a s ním i spousta jedinečných akcí, díky kterým můžete nechat peněženku v šuplíku. V říjnu vás oslní labužnické fesťáky, koncerty, procházky s architekty, mistrovství v jojování a prozářený Signal festival.

signal3.jpg
Signal festival


1. října - Merkádo na Kulaťáku
Kulaťák se na jeden den promění v tržiště Latinské Ameriky. Na jednom místě najdete kávu, víno, koření, bytové doplňky i ochutnávky tradičních pokrmů Argentiny, Brazílie, Hondurasu, Kolumbie, Venezuely, Kostariky, Mexika, Panamy a Peru.

 

Merkádo na Kulaťáku

Merkádo

01.10. 08:00

1. října - Vegetariánský festival
V centru Prahy můžete oslavit Mezinárodní den vegetariánství, ať maso milujete, nebo naopak v lásce příliš nemáte. Součástí budou food i další nejrůznější workshopy, degustace a koncerty.

 

Vegetariánský festival

Ethnomir

01.10. - 04.10.

2. října - Swing party v Goethe-Institutu
Parket Goethe-Institutu se poprvé promění v parket, kde se bude tančit swing! Pro všechny, kdo by si chtěli vypilovat svůj taneční styl, budou připraveny kurzy pod vedením profesionálních tanečníků skupiny Swing Busters.

 

Swing party v Goethe-Institutu

Goethe-Institut

02.10. 20:00

2.-3 října - Kavárny naživo
Ještě za první republiky byla kavárna místem, kde se přirozeně setkávali umělci, hudebníci a spisovatelé. Po celý říjen tomu bude taky tak! Těšte se na výstavy, koncerty, přednášky, poezii, divadlo a další umělecké projekty všemožných druhů a žánrů. Do projektu je zapojeno 16 kaváren.

 

Kavárny naživo

KAVÁRNY NAŽIVO

02.10. - 31.10.

3. října - Delikatesy
Návštěvníci festivalu evropských delikates mohou okusit sladké i slané dobroty z Francie, Itálie, Belgie, Slovinska a dalších zemí Evropské unie. K dostání budou Chybět nebudou delikatesy v podobě lahodných sýrů, salámů, klobás, paštik, pralinek, francouzských šneků, vín i piv.

 

Delikatesy

Novoměstská radnice

03.10. 10:00

3. října - Zlatý den Zlaté Prahy
Zlatá Praha je mezinárodním festivalem prezentujícím nejlepší televizní pořady a filmy všech žánrů. Vrcholem bude den na piazzettě Národního divadla, kde budou probíhat hudební a taneční vystoupení, workshopy a podobně.

 

Zlatý den Zlaté Prahy

Zlatá Praha

03.10. 09:30

3. října - Jako, cože?! food festival
Podruhé můžete v Praze navštívit kulinářský festival roztodivných chutí. Náměstí Republiky zaplaví stánky s červíky i šneky, burgery, lokálním pivem, asijskou kuchyní, dortíky a dalšími pokrmy netradičních chuťových kombinací.

3.-4. října - Korejské dny
Během víkendu budou k poslechu zajímavé přednášky o korejském malířství či buddhismu i korejské hudby. K vidění budou korejská taneční představení či bojová umění. Návštěvníci nepřijdou ani o workshopy a prcci o speciální program. 

 

Korejské dny

Náprstkovo muzeum asijských, africkýc…

03.10. - 04.10.

3.-4. října - Den architektury
Procházky po 49 českých, moravských a slovenských městech s architekty a teoretiky zdarma přináší Den architektury. Na milovníky architektury čeká přes sto akcí různorodého charakteru.

 

Den architektury 2015 - Praha

Kruh z. s. - Den architektury

01.10. - 05.10.

7. října - Strahov OpenAir
Začátek akademického roku odstartuje již tradičně hudební Strahov OpenAir. Ať už jste studenty či nestudenty, letos si můžete zadarmo poslechnout třeba vystoupení Noisy Pots, Vypsané fixy i německých Accessory.

 

Strahov OpenAir 2015

Koleje Strahov

07.10. 14:00

7.-8. října - Otvíráme Lego vzdělávací centrum
Během dnů otevřených dveří budou příchozím představeny jednotlivé kurzy, děti si budou moci vyzkoušet práci se sadami od společnosti LEGO a seznámit se všemi našimi lektory.

 

Otvíráme LEGO vzdělávací centrum

Kiddum

07.10. - 08.10.

8.-11. října - Bollywood Mela
Na jiné akce Festivalu bollywoodského filmu se platí vstupné. Pokud si chcete užít trošku indické atmosféry, zamiřte na Bollywood Melu vedle velkého sálu Světozoru. Těšte se na indickou restauraci, orientální ingredience a vůně, masáž hlavy, tradiční cetky všeho druhu, henu a podobně.

 

Bollywood Mela

Festival bollywoodského filmu

08.10. - 11.10.

8. října - Dvorky
Multižánrová akce odstartuje nový semestr Pedagogciké fakulty. Součástí programu budou nejrůznější koncerty, divadelní představení, workshopy a další doprovodný program. Chybět nebudou ani nejrůznější lahůdky.

 

Dvorky 2015

Studentský spolek Agora o.s.

08.10. 15:00

9.-10. října - Jablečné slavnosti
Jablka patří k podzimu stejně jako vinobraní a blátivé počasí. Na Jiřáku bude jablek habaděj. Kromě čerstvého ovoce si můžete nakoupit mošty, sirupy,koláče, záviny, zavařeniny, pyré, křížaly, paštiky nebo třeba pomazánky. Nepřijdete ani o pohádku pro děti či hudbu pro dospělé.

 

Jablečné slavnosti

Trhy na Jiřáku

09.10. - 10.10.

15.-18. října - Signal festival
Z historického srdce města Prahy se na čtyři říjnové dny stane centrum nových technologií, úžasných nápadů a nespoutané kreativity.Proběhne tu totiž rozsvícený Signal festival. Očekávejte venkovní světelné instalace, video-mappingy, workshopy, noční plavby za světlem po Vltavě i light art.

 

Signal - Prague light Festival 2015

Fresh Films s.r.o.

15.10. - 18.10.

15. října - Office Night
Office Night je výjimečná akce, která tady ještě nebyla. Podobné městské akce pro „business people“ jsou v jiných západních metropolích, třeba v Londýně, oblíbené. Vystoupí tu hvězdy jako Vojtěch Dyk & B-SIDE BANDem, bandleader Josef Buchta, Xavier Baumaxa a Debbi.

 

OfficeNight

OfficeNight

15.10. 18:00

17. října - 96. narozeniny Chapeau Rouge
Chapeau Rouge slaví, stejně jako každý rok, narozeniny ve velkém stylu. Ve všech čtyřech patrech tohoto klubu vás budou čekat živé kapely, skvělí DJs, performance i speciální dekorace.

 

96. narozeniny Chapeu Rouge

Chapeau Rouge

27.10. 20:00

17. října - Street Food Festival Zone
V prostranství mezi vysokými školami a v Národní technické knihovně najdete zónu plnou netradičního jídla a projekcí vítězných filmů mezinárodní filmové soutěže Life Science Film Festivalu, ale také přednášky, diskusní panely, workshopy a další program.

 

Street Food Festival Zone

Life Sciences Film Festival

17.10. - 18.10.

17. října - Deskohraní
Festival plný deskových a karetních her, předváděček, turnajů, volného hraní a jiných atrakcí proběhne v Michnově paláci Tyršova domu. Od pondělí do středy si můžete zahrát deskové hry známé i neznámé, moderní i prastaré, pro radost i v soutěžích.

 

Deskohraní

Česká obec sokolská

17.10. - 25.10.

21. října - Profesia Days
Další veletrh práce proběhne na Výstavišti Letňany. Připraven je odborný program v podobě workshopů a přednášek, které přináší vysoký užitek všem, kteří jsou aktivní na trhu práce.

 

Profesia days 2015

PVA EXPO PRAHA

21.10. - 22.10.

22.-27. října - Designblok
Na největší přehlídku designu a módy ve střední Evropě dospělí vstup zaplatit musí. Děti do 15 let ji však mají zadarmo. Letos se uskuteční v jedinečném prostoru Výstaviště Praha Holešovice.

 

Designblok 2015

Designblok

22.10. - 27.10.

24. října - Bazar Bar
Na marketu v Era světu můžete nakoupit oblečení, šperky, doplňky, obuv, kosmetiku, tašky a mnoho dalšího. Akce se můžete zúčastnit buďto jako návštěvník nebo jako prodávající. Takže jestli doma máte své poklady, sem s nimi!

 

Podzimní BAZAR BAR

ČSOB Inspirace

24.10. 13:00

27. října - Hokejová bitva
Zejména pro všechny studenty a absolventy je tu Hokejová bitva v Tipsport Areně, v níž se utkají čtyři pražské univerzity. Nejdříve proti sobě stanou ČZU a ČVUT, poté UK a VŠE. Následovat bude zápas o 3. místo, finále a přímo v Areně velkolepá Afterparty. Na tu už se ale platí vstupné.

 

Hokejová bitva 2015

Sportovní hala FORTUNA

27.10. 17:00

30. října - Veletrh magisterských programů poprvé v Česku
Jestli přemýšlíš nad tím, kam zamířit na magistra, určitě vyražte na tento veletrh. Pod jednou střechou se budou prezentovat české i zahraniční vysoké školy. Pokud se registrujete, máte vstup zdarma (na místě pak 50 korun).

 

Veletrh magisterských programů - poprvé v Česku!

Národní technická knihovna

30.10. 10:00

31. října - Yoyo mistrovství České republiky
To, že jo-jo není jen pro mrňata, vám ukážou profíci na Yoyo mistrovství ČR. Takže pokud jste si už jako malí hráli hodiny s touto hračkou, zakroužkujte si poslední říjnový den v diáři.

 

YoYo Mistrovství České republiky 2015

Nákladové nádraží Žižkov

31.10. 08:30

 


Volně přístupné akce:

[ZADACO.jpg]


 

 


Podniky...

Cross club
Kromě pátků a sobot nemusíte za filmová promítání, přednášky, divadelní představení, koncerty a mejdany v industriálním klubu platit!

 

Cross Club

Jídlo už jsme darovali potřebným a teď už jen doprodáváme pivo společně se sbírkou...

Storm club
Každou středu si můžete v multižánrovém Storm clubu užít dubstepové či drum & bassové beaty dýdžejů zdarma!

 

Storm Club

Multižánrový klub, který je úzce spjat s festivalem Let It Roll....

Roxy
Free Mondays klubu Roxy jsou už vyhlášené. V dubnu nás čekají nejen interpreti z českého rybníčku, ale i zajímavá zahraniční jména jako americká indie kráska Sara Jackson-Holman nebo rakouští In This Temple.

 

ROXY

Legendární pražský klub s 20tiletou tradicí proslulý skvělými party i koncerty a...

La Loca
Nekuřácký hudební bar najdete v přízemí funkcionalistické budovy Mosaic House. Ať jde o vystoupení vyhlášených DJs či koncerty skvělých kapel, za vstup (většinou) platit nemusíte.

Městská knihovna v Praze
Městská knihovna není jen místo, kde si můžete půjčit knížky či učebnice. Sama pořádá mnoho akcí v pobočkách po celé Praze, z nichž většina je zdarma.

 

Městská knihovna v Praze

Městská knihovna v Praze je všem přístupná veřejná univerzální knihovna, kterou...

Chapeau Rouge
Tento klub má kromě baru v přízemí ještě dvě podzemní patra. Jedno z nich - Dance club - je věnováno taneční hudbě, hrají tu špičkoví zahraniční a domácí DJ's a za vstup se neplatí.

 

Chapeau Rouge

Chapeau Rouge, to jsou 3 patra, 4 bary, 3 stage a galerie. Každý den DJs, koncerty a...

Retro Music Hall
Klub má otevřeno ve středu, v pátek a v sobotu. Na všechny párty zejména českých dýdžejů je tu vstup zdarma.

 

Retro Music Hall

Jediné místo v Praze, kde zažijete opravdu tu nejlepší atmosféru a nejlepší mejdan ve...

Rock Café
Také v legendárním klubu blízko Národní třídy najdete akce, za které platit nemusíte. Jde o filmová představení, koncerty s ozačením "Freezone" nebo pokud se žádná akce nekoná a z klubu je Music bar.

 

Rock Café

Nejstarší hudební, nyní multikulturní (Hudba, Divadlo, Kino, Galerie) klub v Praze....


Chceš mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!