Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

6x6 příběhů kaváren: Ta nejlepší místa, kde se pracuje samo

doporučujeme | 23. 9. 2015

Kdo by to neznal - vzít si počítač, objednat si dobrou kávu a začít pracovat. Stará známá věc pro volnonožaře všech zemí. Kavárny totiž skýtají velmi příjemný ukrýt, kde se dá dobře pracovat, šum a ruch dokonce podporuje kreativitu a dobrá spolupráce vždycky začíná dobrým koláčem. Připravili jsme si pro vás seznam kaváren, kam rádi chodíme pracovat my nebo kde je jen klid na to, abyste začali psát své eseje.

autor textu i fotek: Lukáš Šaněk z Kafeblok

 clanky4/6X6kavarnynaprace1000.jpg


Kavárna Studio DVA

 

Divadelní kavárna Studio DVA

Divadelní kavárna....

K této kavárně mám velmi úzký vztah. Na začátku roku jsme se totiž bavili s principálem divadla o tom, že otevírají kavárnu, ale mají na to omezený časový fond. A já si jen povzdychl, protože to vypadalo jako skvělá příležitost. Nakonec jsem ale majitele a provozního ukecal a společně jsme se pustili na pouť, na jejímž konci tkví toto skvělé místo - útulná, ale prostorná kavárna, kde si pochutnáte na berlínských Five Elephant a pražských Dos Mundos z rukou Oldy Vápeníka. Umístění na Václavském náměstí přímo vybízí k tomu se sem vydat na pracovní schůzku. A kdo ví, třeba tu potkáte i herce z inscenací divadla.

dva.jpg
Kavárna Studio DVA​

Original Coffee

 

Kavárna Original Coffee

Kavárna se z Vinohrad přestěhovala do samotného centra Prahy....

Další skvělý tip v poměru lokalita a kvalita nabízené kávy. Pracují tu totiž s vlastní praženou kávou a nutno podotknout, že jim to jde výborně. Kousek od Betlémského náměstí se tak dá najít krásný vzdušný prostor, kam si můžete sednout k filtrované kávě a nebude vás nikdo rušit. My máme moc rádi „salónek“, který je vyvýšený a je v něm klid. Rozhodně se nebojte zeptat se zdejších baristů na pomoc s výběrem kávy pro vás, jejich nabídka pokrývá čerstvé sklizně. 

original.jpg
Original Coffee

Monolok Café

 

Monolok cafe

Kavárna s prvotřídní kávou a vším, co k ní patří....

Přemístíme se z Prahy 1 na dvojku, konkrétně Vinohrady. Monolok je kavárna, kde si pochutnáte nejen na kávě, ale i snídaních a lehkých obědech. Je tak vhodná i v moment, kdy potřebujete někam zajít na pracovní oběd, ale nechcete se vzdát své výběrové kávy. Prostor dokonce nabízí snížené patro, kde je opravdu klid na práci a přemýšlení.

2015-09-0705.35.282.jpg
Monolok Café

Café Lounge

 

Café Lounge

Místo, kam se v Praze nemusíte bát zajít na kávu....

Chronologicky se přesouváme na Prahu 5, konkrétně na Újezd. Tady totiž najdete Lounge Café, staršího sourozence Emy. Kavárna tradičního formátu má vše, co budete potřebovat. Najdete tu příjemná křesla vhodné pro laptop na klíně, stolky pro obchodní schůzku, bohatou nabídku snídaní a obědů. Kávu tu připravují ze zrn pražených berlínskými The Barn a rozhodně to umí. A čerstvé zákusky od Chez Lucie samozřejmě výhodou, mozek přeci jen jede na cukru.

lounge.jpg
Café Lounge (foto Café Lounge)

Místo

 

Místo

Doubleshot otevřel svou třetí kavárnu. Na své si v Dejvicích přijde každý, kdo má rád...

Co vám budeme povídat, v redakčním plánu jsme tuto kavárnu měli ještě před tím, než byla vůbec otevřená (označená jako Šálek 2). A šepty nelhaly  - Místo nabízí opravdu hodně prostoru, výhodou jsou i různá části kavárny. Někde totiž najdete kýžený klid, někde jste zase blíž ruchu kávovaru. Na schůzku se tu určitě stavte i během poledne, v kuchyni totiž připravují i chutné obědy. A snídaně, ale o tom třeba jindy. Fakt, že tu pracují jedni z nejlepších lidí v průmyslu, je krásný bonus. 

misto.jpg
Místo

Bitcoin café v Paralelní Polis

 

Bitcoin Coffee

Open source bitcoinová kavárna....

Z Prahy 6 se pomalu přesuneme do Prahy 7, kde můžete najít hackerský institut, který má i svou vlastní kavárnu. V mlýnku jim sedí káva od Bonanzy, ale v nabídce jsou i čerstvé koláče a sendviče. Velkou výhodou této kavárny je rozhodně klid, který tu na svou práci najdete. K tomu ještě i velmi rychlý internet (na posílání mailů a tak). My sami máme Polis tak rádi, že jsme v něm uspořádali 4 přednášky KafeTalk.

polis.jpg
Bitcoin Coffee (foto Bitcoin Coffee)

 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!