Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Pražská scéna: Las Adelitas i Doubleshot zvětšují svá panství

doporučujeme | 5. 8. 2015

Praha si ani v létě dovolenou nebere! Pokud chcete podniknout něco nového, naplánujte si ochutnávku 12 nových podniků. Sedm vybraných prezentujeme pomocí velké vizitky, zbývajících pět pak jen jednou větou.

Text: Lukáš Rozmajzl
Foto: Archiv podniků

 %C4%8Dl%C3%A1nky3/kolaz1.jpg
 

 

Nové kávové Místo (metro Hradčanská)
V pořadí už třetí kavárnu od pražírny doubleshot najdete po tříminutové chůzi od metra Hradčanská. Jmenuje se prostě - Místo. “Název vymysleli naši grafici a nám se líbil, protože prostě kavárnu vystihuje svou obecností a každý si v něm může najít to své,” popisuje jednatel Jarda Tuček. V interiéru jsou prostory pro práci, zašívací stoly pro čtení nebo místnosti pro obchodní schůzky. “Především máme skvělou kávu,” chlubí se Jarda Tuček a z nabídky doporučuje ještě nový kávový drink Rosemary (ledový kávový koktejl na OMG ginu od pana Žufánka s likérem Grand Marnier). Jeho autor, barista Ondra Hurtík, se s tímto drinkem stal vicemistrem světa. A k jídlu? “Můj osobní favorit jsou asi fish tacos, tortilly s pečenou treskou, ananasovou salsou a jalapeno-koriandrovým dresingem,” dodává jednatel.

 

Místo

Doubleshot otevřel svou třetí kavárnu. Na své si v Dejvicích přijde každý, kdo má rád...


 

Karlínské Nej(en) Bistro (metro Křižíkova)
Výrazný gastronomický zářez do mapy karlínské čtvrti, to je podnik Nejen Bistro. V základu je to tedy bistro, jehož nabídka je postavená na Josper Grillu (kombinace trouby a grilu). “Můžete v něm grilovat zeleninu, ryby, samozřejmě maso, nebo třeba péct vejce. Všechno zůstane ohromně šťavnaté,” popisuje Matouš Ballík. Zároveň vám ale Josper ráno upeče vajíčka nebo domácí koláče k snídani a večer si v bistru můžete poručit tapas a sklenku červeného. Plánují dělat i grilovačky více druhů mas pro porovnání. Tip na lahůdku z menu pro čtenáře CityBee? Matouš Ballík doporučuje: “Pro mě je skvělá kachní klobása. Kluci ji připravují čerstvou a je to krásná kuchařská práce.”

 

Nejen Bistro

Nejen Bistro! Řemeslná jídla, vína i piva a navíc Josper gril, který má naše srdce....


 

Skandinávská knajpa (metro Náměstí Míru)
Původně se tahle restaurace mohla jmenovat Tundra, Björn (v norštině medvěd) nebo Härd (v překladu výheň), nakonec to vyhrál norský sob alias Reinsdyr. “Tohle jméno nejvíc sedí našemu konceptu,” vysvětluje Andrej Zykov. Podstata podniku je vystavěna kolem skandinávské kuchyně. “Hlavně z čerstvé tresky, lososa, catfish, spousty jiných mořských plodů - a severského jelena. V Praze jsou tak, jak je umí Skandinávie, stále panenkou v koutě. U nás zazáří jako kulinární krasavice,” dodává. Ochutnávačům prý brzy začnou servírovat i burgery, Smörebrody nebo severské polévky, v nichž stojí lžíce. Ze stálé nabídky pak Andrej nejraději sahá po lososovi z domácí udírny.

 

Reinsdyr

...


%C4%8Dl%C3%A1nky3/_MG_7280.jpg  
 

Černá labuť s uměním (metro Florenc)
Nové galerie se Praze otevírají jen zřídka, proto třikrát hurá pro Černou Labuť, kterou najdete v osmém patře stejnojmenného domu u Florence. Z jedné strany uvidíte rušnou ulici, z druhé na terase servírují výhled na pražské panorama. “Nová Art & Event Gallery nabídne své prostory zajímavým autorským a profilovým výstavám, prezentacím umělců i konceptuálním artovým projektům, ale také firemním eventům nebo soukromým akcím. Momentálně v galerii probíhá výstava produktů mladé dynamické značky Gravelli s názvem 50 odstínu šedi. Od 10. září zde bude možné navštívit autorskou výstavu anglického malíře Charlese Thompsona, zakladatele stuckismu,” doplňuje mluvčí podniku Andrea Čapková.

 

Černá labuť - Art & Event Gallery

Multifunkční prostor v centru Prahy....


 

Třetí mexická zastávka (metro Jiřího z Poděbrad)
Las Adelitas je v pořadí již třetí nekuřáckou mexickou restaurací, otevřenou tentokrát v Lucemburské ulici (na Žižkově kousek od vysílače). Nabízí autentickou kuchyni, kterou vaří přímo Mexičani. Když přijdete před večeří (od 15 do 18 hodin), chytnete i happy hours na Margaritu. Speciálně čtenářům tohoto článku pak provozovatelé doporučují objednat si Enchiladas, neboli tři měkké kukuřičné tortilly plněné trhaným kořeněným kuřecím masem, zalité omáčkou dle výběru, ozdobené zakysanou smetanou a bílým sýrem, k tomu porce fazolí a červené rýže. A abychom nezapomněli - Las Adelitas byly ženy, které se za časů mexické revoluce vrhly taky do boje.

 

Las Adelitas Lucemburská

3. mexická restaurace Las Adelitas v Praze....


 

Vietnamská bageterie (metro Náměstí Republiky)
Banh-mi-ba je vietnamská bageterie. Vybírat můžete z pěti základních druhů - s hovězím, s nakládanou krkovicí, s jemným vietnamským karbanátkem, s tofu nebo s vietnamskou paštikou a vepřovou rolkou. “Pokud někdo nemá zrovna chuť na bagetu, tak si u nás může dát čerstvé vietnamské závitky, velmi oblíbené bun bo nam bo, bun cha nuong nebo mien ga tom. Na své si tedy u nás příjdou i lidé alergičtí na lepek či vegetariáni,” upozorňuje spoluzakladatel Hung Le, jehož dědeček je autorem několika kuchařek. V nejbližší době najdete v podniku v Rybné ulici (kolmá na Dlouhou) i malou ochutnávku jihoasijské sladké kuchyně.
%C4%8Dl%C3%A1nky3/banhmiba.jpg  

Kavárna pro nízké napětí (metro Střížkov)
Kdy jste měli naposledy espresso v trafostanici? Tak to běžte napravit do Park Café ve Střížkově. Bývalá trafačka funguje už několik týdnů jako kavárna. Svěží bílý interiér v kombinaci s dřevěnými prvky je ideální pro osvěžení - nejen letní zahrádkou, ale i nedalekým Parkem Přátelství, nebo bohatou nabídkou - ať už je řeč o točené zmrzlině, domácích limonádách nebo ledovém kávovém nápoji Shekerato. “V letních dnech se u nás můžete osvěžit ledově vychlazenými vinnými střiky s příchutí ovoce, Aperolem, či Mojitem,” dodává ještě Monika Bürgerová.
album/News_Model_News/1021/_K7A6391_2_3.jpg    

Další pražští nováčci
Žižkavárna

Nový podnik otevřený na náměstí Jiřího z Poděbrad. Krom kávy nabízí i větší jídla, kuchyně je inspirovaná Balkánem.

 

Žižkavárna

Fairtrade coffee...


 

Balcony Bar Prague
Čerstvě otevřený bar na střeše domu na Jungmaňáku. Takže slunce, drinky, centrum města, pražské střechy a k tomu barbecue.

 

Balcony Bar Prague

Na jednu z nejkrásnějších zahrádek v Praze se můžete těšit v Balcony Baru....

Starbucks
Na začátku měsíce se otevřela v přízemí obchodního centra Nový Smíchov další z poboček kavárenského řetězce Starbucks.

 

Starbucks - Nový Smíchov

Od 9. července najdete v OC Nový Smíchov novou kavárnu STARBUCKS....


 

Bio Fresh Food
Sháníte-li bezlepkové potraviny, bezlaktózové produkty nebo nízkobílkovinné výrobky, vyražte do nového obchodu v OC Chodov.

 

Bio Fresh Food

Široký sortiment bezlepkových potravin, nízkobílkovinných výrobků pro pacienty s...


 

Hervis na Chodově
A chodovský komplex ještě jednou - vše kolem sportu najdete nově i v tamní prodejně Hervis. Je nově zrekonstruovaná a digitalizovaná.
 

Global Wines
Dejvice přivítaly kromě Místa i jednoho vinařského nováčka - v pořadí třetí kamennou prodejnu vína Global Wines, kde můžete bílé, červené i růžové i ochutnat. Plus jako bonus výběrové doutníky.
 

Pokud kdykoli objevíte nějaký nový podnik v centru nebo na okraji Prahy, cokoli od nové restaurace po dětské hřiště, dejte nám prosím echo na mail lukas@citybee.cz. Díky!

[autoripodpisy/LukasRozmajzl.jpg]

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!