Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí

přehled článků

Kam vyrazit v srpnu v Praze zadarmo?

doporučujeme | 4. 8. 2015

Prázdniny jsou drahou záležitostí... Dovolené u moře, návštěvy cizokrajných měst, festivaly, čundry, sjíždění řek, grilovačky i spousta piv na zahrádkách provětrá vaši peněženku. Pokud čekáte na výplatu jako na smilování nebo si jen chcete užít trochu zábavy zadarmo, máme pro vás skvělou zprávu! I v srpnu si Praha připravila hromadu zajímavých akcí grátis!

restaaaa%281%29.jpg
Restaurant Day

 

5. srpna - Run To The Sun
Pokud jsou festivaly vaší vášní, možná máte namířeno do Chorvatska na jeden z nich s názvem Soundwave Croatia. Ať už tomu tak je, nebo si chcete jen užít parádní mejdan plný kvalitní muziky v centru Prahy, zamiřte na warm up do Containallu.

 

Run To The Sun

Containall

05.08. 15:00

6. srpna - Kieslowski
Dalším účastníkem festiválku Nebe nad Neustadtem bude kapela Kieslowski. Těšit se můžete na písně o lásce, zabíjení, životě a smrti. Vstupné je dobrovolné.

 

Kieslowski

Café Neustadt

06.08. 20:00

7.-8. srpna - Nudný ÝBRKÝBL :: Fashion bazar
Pro všechny, co mají svůj vlastní osobitý styl, milují markety a bazary, rádi se setkávají s podobnými nadšenci, je tu ÝBRKÝBL. Ten si našel nové hnízdo - kavárnu Nudný otec na Letné. 

 

Nudný ÝBRKÝBL :: Fashion bazar

Nudný otec

07.08. - 08.08.

8. srpna - Dvorek žije III. - Beach Party
Je už tradicí, že se dvorek kina Aero zaplní jednou za čas výjimečnou akcí. V srpnu se můžete těšit na nic menšího než beach party. K dispozici bude nafukovací bazén, vířivka, písečná pláž, beach volejbal, badminton, grilovačka, koktejly. Zkrátka prázdninová pohodička!

 

Dvorek žije III. - Beach Party

Kino Aero

08.08. 14:00

8. srpna - Jet Ski Festival
V létě se život přesouvá z barů a putyk do parků a ulic. Pokud si chcete užít den v blízkosti Vltavy, vypravte se na Jet Ski Festival do Holešovic. Narazíte zde na závody vodních skútrů, exhibice freestylových triků a ti, co se cítí ve vodě jako doma, si mohou skútr sami vyzkoušet. To vše za doprovodu příjemné hudby a lahodného jídla.

 

Jet Ski Festival

Městská část Praha 7

08.08. 10:00

9. srpna - Veganský piknik ve Stromovce
Máte pocit, že veganská kuchyně je nudná a vyznavači tohot stravování chroupají jen zelí? Nebo naopak veganskou kuchyni milujete? Ať už patříte do první či druhé skupiny, zamiřte do Stromovky. Tady přijímají každého. Veganské dobroty (nebo ovoce a zeleninu), příbory, talíř, deku, hry i domácí miláčky s sebou!

 

Veganský piknik ve Stromovce

Stromovka

09.08. 18:00

9. srpna - Skrytá identita
Některá letní kina už dohrála. To je případ třeba Žlutých lázních. V jiných se platí vstupné. Pokud si chcete užít letňák až do konce prázdnin a k tomu grátis, zamiřte do Riegráčů. Promítá se každou neděli a pondělí, nejblíže kriminální drama Skrytá identita s Leonardem DiCapriem a Jackem Nicholsonem.

 

Skrytá identita

Park Riegrovy sady

09.08. 20:00

10.-16. srpna - Prague Pride
Největší festival ve střední Evropě zabývající se gay, lesbickou, bisexuální a transgeneder kulturou Prague Pride přináší desítky akcí. Některé párty a koncerty jsou se vstupem, většina besed, promítání, prohlídek a dalších akcí je zdarma - třeba sportovní odpoledne, letní piknik, hot party, průvod Prahou či festival na Letné.

 

Prague Pride 2015

Prague Pride

10.08. - 16.08.

11. srpna - Flašinet žije!
Po loňském úspěšném prvním ročníku mezinárodního festivalu flašinetářů se České muzeum hudby rozhodlo zorganizovat i druhý ročník. Hrát se bude hned na třech místech, a to písně lidové, vážné i populární.

 

Flašinet žije!

Národní muzeum - České muzeum hudby

11.08. 10:00

13. srpna - Léto na Jungmaňáku
Léto je úchvatnou součástí roku, ale stejně jako ono jednou skončí, finišuje i festival Léto na Jungmaňáku. Jako poslední se letos v Jazz sasion na rozloučenou představí dvojice kapel Calm Season a Eggnoise.

 

Léto na Jungmaňáku

ČSOB Inspirace

13.08. 19:00

15. srpna - Průvod Prahou a hudební festival na Letné
Barevný průvod jsme už zmiňovali výše. Přijde nám, že jde o monstrózní událost, na kterou je třeba znovu poukázat. Průvod jako obvykle vyrazí z Václavského náměstí přes Příkopy až na schody k Letenským sadům. V parku bude připraven hudební festival plný české taneční muziky, berlínských DJs i beatů Brazilce Marcela.

16. srpna - Restaurant Day
Další díl kulinářského festivalu Restaurant Day připadá na třetí srpnovou neděli. Už jste se rozhodli, jestli si otevřete pop-up restauraci, bar, bistro či kavárnu, nebo budete jen šmejdit ulicemi, parky, dvorky a ochutnávat?

 

Restaurant Day

Restaurant Day Prague

16.08. 10:00

16. srpna - Street Food Jam
Street Food Jam přináší před holešovický Cross Club festiválek plný pouličních pokrmů. Těšit se můžete na prvotřídní hot dogy, asijské specialitky, piva, domácí limonády a další dobroty! K tomu zahraje kapela Dunya a dýdžejové. Další akce proběhne 30. srpna.

 

Street Food Jam

Cross Club

16.08. 11:00

16. srpna - Den pro výměnu knih
Máte doma spoustu knížek, které už jste přečetli? Zamiřte na Letnou a vyměňte je s dalšími vášnivými čtenáři za jiné! Pokud zůstanete i po akci, můžete se podívat na videomapping Oko nad Prahou, které zahájí letošní ročník Letní Letné.

 

Den pro výměnu knih

Městská knihovna v Praze

16.08. 18:00

16. srpna - 3. září - Letní Letná
Za většinu vystoupení tuzemských i zahraničních hvězdných souborů na Letní Letné se platí. Najdou se tu ale i akce, které jsou zdarma - videomapping Oko nad Prahou, kabaret souboru VOSTO5, představení o Alence v říši divů a další vystoupení.

 

Letní Letná 2015

Letní Letná

16.08. - 03.09.

22. srpna - Vinyl only day
Pokud milujete vinylové desky, neměli byste chybět ke konci srpna v Containallu. Narazíte tu na lidi stejné krevní skupiny, hudbu pouštěnou z desek i stánky plné vinylů. Tak si přijďte nakoupit, poslechnout, zatančit nebo jen tak popovídat.

 

Vinyl Only Day

Containall

22.08. 13:00

26. srpna - Nejen filmová hudba ve Valdštejnské zahradě 
Máte rádi hudbu z filmů Indiana Jones, E. T. Mimozemšťan, Pán Prstenů či Dívka v modrém? To i Slovanské tance Antonína Dvořáka si můžete vychutnat v podání opravdových profesionálů - symfonického orchestru FOK. Navíc zadarmo a v prostorách krásné Valdštejnské zahrady.

 

Nejen filmová hudba ve Valdštejnské zahradě

Symfonický orchestr hl. m. Prahy FOK

26.08. 17:00

29. srpna - Náplavka street food festival
Na Smíchovské straně náplavky se uskuteční druhý ročník přehlídky pouličního jídla. Půjde o rychle připravené občerstvení z kvalitních surovin přímo na místě a před návštěvníky, které se bude prodávat ve foodtrucích a originálních stáncích. Máte se na co těšit, účast přislíbily už desítky podniků!

 

Náplavka Street Food

Náplavka Street food Fest

29.08. 10:00

29. srpna - F.O.O.D. piknik
Piknik na Ladronce přinese nejen možnost ochutnávat lahůdky desítek kulinářů a farmářů, ale i omrknout kuchařské show známých kuchařů, poslechnout si koncerty, děti šoupnout do dětského koutku, odpočinout si nebo si zasoutěžit o zajímavé ceny.

 

F.O.O.D. piknik

F.O.O.D.

29.08. 11:00

29. srpna - Hradozámecká noc
Opět po roce se ve večerních a nočních hodinách rozzáří více než 80 hradů a zámků po celém Česku. Těšit se můžete na netradiční program, který jindy neuvidíte. V Praze budou otevřeny jen tři památky, z čehož nejspíš jen vstup do Valdštejnské zahrady a paláce bude zdarma.

 

Hradozámecká noc

Hradozámecká noc

29.08. 18:00

29. srpna - Barevná devítka
Park Podviní v Praze 9 se opět roztančí, rozvoní a rozezní cizokrajnými tanci, jídly a hudbou. Na jednom místě můžete procestovat téměř celý svět. Přijďte se pobavit, ochutnávat tradiční kuchyni z nejrůznějších zemí, poslouchat zajímavou hudbu či sledovat atraktivní taneční vystoupení cizokrajných kultur

 

Barevná devítka 2015

Barevná devítka

29.08. 14:00

29.-30. srpna - Taste of the World 
Už jste někdy na jednom místě ochutnali pokrmy, víno a pivo z 25 mezinárodních restaurací nabízejících pochoutky z celého světa? V srpnu máte možnost v nádherném historickém prostředí Písecké brány vedle Pražského hradu. Živá hudba a folklorní soubory jsou samozřejmostí.

 

Taste of the World

Písecká brána

29.08. - 30.08.

30. srpna - Čokovoko
Pokud si budete chtít užít poslední letní paprsky a zajímavou muziku, stavte se na koncertu Čokovoko před Crossem. Nevíte, o koho jde? Jak kapela sama o sobě říká: "Jsme od roku 2006 nejsyrovější a nejznámější z hudebně nenadaných kapel v Brně. Hrály jsme už na učilišti, v Roxy, v notářství i na Flédě."

 

Čokovoko

Cross Club

30.08. 20:00

Další desítky volně přístupných akcí:

[ZADACO.jpg]



Podniky...

Containall
Jedná se o sezonní kulturní centrum vytvořené z přepravního kontejneru. Nic z druhé ruky tu však nenajdete (pokud nevyrazíte zrovna na blešák). Vše je tu neokoukané a originální. Letní kino už promítá, .

 

Containall

Containall je letní sportovně-kulturní centrum vyrobené z lodního kontejneru....

Stalin
Mladším bratříčkem Containallu a žhavou novinkou letošní sezóny je nové kulturní centrum a bar pod kyvadlem na Letné. Vydat se sem můžete nejčastěji za muzikou či na drink. Ani jiné akce výjimkou, třeba food minifesťáčky, blešáky či workshopy. 

 

Stalin

Sezonní kulturní centrum pod kyvadlem...

Pracovna v parku
Hned vedle Stalina se před pár dny otevřela Pracovna v parku, která se na Letnou přesunula z Riegrových sadů. Nabízí k využití vybavení a internet zdarma. 

 

Pracovna v parku

Pracovní místo na Letné pod kyvadlem s wifi, stolem a zásuvkou....

Tiskárna na Vzduchu
Toto rozkošné místo ve Stromovce se vám vtiskne do paměti tančírnami, koncerty, divadlem či kinem pod širým nebem. Za většinu akcí se platí, najdou se tu ale i eventy, na které je vstup volný.

 

Tiskárna na Vzduchu

Tančírny, koncerty, letní kino, divadlo - pod širým nebem a na jednom místě ve...

Nákladové nádraží Žižkov
Nákladové nádraží Žižkov láká na industriální prostředí, venkovní terasu přímo na perónu nebo třeba letní kino s plátnem přímo v kolejišti. Než se na některou z akcí vydáte, zkontrolujte si, jestli se platí vstupné. Některé akce jsou zdarma, jiné ne.

 

Nákladové nádraží Žižkov

Letní kino, divadlo, film, hudba, výstavy, diskuse, workshopy a mnoho dalšího...

Bajkazyl
Přímo na Náplavce najdete stánek s názvem Bajkazyl. Kromě piva si tu můžete vychutnat hlavně koncerty a mejdany. Každé úterý bude patřit swingové tančírně, soboty zase techno chilloutům. 

 

Bajkazyl

Věříme, že ulice může být nejlepším místem k životu....

Žluté lázně
Pokud vám betonový břeh Vltavy na Náplavce nevyhovuje, zkuste ten travnatý ve Žlutých lázních. Ty nabízejí relaxaci, sport, kulturu, mejdany. Většina akcí je zdarma, platí se jen za velké koncerty, stand upy a speciální sportovní akce.

 

Žluté lázně

Žluté lázně jsou unikátním prostorem s nezaměnitelnou polohou a bohatou historií....

Šlechtovka
Do Stromovky můžete přijít lenošit na deku, grilovat, sportovat či relaxovat. O kulturní program také není nouze. Všechny koncerty přednášky i mejdany jsou zdarma.

 

Bistro Šlechtovka

Nové bistro Šlechtovka od Together Restaurants....

Riegrovy sady
Riegráče jsou místem především pro fanoušky piva a sportu. Na velké zahrádce můžete sledovat hokej, fotbal, nebo co zrovna letí. A tohle léto poletí dokonce i filmy. Každou neděli a pondělí se tu bude na velkém plátně zdarma promítat.

 

Park Riegrovy sady

PARK Riegrovy sady je pivní zahrádka v prostředí jednoho z nejkrásnějších pražských...

Café Neustadt
Na nádvoří Novoměstské radnice se nachází tepající Café Neustadt s výbornou zahrádkou, která přivítá některé akce. Djs (téměř denně), koncerty a folklórní mejdla nejsou výjimkou. Právě probíhá festival Nebe nad Neustadtem.

 

Café Neustadt

Kavárna v budově Novoměstské radnice....

U Bukanýra
Letní kino promítá během léta pravidelně každou středu. Komu je čekání na další film dlouhé, může o sobotách navštívit i koncerty, které se konají rovněž pravidelně.

 

U Bukanýra House Boat Music Bar

House Boat Music Bar...

Trojský sklep
Tradiční Trojské filmové léto (přehlídka 16 mm kopií filmů ze soukromých sbírek) bylo přesunuto od Koně na terasu Trojského sklepa. Promítá se pod širou oblohou pod střechou terasy, deky s sebou. 

 

Trojský sklep

Vinný sklep navazující na tradici vinařské obce Troja....

Kinobus
Kinobus je pojízdné letní kino, které letos navštíví hned 17 lokalit a promítne 61 filmů. Kinobus nabízí 200 míst k sezení, bezplatnou půjčovnu dek a možnost zakoupení občerstvení.

 

Kinobus

Unikátní mobilní kino....

Letní scéna Harfa  
O pátcích a víkendech se střecha Galerie Harfa mění v letní kino. Zdarma jsou k dispozici deky a pláštěnky pro pířpad malého děštíku.

 

Letní scéna Harfa

Léto plné hvězd....

Cross Club 
Po roce se opět letní kino vrací před CrossClub. Promítat se bude opět zdarma, a to až do konce září.

 

Kino Cross Club

Letní kino před klubem Cross....


 

Chcete mít každý čtvrtek v mailu přehled nejlepších akcí na víkend? Zaregistruj se na CityBee!


 

přehled článků

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Konečně nemusíte sedět v kanclu, máte tolik nápadů na to, co dělat venku, a ono... prší! Jestli už vážně nevíte coby a koušete se doma nudou, nechte se inspirovat!