Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
07
prosince

Julian Rosefeldt v rozhovoru s Adamem Budakem

Národní galerie

zpět na výpis akcí
 

O revoluční síle manifestů a alchymii filmu. 

Datum:07. 12. 17
Cena:Zdarma
Čas:19:00 - 20:30
Kategorie: kultura|galerie

Julian Rosefeldt v rozhovoru s Adamem Budakem: 
VŠECHNO PEVNÉ ROZPLÝVÁ SE VE VZDUCH.

Rozhovor S Julianem Rosefeldtem, autorem díla MANIFESTO, 13 kanálové filmové instalace, která je nyní prezentována ve Veletržním paláci Národní galerie v Praze.

V anglickém jazyce. Vstup zdarma. Bez rezervace. 

Berlínský umělec Julian Rosefeldt si získal mezinárodní uznání vizuálně opulentními „pohyblivými“ uměleckými díly s detailní choreografií, nejčastěji ve formě složitých instalací s několika obrazovkami. Inspirován dějinami filmu, umění a popkultury využívá osvědčené filmové tropy a diváky zavádí do surrealistické teatrální říše, jejíž obyvatelé jsou zabraní do každodenních rituálů, a prostřednictvím humoru a satiry vtahuje publikum do důvěrné známého, a přesto náhle cizího prostředí. Julian Rosefeldt je od roku 2010 členem Bavorské akademie krásných umění v oddělení filmu a umění nových médií, od roku 2011 profesorem Digital a Time-based Media na Akademii Výtvarných umění v Mnichově. 

Národní galerie
Tel: 224 301 122
Dukelských Hrdinů 47
Praha 7
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: