Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
16
září

Pražské Vinobraní 2017

4Events

zpět na výpis akcí
 

Praha se připravuje na vinobraní. Vstupné bude symbolické a návštěvníci si vyrobí vlastní burčák.

Začátek:16. 09. 17
Konec:17. 09. 17
Cena:50 Kč
Čas:12:00 - 18:00
Kategorie: gastro|občerstvení, ostatní, festivaly

Svátek vína míří do metropole. O víkendu 16. a 17. září bude Vypich na Praze 6 hostit Pražské Vinobraní 2017. Oproti jiným vinobraním v Praze bude vstupné na tuto akci pouze symbolické. Na návštěvníky čeká hned několik novinek. Sami si budou moct vyrobit burčák nebo si při ochutnávkách vína poslechnout zpěváka Raega. Pro děti bude připravena zóna plná her a zábavy. 

Příchod podzimu je spjatý se sklizní a vinobraním. Na slavnosti se právě nyní poctivě připravují vinaři z celé České republiky, aby milovníkům vína dali ochutnat to nejlepší ze své produkce. Česko se v posledních letech řadí ke špičkám ve výrobě vína a vinobraní se stává stále oblíbenějším svátkem. Letos bude vinařům patřit pražský Vypich, kde rozloží své stánky a budou návštěvníkům rozlévat nejen vína ze svých sklepů, ale i nefalšovaný burčák.

Symbolické vstupné

„Pražské vinobraní, které teď intenzivně připravujeme, chceme zpřístupnit co nejširšímu počtu návštěvníků. Proto jsme se na rozdíl od jiných akcí podobného typu rozhodli jen pro symbolické vstupné,“ poodhaluje zákulisí příprav, jeden z organizátorů Pražského Vinobraní. Akce nebude jen oslavou kvalitního vína a burčáku, ale také dobrého jídla. 

Ačkoli jsou hlavním tahákem akce ochutnávky vína, chybět nebude ani kulturní program. Oba dva dny bude show v rukách moderátora a herce Jana Antonína Duchoslava, který si zahrál například v populárním filmu Sněženky a machři nebo v seriálu Vyprávěj. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo domluvit také koncert zpěváka Reaga, který historicky v Praze vystoupí vůbec poprvé,“ říká Jakub Čížek – organizátor akce. 

Výroba burčáku
Pro znalce bude připravený takzvaný salon, kde budou moct ochutnat nejprestižnější vína. „Hlavní atrakcí, kterou jsme pro letošní ročník přichystali, je možnost vyzkoušet si výrobu vlastního burčáku,“ dodává Tomáš Stávek. Organizátoři nezapomněli ani na dětskou zónu se zábavním programem a řadou atrakcí. 
Na programu víkendového Pražského Vinobraní 2017 bude také soutěž o věcné ceny, školení nebo přehlídka zpracovatelské techniky určené k pěstování vinné révy. „Na akci si lidé budou moct zakoupit i sazenice vinné révy určené pro pěstování v Praze a ve středních Čechách nebo zahradnické náčiní,“. 

O akci Pražské Vinobraní
Pražské Vinobraní proběhne o víkendu 16. a 17. září v Praze 6 na Vypichu. Vinaři zde budou prezentovat víno, připraveny budou ochutnávky, školení, ale i sazenice vinné révy na prodej. Novinkou je možnost vyzkoušet si přípravu vlastního burčáku. Vstupné bude symbolické. Oba dva dny bude připravený kulturní doprovodný program. 

4Events
Tel: 721 000 080
Na Vypichu
Praha 6, 162 00
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: