Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
28
června

Křest "amerického" Poesiomatu

Piána na ulici

zpět na výpis akcí
 

Poesiomat je jukebox na poesii. Vyberte si báseň a zaposlouchejte se do autorského přednesu prolínajícího se se zvuky města.

Datum:28. 06. 16
Cena:Zdarma
Čas:18:00 - 20:00
Kategorie: zábava|zábava - ostatní

Vůbec první Poesiomat jsme instalovali na jaře 2015 právě na Náměstí Míru. A tak přišel čas se vrhnout na změnu jeho dramaturgie. 

Nový „americký“ obsah Poesiomatu na Náměstí Míru vznikl opět ve spolupráci s Českým rozhlasem Vltava, který rok 2016 věnoval americké kultuře. Básně, ale i povídky, hry a dokumenty naleznete na webu americkyrok.cz.

Americké básně, do kterých se můžete zaposlouchat, najdete také v newyorském Poesiomatu u legendárního klubu Bowery Poetry Club v East Village, který vznikl k příležitosti Ginsbergových nedožitých devadesátých narozenin (červen 2016).    

Poesiomat dnes najdete mimo jiné také v Mariánských Lázních, Olomouci, Londýně, New Yorku, Kyjevě, Benátkách nebo Moskvě. V nejbližší době také v Lodži, Berlíně, Bruselu, Klatovech a Madridu. 

Přijd'te si s námi poslechnout nový výběr básní, ve kterém mimo jiné najdete: Jana Zábranu, Pavla Zajíčka, Petra Nikla, Egona Bondyho, ale i Allena Ginsberga, Lawrence Ferlinghettiho, Gregory Corsa nebo Williama S. Burroughse v originálním autorském přednesu. 

Autor projektu: Ondřej Kobza    

Architekt: Jitka Tomsová 
Kurátoři básní: Miloš Doležal a Michaela Hečková 

Partneři projektu: Český rozhlas Vltava, BU2R 

Ke křtu zahraje: Ahoj! Holy Fanda & the Reverends 

Piána na ulici
Tel:
Náměstí Míru 13
Praha 2, 12000
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější akce v metropoli pro malé i velké. Poradíme vám, kam s vašimi ratolestmi v Praze vyrazit, pokud se chcete pobavit, inspirovat nebo jen utéct nudě sobotního či nedělního odpoledne.

Doporučujeme vyzkoušet: