Při poskytování služeb nám pomáhají soubory cookie. Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s naším používáním souborů cookie.Beru na vědomí
17
srpna

Architecture Week 2015

Czech Architecture Week

zpět na výpis akcí
 

Mezinárodní festival architektury

Začátek:17. 08. 15
Konec:18. 10. 15
Čas:10:00 - 18:00
Kategorie: kultura|design, ostatní

Výstava Památky mého kraje, ústřední výstava 9. ročníku mezinárodního festivalu Architecture Week Praha 2015, představí v Jiřském klášteře Pražského hradu ve spolupráci s Asociací krajů ČR, která v letošním roce oslaví 15 let od svého založení, českým a zahraničním návštěvníkům třináct krajů České republiky, hlavní město Prahu a další významná místa České republiky. Jednotlivé kraje budou prezentovány dvěma architektonickými modely historických budov, mozaikou dobových a současných fotografií, vybraným uměleckým dílem, velkoformátovou fotografií a objektem, charakterizujícím nejlépe daný kraj. Přírodní a kulturní dědictví každého kraje i jeho specifika budou promítány formou krátkých filmů na obrazovce, která bude součástí expozice.

Ve spolupráci s agenturou CzechTourism připravují organizátoři jedinečnou přehlídku památek České republiky, zapsaných na seznam světového dědictví UNESCO, společně s informačním centrem, v němž se návštěvníci budou moci s jednotlivými památkami podrobněji seznámit.

Hlavním kurátorem výstavy Památky mého kraje se stal Akad. Ing. arch. Miroslav Řepa

Kromě výstavy Památky mého kraje budou v Jiřském klášteře umístěny další výstavy, organizované v rámci festivalu: unikátní prezentace WHC UNESCO k 70. výročí jeho založení (bude tu rovněž exkluzivně představena a pokřtěna publikace, vydávaná k tomuto výročí). Ve spolupráci s příslušnými ambasádami budou v Jiřském klášteře prezentovány také památky z dalších 25 států světa. Pražskou premiéru budou mít výstavy, věnované francouzským románským kostelům a anglickým katedrálám.

Czech Architecture Week
Tel: 222362143
Jiřský klášter, Pražský hrad
Praha 1, 100 10
Navigovat
MHD

Také by tě mohlo zajímat:

Naše speciální výběry pro milovníky městského života. Navštivte doporučené akce i místa, která stojí za to.

 

Sauny u řeky, v Národním divadle, v obchodním centru, v kasárnách i mimo centrum. Tady je výběr těch nejlepších a nejzajímavějších saunovacích míst po celé Praze, abyste se nemuseli potit při jejich hledání na webu.

Doporučujeme vyzkoušet: